sad sam dosao od majstora. postavio sam karburator od 1.3 sa vodenim saugom i oznakom 2E. Karb je skinut sa golfa II stranca, placen je 50eura + 5 eura za creva za vodu, jos sam uzo poklopac u koji je sa okruglim filterom (ne pase ali kad je placen, naci ce se) i gumu koja ide ispod karba a iznad usisne grane koja takodje ne pase kod mene jer je 1.6. Poslusao sam Gedoru i otiso kod majstora koji radi iskljucivo karburatore i platio mu 10 eura da postavi i nasteluje.
Prvo smo postavili karb, namestili sva creva (za vodu i vakum) medjutim kad smo upalili auto - obrtaji preko 2000. Problem je bio u gumi koja ide ispod karba jer je sira od 1.3 i jedna opruga je zapinjala. S obzirom da nismo imali drugu gumu morali smo da obrusimo malo deo gume ali sa spoljne strane tako da nema nikakve veze sa delom na koji leze karburator. upalili auto po drugi put i radi, nastelovali prvo ler gas na benzinu, zatim na plinu. Jedino nisam mogao da proverim dali radi saug jer je motor bio vruc. To cu sutra. Za sada ima malo podrhtavanje obrtaja dok auto radi na benzinu ali ovaj majstor kaze da je to zbog toga sto karb nije koriscen i da ce tokom voznje da se to popravi. Presao sam 30km od majstora do kuce i auto bar za sada znatno bolje vuce i startniji je u odnosu na voznju sa karbom 2EE. Uspeo sam da ga izvucem do 130km/h na plinu, hoce da ide on jos ali putevi ne dozvoljavaju

Sutra cu da vidim dali radi saug i da mu sipam malo benzina, pa da vozim malo na benzin. Ako neko ima neki savet u vezi ovog karburatora, slusam!