Razumem da neko ima pare pa oce da da, razumem da ima potrebu za tim i mora da da
al da kupi neke druge gume, samo zato sto nisu Tigar e to mi nije jasno
Zimske gume se voze 4 meseca, klima nam nije neka polarna i retko ko od nas ima stvarnu potrebu za gumom kvalitetnijom i skupljom od wintere
tu je verovatno fazon ...daj sta das, samo tigar da nije
Letnje vozimo 8 meseci i brzine su dosta vece nego zimi (sto je logicno) i tu treba izdvojiti za kvalitet
Nije baš tako. Tigar je dosta skup(ne računam 155.80.13), ima značajno kvalitetnijih zimskih guma za malo više para. Kada sam kupovao zimske, ispostavilo se da se Wintera ne proizvodi u dim. 195.55.15 a približna dimenzija Wintere 195.65.15 je bila značajno preko 7000, pa sam uzeo Kleber Krisalp HP2 za 8100 din i guma je fenomenalna, nemačka, sigurno bolja od Wintere za 500 din više. Auto mi nije proklizao ni jednom po snegu, ni pri kočenju ni pri normalnom ubrzavanju, imaju brzinski indeks H dok je ta Wintera imala S, mada su bile i sa T. Prešao sam do sada sa njima 5500km, skinute su 30. marta tačno. Kleber ima H indeks, Wintera je imala S, nije velika razlika i ne vozi se tim brzinama zimi ali opet, ja često idem do Niša.
Wintera je odlična za manja vozila koja po pravilu nisu ni jaka, ni opterećena, ne voze se puno a kad se voze to je po gradu. Ranije na Fiesti smo stalno imali Tigar gume i nikada nije bilo problema, defekata itd., ali se zaista za maaalo više para može uzeti kvalitetnija guma, opet govorim u svom slučaju, za svoju dimenziju.
Leti furam Turanzu ER300 koja se pokazala neupotrebljivom po najmanjem snegu i hladnom vremenu, ali je zato inače bruka guma na vrućini i po mokrom.