Autor Tema: vece felne - veca potrosnja  (Pročitano 15797 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BG2225

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: vece felne - veca potrosnja
« Odgovor #40 poslato: April 07, 2011, 08:35:52 posle podne »
Nija to bas toliko strasno, a ni osetljivo.

Mora da se pazi na ivicnjake, rupe, sahte, al to valjda radite i ovako.
 Treba malo vise paznje, al je mnogo veci dobitak na stabilnosti i ono sto lubarda rece da vecinu ovede vise zanima -izgled ;)

Vozio sma na niskoprofilnim gumama,felne 18,gume 225-45 i nikada više,jedno 20.000 sam prešao sa njima, i kad sam stavio 16 felnu i 205 55 gumu kao da sam kupio drugi auto.

Rupe nije podnosio nikako,prednje gume upropašćene,izleteli baloni,pojeo ih trap sa strane,felne zakačene na nekoliko mesta,riknula mi par ramena,spone,a ubrzo sam morao da menjam i amortizere,i još par delova na trapu,na trotoar mora da ga penjem pod pravim uglom,znači da namotam skroz i da guma srednjim delom legne na ivicu trotoara,nema da namotam kako hoću i da se popnem,ako iz oštrog ugla krenem da se penjem na trotoar,bukvalno trotoar udara u felnu,morao sam stalno da se zajebavam,prelazak preko šina je avantura isto

Na otvorenom ponašanje neverovatno,auto je izgledao baš dobro sa tim felnama,ali vožnja po gradu mi je ogadila i felne i gume.

I kažeš samo da se izbegavaju rupe i šahtovi,pa u Beogradu ne možeš da predješ 50 metara a da ne naletiš na rupu ili šaht,ne možeš da se opustiš i da voziš,oči na putu i slalom izmedju rupa a to nije uživanje u vožnji.

Van mreže mixa90

• Sr. Member
« Odgovor #41 poslato: April 07, 2011, 08:47:53 posle podne »
ja stavio felne 15" sa dimenzijam 185 /60 R15 a pre su bile 185/65 R14 ... razlika neprimetna... cak bih mogao da kazem da razlike nema... tako da stavi slobodno 15" ... Za 16" vec ne  znam... mozda bi bilo previse za 1.2 12V ipak je to 3 cilindra ... mada sta ja znam... ipak je to tvoj auto ti stavi kako ti mislis da treba  mahac

pekar

• Gost
« Odgovor #42 poslato: April 07, 2011, 08:54:18 posle podne »
aj i ja da se ubacim biggrin
prednje 17-ice et35 8 jota guma 225/45
zadnje  17-ice et35 8 jota guma 235/40
kompletni gasni kraci amortizeri sa sportskim oprugama,spusten, ne stoji u garazu za gledanje,vozi se, iskreno za potrosnju nisam primetio bas nikakvu razliku da je povecao,za stabilnost necu ni pricati,u krivine je kao pegla, NE MRDA.
a za trap videcu,vec osam meseci ga tako vozim i za sada nije mrdnuo,a za udobnost,to vec nema nista od udobnosti,ali to mene ne zanima,znaci ako imas kamen u bubregu,pravi ga na pesak boodala ali kao sto je neko reko oces da se  sex a de ti ne udje,toga nema ;)

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #43 poslato: April 07, 2011, 08:55:24 posle podne »
stavi 14 felne sa recimo 7j sirine i gume 185/55 i bice ti extra. ne kvari auto kad je vec dobar. meni su na trkackom autu prevelike felne 16 sa 200 i kusur konja a ne polu sa 3 cilindra

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #44 poslato: April 07, 2011, 09:00:27 posle podne »
niste ispratili temu, ja sam vec uzeo felne 15ke sa gumama 195/50 pre nekoliko dana i preneo sam prve utiske na predhodnoj stranici.   ;)
Neprimeren potpis

Van mreže mixa90

• Sr. Member
« Odgovor #45 poslato: April 07, 2011, 09:08:53 posle podne »
kod majstora ces ici cesto ako ne pazis... znaci ako ga akas ici ces kod majstora cesto... ako imas siroku gumu vise utice na trap... ja sam imao gumu sirine 7 j i sada isto imam 7j tj ako ne razumes... i pre i sad imam gumu sa sirinom 185... samo je veca za 1 col pa sam zato smanjio visinu sa 65 na 60 ali kada dodju nove gti opruge guma ce ici na 55 ili cak 50...  od udobnosti naravno nema nista jer kada imas nizu gumu smanjujes udobnost ... ali kao sto rekose ne mozes da se j...s a ta ti ne udje   ;)

Van mreže dzoni_ml

• Hero Member
« Odgovor #46 poslato: April 07, 2011, 09:33:21 posle podne »
Svaki golf je neudoban...Kod mene na dvojki 13ce pa opet neudobno
« Poslednja izmena: April 07, 2011, 09:52:41 posle podne od strane dzoni_ml »

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #47 poslato: April 07, 2011, 09:43:31 posle podne »
Kada sam vozio na 195 55 15, presao 100hkm po srbiji bez pipanja trapa sa novim autom, a sa 235 35 17 sam menjao silen blokove na 20-25hkm, i ostalo sam menjao, ali ovoga se bas secam da je bilo cesto i uvek sa stavljao orig. kod zike u amc na dusanovcu.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #48 poslato: April 07, 2011, 10:04:13 posle podne »
Meni su gume 195/50 15", za ove 3 godine promenio samo silen blokove, od kojih je desni bio fabricki, znaci izgurao 270 000. Toliko o trapu  biggrin
Doduse, tad nije bio spusten, aj' videcemo koliko ce sad istrpeti ;)

Van mreže petko.89

• Master Member
  • Auto: golf mk1 1.3i
« Odgovor #49 poslato: April 07, 2011, 11:23:19 posle podne »
mixa ne postoji guma 7 j.....  wacko   ;)

Van mreže MACNE_GTI

• Master Member
  • Tata kako se pise ljubav?? Pisi sine GTI
« Odgovor #50 poslato: April 07, 2011, 11:32:57 posle podne »
 lollol
PRODAJEM PLAVOG KAMELEONA.
Ne, crvenog...
Ne, zelenog... Uuuu... Ekstraaa... Ne prodajem ga !!
XD

Van mreže petko.89

• Master Member
  • Auto: golf mk1 1.3i
« Odgovor #51 poslato: April 07, 2011, 11:54:55 posle podne »
sto jes jes....  biggrin

Van mreže mixa90

• Sr. Member
« Odgovor #52 poslato: April 08, 2011, 12:09:43 pre podne »
mislio sam na felnu...  lollol opet lapsus

Van mreže Stefan

• Sr. Member
« Odgovor #53 poslato: April 08, 2011, 02:22:35 pre podne »
Ajde da prenesem i ja moje utiske,posto sam skoro spustio auto i stavio 17- ice.Jedino sto meni smeta je to sto moram da gledam samo gde su rupe, par puta sam sastavio malo vecu rupu i to je zvucalo kao topovski udar i naravno malo sam ogrebao i felnu.Po gradu sam morao da zaboravim da stisnem gas, bukvalno vozim kao da sam auto skola, samo mi fali ono L  boodala   
Recimo sada kada je bio skup u Borci morao sam da predjem preko Pancevackog mosta koji je katastrofa i vozio sam nazada 20km/h i kamioni su mi trubili i obilazili me, oseti sam se kao idiot.
Ali i pored svega toga nebih vratio auto na fabricke opruge i celicne felne, jer nista ne moze da zameni moj osmeh kada vidim auto kada udjem u grazu  biggrin   Naravno i lezanje na dobro putu necu ni da komentarisem, kao pegla  driving 
Ovih dana idem do majstora da mi pregleda trap,pa javljam da li sam nesto menjao  ;)

Van mreže micko89

• Full Member
  • Auto: VW SHARAN 1.9 T(DI)
« Odgovor #54 poslato: Januar 31, 2012, 10:01:26 posle podne »
ljudi ja sam uzeo za pasata b5 felne 17" sa gumama 235/45 R17 a imao sam alu felne 15 sa 195/65/r15 gumama dali bi tu trebalo da se oseti potrosnja povecanja i da mi brze stradaju trapovi sta vi mislite?
Nije važno stići prvi. Važno je stići pre drugog.

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #55 poslato: Januar 31, 2012, 10:07:58 posle podne »
Citiracu sebe sa pocetka ove teme, iz neverice da ova tema jos uvek "mrda"

Ako stavljas vece felne, onda zaboravi i na potrosnju i na udobnost, to se nikako ne gleda tad  bicedobro lollol

to su grami realno u pitanju a to je ne bitno, vecita bitka oko tih grama potrosnje i neudobnosti jbg, to su neke cene koje mora da se plate ako hoces da dobijes tih 50% na estetici  beer

Dakle po meni : onaj koji hoce vece felne, taj mora da "plati cenu" i potrosnje i neudobnosti i spore voznje, mislim cenu... jednostavno to je tako, ako volis patos, velike felne itd... totalno ti je ne bitno koliko ce vise da trosi i ta neudobnost... Bitan je osecaj, i izgled naravno.

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #56 poslato: Januar 31, 2012, 10:11:35 posle podne »
meni je dosao iz svabije sa 15 cama 185 55 15,neverovatno udoban za dvicu i to tvrdi zuto crveni amortizeri,posle sam promenio i stavioo 195 45 15,nesto nisam primetio razliku,e tek kad je stigla zima,posto su mi i zimske 15ke i postavio 185 55 15 onda sam drasticno primetio razliku izmedju tog 45 i 55,verovatno sto su zimske gume mekse,inace trapove ne jede kao sto mnogi misle,potrosnja je ista bar po gradu,kontam da stavim 14 zbog udobonosti,videcemo sad na leto :rolleyes:
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #57 poslato: Januar 31, 2012, 11:03:47 posle podne »
ja sam sa 195/65/15 presao na 205/40/17
u mom slucaju obim je nesto manji, masa manja i sirina veca
sto se tice voznje...nemoze da se uporedi

na "17 lezi bar 15x bolje...dosta brze prolazim krivine, a i meni se cini da bolje ubrzava (verovatno zbog smanjenja mase tocka)
kada sam presao na vece nisam iskreno primetio da je auto nesto preterano neudobniji, ali sada kad sam se vratio na "15  (zimski set)
mnogo mi je drugacije-udobnije (tek sam sad primetio)

sto se mene i mog slucaja tice
jedini - je udobnost, ali meni to nije vazno ;)

Van mreže micko89

• Full Member
  • Auto: VW SHARAN 1.9 T(DI)
« Odgovor #58 poslato: Januar 31, 2012, 11:18:48 posle podne »
ja sam ih danas namontirao i otisao da se provozam do ns to je 60km od mene i super leze na put i u krivinama je san naspram 15ki osetio sam da je malo kruci ali ne puno ja mislim da nebi trebao da mi puno jebe trap jel ja bas vozim kao penzioner i gore od toga tako da mislim da necu imati problema sa time. e sad na koliko se bara duvaju te nisko profilne gume u pitanju su 235/45 r 17?
Nije važno stići prvi. Važno je stići pre drugog.

Van mreže branislav89

• VW Početnik
  • Auto: 16Z/9N3
« Odgovor #59 poslato: Februar 01, 2012, 02:04:14 pre podne »
ako se stavljaju gume dimenzija koje je prozivodjac preporucio nema bojazni.  sistem oslanjanja ne projektuje zasebno za svaku dimenziju guma/felna, vec je obrnuto. za taj sistem oslanjanja idu sledece dimenzije....
veca guma opterecuje vise trap ali mislim da je to zanemarljivo pod gore navedenim usovom.
"Zivot je ono što prođe dok mi radimo nešto drugo."