Autor Tema: Karburatori (opšta diskusija i rešavanje problema)  (Pročitano 151942 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dobri nikola

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: ljuta mahina
Odg: Karburatori
« Odgovor #200 poslato: Mart 11, 2015, 07:47:28 pre podne »
Hvala, pokusacu da tako uradim a rezultate ce mo podeliti....   clap

majstor1

Van mreže TTS

• Master Member
  • Auto: Bora 1,8T 4 Motion
« Odgovor #201 poslato: Mart 11, 2015, 09:36:09 posle podne »
Ili na Postimage org. Još ti je lakše. Ja ubacujem slike preko njega. Evo ti link,otvori,pa češ skontati. Nije teško uopšte. Klikni sad direktno ovdje u mom postu na njega i otvorit če ti se.
http://postimage.org/
Moji postovi mogu sadržavati surovu istinu i biti okrutni!

Van mreže TTS

• Master Member
« Odgovor #202 poslato: Mart 11, 2015, 09:45:02 posle podne »
Kad ti otvori klikni ondje gdje piše "pregledaj" Otvorit če ti datoteke sa tvog računara u posebnom prozoru,izaberi sliku koju hočeš i u tom novom prozoru klikni na "otvori". Automatski če prebaciti link u ovdje gdje piše "pregledaj".
Poslije klikni dole na "upload"
Kad završi s uploadom,otvorit če ti dole ispod male prozore.
Klikni desnom tipkom miša na onaj gdje piše "direktan link"
Kad slova poplave klikni na "kopiraj

Onda na forumu idi na odgovor
Klikni na ikonicu Mona Lize (ispod velikog slova B
Kad se ona otvori,opet klikni desnom tipkom miša i "zalijepi"
Na kraju "pošalji" kao i kad pišeš odgovor.

Valjda sam ti uspjeo objasniti...

Van mreže dobri nikola

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #203 poslato: Mart 13, 2015, 07:57:41 pre podne »
Odlicno, sad samo da uklavirim kako slike sa telefona, da prebacim na racunar i ja sam kompletan!!!   :(

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #204 poslato: Mart 13, 2015, 08:45:29 pre podne »
To radiš tako što svoj kabl za punjenje telefona spojiš sa telefonom i USB priključkom na kućištu kompjutera.Nalazi se ispred ili pozadi gde je gomila kablova.Kad to povežeš,računar će "videti" telefon i pitaće te da li da se spoji sa njim.Klikneš OK.Dalje nađeš folder SD CARD klikneš nađeš folder DCIM/Pictures,pronađeš slike i okačiš na sajt za kačenje slika.
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže Vlada SD

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf mk 1
« Odgovor #205 poslato: Mart 14, 2015, 12:25:54 pre podne »
Samo napred majstore skidam  :46
Faculty of Electronic Engineering, University of Niš

Van mreže dobri nikola

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #206 poslato: Mart 15, 2015, 12:58:59 posle podne »
Kabal od punjaca se neskida na nokiji c3, kupicu usb kabal.

Van mreže dobri nikola

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #207 poslato: April 02, 2015, 05:00:53 posle podne »
Dolazi mi Lada Niva 1,7l sa jako losim radom motora. Majstor koji inace odrzava taj automobil, preporucio je vlasniku da se zamene: svecice, visoko naponski kablovi, razvodna kapa, razvodna ruka, pumpa goriva i motorno ulje ( povecavao se nivo motornog ulja u koritu - karteru ). Posle tih zamena nista se nije promenulo pa je majstor vlasniku preporucio da se proveri karburator, u kakvom je stanju...

Kad sam otvorio haubu, sve mi je bilo jasno ( odavno nisam imao tako zapusten motor ). Tolikih naslaga na na karburatoru ( odavno nisam video ), a kad sam ga otvorio. Blago receno katastrofa, pa sam dao preporuku da se odradi remont. Vlasnik je prihvatio dati predlog, jer ce je zapaliti koliko ga vise muci i nikako da je popravi.

Skinuo sam karburator i rasklopio ga u najsitnije delove. Tako raskloplen karburator sa svim delovima ( sem starih membrana i zaptivaca ), stavljeni u ultrazvucnu kadu sa odgovarajucom tecnoscu. Posle jednog sata pranja, svi delovi karburatora isprani - neutralizacija i produvani sa komprimovanim vazduhom. Svi delovi slozeni na radnom stolu ( cisti ko sunce sto bi nas narod rekao ) i prekontrolisani.
 Zamenjeni novi zativac poklopca i zaptivaci termicke bakelitne ploce. Zamenjena membrana ekonomajzera, membrana za prinudno obogacenje smese i membrana sauha. Glavne dizne za gorivo proverene i iste vracene jer su dobre, a zamenjena glavna dizna ( sa vecom ) za vazduh prvog grla. Doterana je visina plovka, prekontrolisano zaptivanje drugog grla i pomocu zavrtnja doterano da bolje zaptiva. Podesen polozaj prvog grla i kvalitet smese na leru ( proizvoljno - odokativno ).

Karburator kompletiran i postavljen na usisnu granu motora, povezani: dovodni i povratni vod goriva, sajla sauha, poluga gasa, vakumska creva i termicki grejac podnozja karburatora. Nadrukano gorivo u loncetu i vlasnik je imao cast da upali auto ( celo vreme je bio tu ), motor je sa lakocom upalio. Ostavljen je da radi pod sauhom ( prvo sa punim, da bi se po zagrevanju postepeno vracao u neutralnom polozaju ).

Kad se motor zagrejao na na radnu temperaturu, odradio sam moto test motora ( podeseno paljenje, podeseni obrtaji motora na leru, podesena smesa na leru i provereno sagorevanje na 3000 O/min. ). Na turazi dobivena vrednost od 0,7% CO , motor ostavljen da radi na leru. Dao sam preporuku da se provozamo, posto je sve kompletirano ( vraceno kuciste filtera za vazduh sa novim filterom za vazduh ).

Niva je krenula ko zmaj, sa lakocom prihvata komandu papucice gasa u svim prenosima menjaca ( jesenas je radjena polu generalna ). Majstore pa ovako nije isla ni posle generane, svak cast na rad!!!
Skinuta ista svecica kako bi vlasnik video kako je sad sagorevanje goriva ( u toku pranja karburatora skinuo sam svecicu ( drugu ), nema da fali crna ko ugalj ). Majstore, pa ova je ko nova, sve su takve odgovorih mu, jer je sad dobiveno pravilno sagorevanje gorivne smese...

majstor1

Van mreže TTS

• Master Member
« Odgovor #208 poslato: April 02, 2015, 11:03:40 posle podne »
Slike,Nikola SLIKEEEEEEEEEEEEEEE. Ako ne možeš preko telefona,kupi kakav digitalni fotoaparat,sad bar nisu skupi  :26

Van mreže dobri nikola

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #209 poslato: April 03, 2015, 06:59:47 pre podne »
Ideja nije losa, samo morate i mene razumeti. Tu ti je vlasnik auta, sa njim pricas,prljave i masne ruke. I iskren da budem, jednostavno zboravim jer te neko nazove a neko svrati da zakaze popravku....
Ali dajem rec da cu se potruditi da slikam pa da uz vasu pomoc naucim kako se slike postavljaju na forumu....

:26 tapsac :46

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #210 poslato: April 03, 2015, 10:56:09 posle podne »
 pop1

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #211 poslato: April 04, 2015, 10:35:54 pre podne »
Kad je naucio Glavni  majstor1 ,naucices I ti  biggrin

Van mreže vw_jetta87

• VW Početnik
  • Auto: vw jetta mk2
« Odgovor #212 poslato: April 05, 2015, 04:03:19 posle podne »
pozdrav mislim da imam problem sa karbruratorom,karrburator je pierburg 2ee ecotronic .auto vw jeta mk2  87 god, 1.6 69ks. pri naglom dodavanju gasa dolazi do stucanja ponekad cak skroz izgubi gas i ugasi se.. ukratko ponasa se kao mrtav konj.. bio sam kod par majstora menjao kablove,svecice,razvodnu ruku,kapu, nista nije pomoglo... vecina cak i ne zna da radi ove karburatore cim vide ecotronic zatvaraju haubu i kazu da ubacim drugi karb i da tako jedino moze..ako neko od vas zna kako da mi pomogne ili da mi preporuci majstora stvarno bih vam bio zahvalan..hvala puno..

Van mreže dobri nikola

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #213 poslato: April 05, 2015, 06:31:09 posle podne »
To sto su ti sve i svasta menjali napamet oko struje, je dokaz njihovog ne znanja. Struja je mogla da se proveri, pa ako stvarno pravi problem, zamenuce se odredjeni deo.

Tvoj problem se ogleda u losem stvaranju gorivne smese na tom karburatoru. Treba proveriti njegovu prohodnost, sta to znaci?

Skinuti ga sa usisne grane, rasklopiti i prekontrolisati da li nema prljavstine koja je prigusila kanale i dizne. Zatim proveriti ispravnost odredjenih el. delova koji se nalaze na karburatoru i proveriti da li vuce negde na usisu fals vazduh. Trebalo bi proveriti ispravnost lamda sonde, netreba zaboraviti da je  ovaj sistem prvi pocetak kontrolisanog ubrizgavanja goriva. Ili preteca SPI ubrizgavanja benzina. Cucemo se na pp.

majstor1

Van mreže vw_jetta87

• VW Početnik
  • Auto: vw jetta mk2
« Odgovor #214 poslato: April 05, 2015, 06:37:18 posle podne »
ma da covek poludi 3 majstora niko nije resio problem.. vazi pisem ti pp :D

Van mreže marko011

• VW Početnik
« Odgovor #215 poslato: April 06, 2015, 06:35:57 posle podne »
Dobri Nikola pa to znaci da su dzaba radi generalnu na Ladi trebali su vama doterati na remont karburacije

Van mreže Nega

• VW Početnik
  • Auto: VW CC 2013
« Odgovor #216 poslato: April 07, 2015, 01:53:46 pre podne »
Stari dobri Nikola imam problema sa karburatorom na Ladi nivi 1.7, kanim se da je doteram kod vas, medjutim dvoumim se sad kad sam procitao ove prethodne postove od majstore gedore i ostalih vezano za onog pola, strah me da ne udjem u losu statistiku i da moja niva plane. Pozdrav

Van mreže dobri nikola

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #217 poslato: April 07, 2015, 04:56:42 posle podne »
Nije nikakav problem, slobodno nastavi da odrzavas nivu gde si je vec i odrzavao.  Kad sam vec na forumu ajde da vam napisem sta mi se desilo.

Dolazi mi solidno ocuvan Jugo 65, sa problemom da nemirno radi na leru i nenormalno jakim obrtajima motora ( 3000 - 3500 O/min ) na hladnom startu. Kad sam skinuo kuciste filtera nema da fali, zavrtanj za podesavanje obrtaja hladnog starta. Zavijen do kraja, izgleda da su preko sauha ( ler podesen na 1300 O/min ) podesavali obrtaje lera. Podesim obrtaje sauha  i lera, auto nemirno ( tvrdo ) radi. Samo sto se auto ne ugasi, ukljucim analizator gasova, kad ono smesa 0,4% CO. Doteram sagorevanje lera na 2,2% CO, motor se fino umirio i odlicno pali ( sto bi rekli na pola kljuca ).

majstor1

Van mreže Nega

• VW Početnik
  • Auto: VW CC 2013
« Odgovor #218 poslato: April 07, 2015, 07:12:07 posle podne »
Salio sam se Nidzo, pratim tvoj rad svaka cast. Voleo bih u blizini da imamo takvog majstora. Poz

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #219 poslato: April 07, 2015, 07:34:29 posle podne »
dobri jesi li razmisljao o tome kad odes u penziju da napises neku knjigu o svom zivotu, radu pomaganju ljudima, analizatorima....?
kad bi neko snimio tv seriju po toj knjizi mislim da bi bila gledanija od male princeze i sulejmana velicanstvenog