Ovaj model je, kao što je već i rečeno samo "face lift" predhodnog modela 3C. Pored modernijeg dizajna exterijera i nekih izmena na enterijeru novi model se ističe sa mnoštvom hi-tech opreme, koja naravno košta pravo malo bogatstvo.
Tu je, međuostalom, automatsko uključivanje dugih svetala kada se pređe brzina od 60 km/h i isključivanje istih ukoliko vam neko dolazi u susret. Pomeranje vozačevog fara u levo i obaranje prilikom mimoilaženjem sa drugim vozilom, sistem za prepoznavanje umora vozača, praćenje linija na putu (na testu je pasat "vozio" sam 12 sec. sa puštenim volanom- prateći put, ondak sistem za prepoznavanje znakova i automatska kontrola usporavanja vozila na brzinu koja je znakom propisana, senzor za otvaranje gepeka kada vozač (kome je ključ u džepu) priđe gepeku i stavi nogu pod branik i još mnogo toga...
E sad kod modela Passata i ja sam u zabuni. Kod prelaska modela 3B na 3BG je jedino uvedeno B5.5 Po meni, u tom slučaju trebalo je biti i kod prelaska modela B3 na B4 biti uvedeno B3.5 jel Passat od 93 do 97 je samo face lift predhodnog modela. Isti slučaj je i sa sad najnovijim modelom koji je u tom slučaju trebao biti B6.5.
Ma ko će ih Znati...