Autor Tema: Koji akomulator za VW Polo 1,9d  (Pročitano 2719 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vladanko

• VW Početnik
Koji akomulator za VW Polo 1,9d
« poslato: Decembar 10, 2007, 12:01:44 posle podne »

Van mreže stdeyan

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1 poslato: Decembar 10, 2007, 03:00:59 posle podne »
mene su savetovali da za dizel motor ubacim sto jaci acc, metar u ruke pa koliko imas mesta !! a posle sam cuo da ne valja prejak acc , mogucnost da se upale instalacije !! ja u golfu 1.6 td imam od 55ah star ko zna koliko, sad u zimskim uslovima malo duze verglam ujutru,a kad sam nakacioo neki od 90i nesto ah upalio na zub  
da cujemo jos nekoga ???

sto se tice marki moj je blackhorese, ali sam cuo da su u poslednje vreme jako losi , 2 god garancije i posle toga ne traje jos dugo.... za strane proizvodjace tesko da mozes da budes siguran da su originall, i direktno kod uvoznika ko zna sta ima....

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #2 poslato: Decembar 10, 2007, 05:37:38 posle podne »
Sve preko 60 Ah ti je dovoljno ako je motor dobar, a preporuka ako ides na skuplju varijantu VARTA ili BOSCH, a ako ides na jeftiniju varijantu uzmi neki no name iz metroa ili tempa, nikako proizvodjace iz sadasnje i bivse YU, svi su se iskvarili i treba ih izbegavati dok se nopamete i pocnu da rade malo kvalitetnije.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Decembar 10, 2007, 08:03:36 posle podne »
Slazem se sa stdeyanom. Ja kad sam kupio auto na njemu je bio BLACKHORSE jos u garanciji, cim je istekla garancija nije proslo par meseci acc je riknuo. Kupio sam opet isti acc jer sam znao da je odrzavanje auta bilo na dnu pa sam pomislio da je riknuo zbog toga, medjutim u septembru mi je istekla garancija i vec je poceo da zeza. Brat na Renou 11 ima VESNA STARTER kupljen pre 4 godine i dalje radi kao da je sad izasao iz fabrike.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Decembar 10, 2007, 08:31:40 posle podne »
"a posle sam cuo da ne valja prejak acc , mogucnost da se upale instalacije"

E to te je neko slagao jarane i to zestoko,,,pa to ti je isto da ti neko kaze da ce ako stavis veci rezervoar za plinsku bocu , da plane instalacija, ili ako stavis na mjesto rezervnog tocka onaj copavac da izgubis balans auta,  i druge gluposti koje sam cuo....ali majstori i pametnjakovici su cudo, pa i ne cudi sto se takve stvari cuju

Znaci ako moze da stane mozes da stavis i acu od 140 Ah,,,to samo znaci da ce potrosac koji trosi jedan A na sat da radi 140 sati dok ne isprazni acu(teoretski...prakticno je to dosta manje zbog mali milion faktora)
Niti ce alternator da se vise napreze niti ce sta da plane, naravno ukoliko vozis i koristis normalno.posto je veliki acu, manje ce da se prazni pri verglanju i manje struje ce da vuce za svoje dopunjavanje (ako racunamo procentualno to ti je isto kada izvuces 2l iz kanistera od 50l i bureta od 150l, na buretu se mnogo manje primjecuje.

Sto se tice marke,,,mislim da je BANNER jednostavno dobitna kombinacija, evo ja ga imam preko 3 god, a jos sigurno 20 ljudi ga je uzelo i niko jos nije imao zamjerke, nema odrzavanja, gel, a radi ko doxa, i sa veoma velikim maltretiranjem muzikom i dr, nema otkaza....a cijena mislim da je oko 74Ah nesto oko 6000 RSD
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže Vladanko

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Decembar 11, 2007, 08:02:30 pre podne »
Hvala svima, Dandy gde ima da se kupi u Bg-u BANNER da posaljem nekog da mi kupi? Sta mislis o Boshu?

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #6 poslato: Decembar 11, 2007, 12:54:07 posle podne »
Uzmi Banner i ja sam bio prezadovoljan sa njim (4 godine i prodao ga sa autom). Sto se tice vece amperaze, naravno da nemoze instalacija da izgori ali opterecuje i onako isforsiran alternator pa samo on moze da rikne. Obicno diode. Procitas lepo sta je fabrika preporucila i to kupis eventualno za 10Ah jaci.

Van mreže stdeyan

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Decembar 11, 2007, 02:51:26 posle podne »
iskreno prvi put cujem za BANNER ! a gde ima da se uzme ???

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #8 poslato: Decembar 11, 2007, 03:13:02 posle podne »
Ne znam ja kad sam ga kupovao vidjao sam ga po svim VW radnjama i drugar ga je skoro kupio u Evroautu Tosin Bunar, Novi Bgd. Austrijska firma ga proizvodi.
« Poslednja izmena: Decembar 11, 2007, 03:13:35 posle podne od strane Rocky Balboa »