Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1228322 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #880 poslato: Oktobar 30, 2012, 03:34:19 posle podne »
Auto Zlaja, zovnuo ga kasnije kaze nije prodat, idem sutra da ga vidim, jest da kikinda nije bas blizu ali po slikama ispada fin auto
« Poslednja izmena: Oktobar 30, 2012, 06:57:43 posle podne od strane Modus »

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #881 poslato: Oktobar 30, 2012, 04:06:31 posle podne »
Iskreno nikada ne bi kod nas uzimao auto sa placeva jer su 99% krševi. Znam to jer sam bio sa bratom u Italiji i dovezli smo u subotu 10 automobila a on dovozi nedeljno 20, vozi za firmu koja se bavi prevozom vozila iz Italije i to su sve krševi sa puno pređenih km. U ovoj turi što sam bio sa njim doterali smo BMW E46 2.0 d 2000 god. prešao je verovali ili ne 420.000 km pa će ga spustiti ispod 200.000 km, ispolirati, oprati, itd. i prodati biggrin Sve što dovozi ima od 250.000 pa do 500.000 km, jedino se mogu naći manji automobili ispod 200.000 km a to su fiat punto, citroen c3 ( jednog smo doterali, prima gas kao zoljica i posle 30 sek. se sam ugasi a prešao samo 160.000 km, dizel je u pitanju), neki Stilo, itd. Bolje je kupiti iz Nemačke auto koji je prešao 200.000 km nego u Italiji auto koji je prešao 100.000 km. Italijani su mnogo luđi vozači od nas a još i mnogo gore održavaju auto. Po meni najbolje je lično otići i doterati auto iz Nemačke, Belgije, Holandije i Švajcarske ili preko nekog prijatelja. Iz Nemačke uzimaju 500 evra da ti doteraju auto i takav bude kao na slikama i takva kilometraža. Kod nas na placevima su 99% vozila iz Italije. Mi i Bugari najviše uvozimo iz Italije a kod njih još nema ograničenja što se tiče godišta.

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
« Odgovor #882 poslato: Oktobar 30, 2012, 04:12:19 posle podne »
ja sam radio predproslo leto kod komsije , on dovozi aute iz italije , radio sam hemisko ciscenje preko leta i svega sam se nagledao , ja iskreno ne bi kupio auto preko oglasa iz italije osim ako mi ne prodaje neko koga znam ...
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #883 poslato: Oktobar 30, 2012, 04:30:31 posle podne »
Veruj mi svi dovoze automobile iz Italije-auto placevi jer ne možeš ići sam i doterati auto iz Italije jer više italijani ne daju probne tablice već kupuju ljudi na veliko i ucenjuju ih italijani, kažeš im hoću taj, taj i taj a on ti kaže moraš da uzmeš i ovog krša biggrin Najjeftiniji je prevoz iz Italije i zato ljudi sa autoplaceva kod nas kupuju od italijana i prevoznici uzimaju 1 evro po pređenom kilometru a moj brat svaku turu u 3 dana obrne tamo i nazad 2.300-2.500 km i uvek 10 vozila dotera i na kraju naše ljude sa auto placeva izađe prevoz vozila od 230 do 250 evra. Svi carine u Subotici jer je tamo najjeftinija carina. Mom bratu mesečno možda naleti jedan auto da valja ali je taj uglavnom rezervisan a mesečno samo on doveze najmanje 70 vozila a gde su ostali. Najbolje je naći nekog čoveka koji ide sam u Bel. Hol. ili Nemačku pa ti on lično dotera daš mu 500-600 evra i znaš šta si kupio. Čuo sam da iz Engleske uzimaju 900 evra da ti doteraju auto.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #884 poslato: Oktobar 30, 2012, 04:30:46 posle podne »
Kod nas je taj e46 na primer oko 5000 evra isto kao u Nemačkoj stim što ga ovi naši kupe u Italiji, doteraju ovde, srede, urade carinu i prenos, i ostane im još 500 evra zarade pa sad računaj koliko je plaćen tamo. U Nemačkoj ima dobrih automobila ali su skupi, jedino što postiji između Italije i Nemačke je Slovenija i mislim da nije loše kupiti auto tamo. Ovaj golf što gleda cDa je izgleda kuplejn kod nas koliko sam shvatio iz oglasa. Ako ti treba pomoć kad budeš dolazio javi se brate

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #885 poslato: Oktobar 30, 2012, 04:40:12 posle podne »
ljudi nije mi jasno kako mozete suditi po tome sta ovi ovi dovoze? Oni bi dovozili i bolja auta da im se isplati ali nece jer ako uveze bolje auto iz Italije on u startu ima manju zaradu na njemu .... Znam da se u Italiji moze nac auto po ocuvanosti kao i u Njemackoj ako ne i bolji problem je taj sto uvoznicima se takva auta ne isplate ... i onda se nadje par genijalaca koji na osnovu smeca koje ovi "nasi biseri uvoznici" uvezu donesu zakljucak da su auta iz Italije smece i to narod popije i ljepota jedna

Previse generalizujete stvari .... sta mislite kakva su auta iz Njemacke koja se dovedu na plac? Bolja? Isti k...c jer ne zanemarljiv dio tih iz njemacke su dovezeni iz Spanije i Italije od strane turaka koji te iste posle prodaju kao "ocuvane Njemce"  ;)

Jedno sto od svega stoji je da italijani vole da se boxuju sa autima tako da su im kola puna ogrebotina, cukanja i sl

Dobar auto se moze nac svudje ali se uvoznicima takav auto ne isplati  ;)

Van mreže bokivs

• Sr. Member
  • vorsprung durch technik
« Odgovor #886 poslato: Oktobar 30, 2012, 06:49:40 posle podne »
Kaze mi lik evo dolaze upravo neki beogradjani po nju.. Sad sam razocaran piiiih..
Raka - Sta radite beogradjani mamu vam jebem
lollol
lollol ulepša mi dan! cDa, javi se ako stigneš i ako ti treba pomoć neka, na šljaci sam do 16h, ali ako ti treba nešto u Vršcu cimneš me na mob... ostaviću ti broj u pp.

A ja planiram d odem u IT da dovezem auto sebi  bleh ali imam neku šemu, da nije krš i to... Jaaako se teško nađe da nije kanta, to ste u pravu, ali ima i lepih kola da se pazare, samo treba znati gde da kupiš.... Mada mislim da je i u Nemačkoj isti đoka na placevima.

ljudi nije mi jasno kako mozete suditi po tome sta ovi ovi dovoze? Oni bi dovozili i bolja auta da im se isplati ali nece jer ako uveze bolje auto iz Italije on u startu ima manju zaradu na njemu .... Znam da se u Italiji moze nac auto po ocuvanosti kao i u Njemackoj ako ne i bolji problem je taj sto uvoznicima se takva auta ne isplate ... i onda se nadje par genijalaca koji na osnovu smeca koje ovi "nasi biseri uvoznici" uvezu donesu zakljucak da su auta iz Italije smece i to narod popije i ljepota jedna

Previse generalizujete stvari .... sta mislite kakva su auta iz Njemacke koja se dovedu na plac? Bolja? Isti k...c jer ne zanemarljiv dio tih iz njemacke su dovezeni iz Spanije i Italije od strane turaka koji te iste posle prodaju kao "ocuvane Njemce"  ;)

Jedno sto od svega stoji je da italijani vole da se boxuju sa autima tako da su im kola puna ogrebotina, cukanja i sl

Dobar auto se moze nac svudje ali se uvoznicima takav auto ne isplati  ;)

Skroz se slažem sa tobom u vezi ovoga. a ja bih iskreno kupio i blago čuknut i izgreban auto i polirao\zafarbao malo, jer ćeš za oštećen dosta skinuti cenu. Samo da nije lupan jako. A grebanje i čukanje nije ništa
« Poslednja izmena: Oktobar 30, 2012, 06:53:48 posle podne od strane bokivs »
na 90 strana serete i izmisljate toplu vodu

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #887 poslato: Oktobar 30, 2012, 07:27:07 posle podne »
Meni cak ni promenjena krila i hauba ne predstavlja problem... ako auto nije naravno bio odvaljen od zivota, a to se lako vidi kad se zagleda ispod haube.... al to nash narod kad vidi, malo da zazori nisu isti, ili ne do bog da boju nisu uboli, ma idi, to je odma odvaljeno, tumpabo na krov i tako to...

Licno sam video shta se sve dovozi... Jedan plac u Kg, namerno necu da pominjem ime, ima svoje "carinsko skladishte"... tamo na putu ka groblju kragujevackom... svaki ali svaki auto na tom placu je bio cuknut kad sam proshao... i to su sve bile limuzine izmedju 5-15hiljada... posle na netu okrenem i vidim da imaju svoj auto plac na kome su svi ko iz fabrike dosli... tako da ne generalizujemo...
Ali ima i ljudi koji dovoze korektna vozila, ali takva vozila su u proseku skuplja od konkurencije... a nash narod hoce, auto bez pucke, i bez ulaganja, a ispod cene... e pa jebg ni kod babe nema dzabe...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #888 poslato: Oktobar 30, 2012, 09:30:14 posle podne »
Kola u Belgiji nisu bas jeftina a za holandiju da nepricam. Naravno da ce ovi sa placeva da uvoze losije,zato sto imaju dosta zarade na njima. Ja kad sam uvozio kola iz engleske,uvek je bio raspon sa cenom,pa biraj. Bmw-a E90 320d,320i u Londonu ima od 6000e pa do 15000e a isto izgledaju spolja i skoro isto rade,samo ih kilometraza kolje puno.Njima kad pretrci auto 100.000 milja,njima vec kriticna zona,za prodaju odmah,nebitno sto auto moze da predje bez problema 300 hilj.
Po meni,isti je q gde kupujes auto , nisu bezveze oci na glavi,moras da zagledas ako hoces da vredi.
Neznam ko je rekao da nije lose iz Slovenije. Oni su aljkavi strasno,nije bezveze golf 2,bmw e30 i tako ta generacija uvek bila jeftinija za 200-300e sa Slovenackim tablama,nego nemackim i ostalim.Golf 2 iz slovenije-za delove,pa to pola stvari nemozes da prodas,sve izakano.

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #889 poslato: Oktobar 30, 2012, 09:47:53 posle podne »
Koliko ja znam ne možeš više da sam odeš i da uvezeš auto iz Italije jer ne daju probne table i ne znam kako mislite da ga dovezete. Imao sam teču u Italiji i dosta ljudi kažu da su 99% smeće a italijani su gori od nas što se tiče gaženja i održavanja, pa mi ne održavamo auto a tek oni biggrin Ubedljivo najbolja kola su iz Švajcarske ali zu zato najskuplja, iz Austrije takođe i u Skandinavskim zemljama. U Sloveniji su po meni skupa i ne isplati se uvoziti.

Van mreže bokivs

• Sr. Member
« Odgovor #890 poslato: Oktobar 30, 2012, 10:08:37 posle podne »
mislim da ga dovezem sa tim tablicama na potvrdu, pa da posaljem ortaku tablice nazad za italiju batice.... mislim da tako moze, jel?

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #891 poslato: Oktobar 30, 2012, 10:26:09 posle podne »
Ne verujem ali proveri, mislim da ne možeš, jedino ako imaš nekog sa pasošom iz EU koji može da vozi italijanske table pa da ti on dotera, ti ja mislim da ne možeš bez probnih tabla a italijani više to ne izdaju.

Van mreže bokivs

• Sr. Member
« Odgovor #892 poslato: Oktobar 30, 2012, 10:50:42 posle podne »
koliko znam, mozes i na potvrdu, ali retko ko daje, posto oni moraju da vrate tablice. a imam i druga sa njihovim pasosem, tako da nema zime... on mi kaze da moze da se doveze, tj da mogu ja da ga dovezem. provericu pa javim...

Hawkeye

• Gost
« Odgovor #893 poslato: Oktobar 31, 2012, 12:51:38 pre podne »
2005 model nije ruzan i dosta je ok auto. Ovde ih ima pun djavo,svaka druga riba ga vozi. Sta bi ti Haw,da ga kupis?

Kupio sam ga vec, uzeo sam ga u Nemackoj ovo koji dan treba da mi ga doteraju. Sta znam imao sam dilemu izmedju passata b6 i ovog dzipa, i sami vidite kakve su ove sad zime. Dzip mi bolje odgovara zato sto ima vise namena..

Evo jedna slikica :)

« Poslednja izmena: Oktobar 31, 2012, 01:01:35 pre podne od strane Hawkeye »

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #894 poslato: Oktobar 31, 2012, 07:29:55 pre podne »
Ma da,lep je ovaj model samo sto on nespada u dzipove , samo prednja vuca. Vidim da ima oznaku D4D , znaci dizel ali koji? 2.5 ili manji? il 3.0 , haha

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #895 poslato: Oktobar 31, 2012, 10:10:59 pre podne »
dizel 2.0 a ima i 4x4 jer je samo osnovna verzija imala prednju vucu tako da nije on los za terene mada sam ja vise pristalica ili Dzipa u pravom smislu rijeci (Navara, Pajero, Land Cruiser i sl) ili monovolumen/karavan sa 4x4 pogonom (vjeruj da passat B5,5 4Motion sa torsenom da je visi i zasticeniji odozdo ostavio bi ovu RAV4 na ne znam kakvvom terenu ali buduci da je to "samo" auto pored odlicnog pogona ipak je ogranicen) ali odlicno si trgovao ima da se sit navozas bez ikakvih vecih problema  ;)

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #896 poslato: Oktobar 31, 2012, 11:05:46 pre podne »
Miro , jel 4x4 ili je all time 4wd? ja se nesto nesecam da sam vidjao da imaju jos jedan mali menjac ili ti reduktor.
Land Cruiser Prado ili obican Land Cruiser i Navara,to ti je za off road jedna velika Nula,isto i ML,X5 i ti gradski dzipovi,to se zaglavi ko nista u malo veselijem pesku.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #897 poslato: Oktobar 31, 2012, 11:21:00 pre podne »
4wd nego ja nemam naviku da izgovaram to 4wd nego ga narodski prekrstim kao 4x4 iako ima razlike  lollol

Inace za Navaru se ne bih slozio sa Tobom a za ML i X5 se slazem to nisu dzipovi, njih cu da pokakam sa mojim passatom i dobrim gumama  biggrin

Znam da za tezak off road Defender, Niva i Puh su zakon ali isto tako oni imaju ogranicenje u tome sto su samo za tu namjenu (ovo se ne odnosi na G klasu nego na klasicnog Puha) tako opet ne bih ih volio posjedovati kao jednog automobila u porodici, shvatas sta zelim reci

Van mreže Surla85

• Sr. Member
  • Auto: Pasat 5.5,Golf 4
« Odgovor #898 poslato: Oktobar 31, 2012, 11:43:48 pre podne »
imam ja u firmi ovakvu toyotu ,nasa je 4x4,i nema reduktor

Van mreže bokivs

• Sr. Member
« Odgovor #899 poslato: Oktobar 31, 2012, 12:09:50 posle podne »
Pa zar nije onda 4wd??