U Republici Srpskoj, kada sam ja položio (decembar 2008.), morao si da nosiš P. Računalo se da si početnik sve dok ne nabereš dve godine iskustva i do tada si morao voziti sa P iza i nije se smelo posle jedanaest voziti. Za P sam popušio kaznu (20 jevreja), a za ovo posle jedanaest nisam.Ta zabrana posle jedanaest je sranje teško, i verovatno će i ovde biti ukinuta za godinu il' dve kao što je kod nas bio slučaj. Bilo je ljudi koji zbog posla moraju da voze u tom terminu, a nikakve posebne dozvole i odobrenja nisu bila regulisana...
Oznaka P je super stvar i to podržavam u potpunosti, jer kada voziš i naletiš na nekog s tom oznakom, znaš kako da se s njim ponašaš u prometu kao što je neko ranije pomenuo. Obilaziš ga pažljivije, ne sviraš da ne uspaniči i napravi sranje i tako to... i meni je smetalo to P, fazon bolji sam ja od pola učesnika... a u prvim pravim makazicama sam se usr'o kao grlica i jedva živu glavu izvukao. Najverovatnije se i u Srbiji mora nositi P i posle punoletstva... a i šta ti fali kad ti stoji na kolima, kad nekog iskusnijeg lepo obletiš ono crveno P ima da mu nabije tenkovski kompleks.