Autor Tema: Jel ovo EGR, i sta je ako nije EGR  (Pročitano 2683 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Jel ovo EGR, i sta je ako nije EGR
« poslato: Avgust 21, 2007, 10:55:47 posle podne »

U pitanju je vw combi LT35, motor 2,5 TDI, cinimi se 2000 god,,,,
problem je sto na ova cijev koja vodi sa izduvne grane i vraca se na usisnu(izgleda kao bakarna cijev pocinje ovom opriznom spojnicom kao opruga obavijena oko cijevi, a zavrsava se na usisu gdje je ova nova selna,,,,
e sad stalno izbija ovu selnu i cijev sa usisa, i stvara bas jak pritisak,,,,

jel to egr kod njega i mozel to da se zacepi.......

i pitanje, za poznavaoce, cemu sluzi ona casica, ima je na svim tdi motorima kao filter za gorivo onaj buvljacki i u nju ide jedno 5-6 nekih cjevcica gumenih, kod golfa i ibize se nalazi iznad turbine na pp zidu sa ljeve strane,,,,koja je svrha toga, posto je na ovom motoru to sve raskaceno, tako stigao od preko.....

Hitno mi je ako znate pomagajte
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže bane

• VW Početnik
Jel ovo EGR, i sta je ako nije EGR
« Odgovor #1 poslato: Avgust 22, 2007, 10:12:27 pre podne »
EGR je na drugoj slici onaj deo izmedju VW znaka i gumenog creva (lici na neku jednostavniju verziju). Ima raznih modela a u tvom slucaju mislim da se EGR odnosi na ceo onaj metalni deo koji ima dovod iz izduva, iznad sesiric (u kome se i inace nalazi ventil) i otvori sa leve i desne strane koji su selnama vezani na crna gumena creva.
Moze da se zapusi, cak je to i cesta pojava kod vozaca koji voze sa malim gasom. Znaci ko vozi k`o da je ukrao auto njemu se kasnije zapusi EGR ventil.
U tvom slucaju definitivno ne radi kako treba, mislim da je u pitanju zaglavljen ventilu i to u otvorenom polozaju (kazem da MISLIM zato sto nisam sasvim siguran), zato imas usisavanje usled velikog podpritiska. Postoje modeli ventila koji mogu da se otvore i ociste a iz slike mislim da to nije kod tebe slucaj.
Rebarca na bakarnoj cevi uz izduvnu granu sa slike 1 su neophodna da ne bi doslo do pucanja usled vibracija.
Sto se tice plasticne casice sa cevcicama NISAM SIGURAN mozda je neka ekoloska zajebancija ili taloznik za kondenzat. Opet zavisi od trzista sa koga je uvezen auto jer imas razne zakonske norme u pogledu emisija gasova pa VW to prilagodjava svakom trzistu pojedinacno.
Pozdrav i javi kako je ispalo, mislim jel ono stvarno EGR ili razvodnik paljenja