Autor Tema: Ugradnja xenona POMOC!!!  (Pročitano 5434 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže manja

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Ugradnja xenona POMOC!!!
« poslato: Mart 02, 2011, 06:28:09 posle podne »
Cao drugari!
Evo ovako narucio sam xenone sa ebayaH7-4300/55W, e sad imam jedan problem pa mozda neko zna kako da ga resim.
Na mom Passatu 3c 2.0TDI 2005godiste sve sam lepo povezao i radi, ali imam problem da namontiram brener u far, jer kad skinem orginalnu H7 lampicu i ubacim xenon brener ne mogu vise da ga pricvrstim u lezistu na faru zbog onih kablova koji se nastavljaju sa brenera prema balastima, jer se ranije H7 lampica ubacivala u onaj steker i zavrne se u far a sad to vise nije moguce jer ima oni kablovi prema balastima, jel mozda neko zna kako da pricvrstim xenon brener u leziste fara i resim ovaj problem.
ako neko zna i zeli da pomogne bio bi mu do neba zahvalan mahac

Van mreže guluaz

• Hero Member
Odg: Ugradnja xenona POMOC!!!
« Odgovor #1 poslato: Mart 02, 2011, 07:40:55 posle podne »
probusi rupice za kablove ,na zadnjem poklopcu, i balast zategni van fara  bonk

Van mreže manja

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Mart 02, 2011, 07:48:29 posle podne »
probusi rupice za kablove ,na zadnjem poklopcu, i balast zategni van fara  bonk

Hvala guluaz ali me ocito nisi svatio, nije meni poklopac problem to sam prokontao, mene zeza kako pricvrstiti lampicu(Brener)u faru jer obicnu halogenu H7 sijalicu drzi steker(usteka se jednostavno lampica u steker i to se komplet zavrne u far i sijalica stoji cvrsto) a sad zbog dodatnih kablova taj steker ne mogu koristiti vec se u steker sad ustekaju dva kablica i on ostane da visi. mahac
« Poslednja izmena: Mart 02, 2011, 07:50:35 posle podne od strane manja »

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Mart 02, 2011, 08:00:24 posle podne »
moras da razvalis taj steker da mogu da prodju kablovi, koliko se secam on je plastican, davno sam radio ali se secam da sam ga nesto busio da bi mogao kablove da provucem. 
Druga stvar je da vodis racuna, za taj auto ti trebaju can-bus balasti, iako si uzeo 55w mozes da ostetis elektroniku tj najcesce motor brisaca crkava ako nisu can-bus balasti za noviju generaciju vozila koji kontrolisu svetla preko can-bus protokola

Van mreže manja

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Mart 02, 2011, 08:19:50 posle podne »
moras da razvalis taj steker da mogu da prodju kablovi, koliko se secam on je plastican, davno sam radio ali se secam da sam ga nesto busio da bi mogao kablove da provucem.  
Druga stvar je da vodis racuna, za taj auto ti trebaju can-bus balasti, iako si uzeo 55w mozes da ostetis elektroniku tj najcesce motor brisaca crkava ako nisu can-bus balasti za noviju generaciju vozila koji kontrolisu svetla preko can-bus protokola

Hvala Svexoman!
Znaci mora busilica da se uzme u ruke angry2 ne postoji drugi nacin da se lampica pricvrsti, a sto se can bus sistema tice imam balaste sa can bus-om ali neznam dali su ok jer kad ukljucim farove balasti mi zuje, to je neki zvuk ko da trpe visoki napon jel zna neko jer to zujanje normalno ili nesto tu nije u redu.
Zujanje se cuje na oba balasta potpuno ista jacina i zvuk! mahac

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: Mart 02, 2011, 09:14:41 posle podne »
Zujanje je sasvim normalno, na pocetku zuji jace onda se malo stisaju, to nije nikakav problem, bitno da su can-bus , a onaj steker moras da razvalis ,jedino tako moze, a ja ti savetujem da zabelezis broj i da kupis 2 nova da imas za nedaj boze ako ti zvekne neka sijalica dok si na putu da mozes da vratis obicnu, jer kad jednom razvalis taj steker vise ne mozes da vratis obicnu halogenu sijalicu.

Van mreže manja

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Mart 02, 2011, 09:23:51 posle podne »
Zujanje je sasvim normalno, na pocetku zuji jace onda se malo stisaju, to nije nikakav problem, bitno da su can-bus , a onaj steker moras da razvalis ,jedino tako moze, a ja ti savetujem da zabelezis broj i da kupis 2 nova da imas za nedaj boze ako ti zvekne neka sijalica dok si na putu da mozes da vratis obicnu, jer kad jednom razvalis taj steker vise ne mozes da vratis obicnu halogenu sijalicu.

Hvala Shvexoman ko da mi citas misli  biggrin to sam upravo i nameravao, da kupim dva nova stekera za rezervu i ova dva da razvalim, znaci zujanje je normalno, pao mi kamen sa srca lollol ako se nekad sretnemo imas od mene pice, duzan sam ti uslugu mahac

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #7 poslato: Mart 02, 2011, 09:27:33 posle podne »
 cheers nema na cemu

Van mreže manja

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Mart 05, 2011, 07:23:06 posle podne »
Ljudi samo da javim da sam uspeo da ubudzim xenone na passata 3c bez da ista busim ili secem clap
Treba samo da se skine onaj limcic sto je na stekeru i kroz njega se provucu kablovi i ona guma na kablovima i tu lepo legne brener pa se sve komplet zavrne u far i to tako stoji fiksno, ne mrda uopste alealeee  mahac
« Poslednja izmena: Mart 05, 2011, 07:28:36 posle podne od strane manja »