Kupih kablic pre nedelju dana za ličnu upotrebu. VCDS 11.11 za 30-tak e.
Instalirao na Win 7 licencirani, presnimio samo neki hosts file i moze i na internet i nema problema.
Sad nekoliko razocarenja. Prvo kad sam kupovao mislio sam da je 11.11 najnovija verzija i da je to ono što mi treba, međutim shvath da sam kupio 11.11.0, a sad vidim da ima i 11.11.5, neki reklamiraju 11.11.3 po oglasima, ali ja se zaleteh i kupih ovaj neznajući za ove razlike. Šta je problem. Nepodržava UP!, a ja ga imam.
Drugi problem. DPF emergency regenaracion je jako teško uraditi, nije neizvodljivo ali je zeznuto, a zbog toga sam ga najviše uzeo.
Za kilometražu sam našao na ross tech da ovu opciju ne podržavaju svi motorni računari, odnosno uglavnom podržavaju PD dizeli, CR ne podržava ovu opciju što je i meni izbacio na mom autu, znam pravu km, ali sam baš hteo uporedim.
Dalje. Uspeo sam da kodiram tempomat ali ni blizu lako kao što se spominje na većini sajtova. Jednostavno G6 je izgleda komplikovaniji. Opcija Coding - 11 je nedostupna, to i piše na ross tech da je na nekim vozilima nedostupna, tako da sam morao da koristim long coding što i nije neki bauk. Kodiranje ručice je takođe drugačije nego što se svuda spominje, ali sam uključio logiku i uspeo sam da se snađem i uradim.
Što se brzine skeniranja i čitanja grešaka celog vozila tiče zadovoljan sam, mada mnogi kukaju da je spor. Brisanje grešaka je jako lako.
Pitanje za znalce, ako ga uštekam na UP da li će raditi ili ne, pošto ga nema na spisku vozila, nisam još probao. Vidim da je verzija 11.11.0 iz aprila 2011, dok se UP kasnije pojavio.
Da li postoji neki način unapređenja odnosno prelaska na noviju verziju, ovog što imam.
Ako neko zna malo da mi pojasni ovo: [Security Access - 16] Enter the Code shown by VCDS next to Adaptation Enabling (e.g. Regeneration while Standing) bio bih zahvalan. Ili još bolje ako neko zna kompletnu proceduru DPF regeneracije na CR motorimabio bih još zahvalniji.
Mnogo pitanja i nedoumica, ali tek sam počeo da se upoznajem sa ovim.