Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1227660 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DzonyVw

• Full Member
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #780 poslato: Oktobar 18, 2012, 04:02:04 posle podne »
Brate prevara,ne nasedaj na to... Ima takvih oglasa koliko volis,i sve su full kola za smesne pare... Sta ti to govori ?? ;)
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Family guy
« Odgovor #781 poslato: Oktobar 18, 2012, 10:53:22 posle podne »
Western Union uzima 7-10% od poslate sume.
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže sreckoas

• Master Member
« Odgovor #782 poslato: Oktobar 18, 2012, 11:42:44 posle podne »
cisto da vas obavestim da je ovo 99% prevara,otisao sam u Western U. i lik koji radi tamo mi kaze da je to sigurna prevara,i da je dosta njih na to naselo,tako da od toga nema nista...inace pre nego sto sam otisao u banku pitao sam ga da mi posalje serijski broj auta,da bi proverio gde je radio servise i ostalo,na sta mi on jos nista nije odg,a do tada je odmah odgovarao,sto znaci da je prevara,ako odgovori ili nesto desi javicu,ali u startu sam pretpostavljao da je prevara,ali opet reko sta znam

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #783 poslato: Oktobar 19, 2012, 12:14:59 pre podne »
prevara 101%
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #784 poslato: Oktobar 19, 2012, 12:25:08 pre podne »
Brate dal je moguce...  bonk  Nemoj da se nadas dzabe niti da se cimas vise! Prevara zilion posto!

Ovo "contact me only by e-mail" kad procitam preskacem oglas momentalno...
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #785 poslato: Oktobar 19, 2012, 12:51:04 pre podne »
takvih prevaranskih oglasa ima u svim mogućim oglasima, ja znam x primera da su ljudi sami slali novac na oglas tipa, neki lik iz Britanije ili Nemačke zatvara muzičku kuću zbog krize pa prodaje nove instrumente upola cene, npr ako je ovde 3000e od daje za 1500e ali moraš prvo da mu uplatiš pola (500-600e) od te sume kao kaparu da si ozbiljan..... i on ti šalje instrument pouzećem.....  big_boss

pa ko lud bi poverovao da će se naći neko da poveruje u to..... ali postoji baš dosta ljudi iz naših krajeva koji su se za*ebali baš na tu foru..... na nekim forumima su posle otvarali teme i objavljivali kompletne prepiske i mejl adrese ali kao da će to pomoći nekom lakovernom Del Boju koji preko noći hoće da napravi dobar posao..... a za malo para..... nema jeftino i dobro. Tj ima ali u 0,001 % slučajeva.
nada umire poslednja.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #786 poslato: Oktobar 19, 2012, 12:51:08 pre podne »
cisto da vas obavestim da je ovo 99% prevara,otisao sam u Western U. i lik koji radi tamo mi kaze da je to sigurna prevara,i da je dosta njih na to naselo,tako da od toga nema nista...inace pre nego sto sam otisao u banku pitao sam ga da mi posalje serijski broj auta,da bi proverio gde je radio servise i ostalo,na sta mi on jos nista nije odg,a do tada je odmah odgovarao,sto znaci da je prevara,ako odgovori ili nesto desi javicu,ali u startu sam pretpostavljao da je prevara,ali opet reko sta znam

Kaži mu da ćeš mu uplatiti lovu al moraš prvo da odeš do Srbije da bi prodao neku robu a fali ti za autobusku kartu i ne možeš bez toga, traži mu da ti uplati 30 evra za prevoz, idi posle u kafanu na pivo i tako..

Čitajte ovo ako vas ne mrzi: http://cbc.rs/showthread.php/13082-Nigerijska-quot-%C5%A1ema-quot

Van mreže sreckoas

• Master Member
« Odgovor #787 poslato: Oktobar 19, 2012, 12:52:01 pre podne »
ne nadam se ja uopste,od prvog dana,inace nije pisalo nista to da mogu jedino preko mail-a da ga kontaktiram...sto je jos jaca fora lik ovo izgleda radi vec duze vreme,posto je u oglasu stojalo svega par slika,i kad sam ga kontaktirao poslao mi je preko mail-a jos 6-7 drugih slika

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #788 poslato: Oktobar 19, 2012, 12:53:09 pre podne »
pošto ovo nije profitabilan sajt već koristan nadam se da niko neće zameriti za ostavljanje linka za sve koji hoće za male pare da uzmu nešto dobro....

http://www.prevara.info/

a evo ti ovde baš za auto oglase

http://www.prevara.info/index.php?option=com_content&task=view&id=853&Itemid=1
« Poslednja izmena: Oktobar 19, 2012, 12:59:37 pre podne od strane djokicsale »
nada umire poslednja.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #789 poslato: Oktobar 19, 2012, 02:56:21 pre podne »
Ne verujem Srecko sta si ti hteo da uradis... pa ovo je pravljeno za naivne zapadnjake, a ne nas prevarante, ali ti bi ipak naseo lollol
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #790 poslato: Oktobar 19, 2012, 03:23:12 pre podne »
Jbg, iz onog "tapetiram ti auto" majstora, nije izgleda naucio puno :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže sreckoas

• Master Member
« Odgovor #791 poslato: Oktobar 19, 2012, 03:18:49 posle podne »
da se razumemo,nekome koga ne poznajem i ovu svotu novca,a i manju ne bi nikad uplatio unapred...ovo sam pitao posto je on rekao da ja ne uplatim sebi,vec nekom mom rodjaku ili nbt kome vec i da mu time samo pokazem da ja imam pare kod sebe,tako da sam na to mislio da li on time moze nekako da me predje ili ne,to je bila poenta price,inace cisto da javim naravno covek nije ni odgovorio posle onog mail-a kad sam mu trazio serijski broj auta tako da je to to oko ove price...inace u prethodnom mailu koji nisam iskopirao,sam mu lepo rekao da necu nista da mu uplacujem,zato mi on objasnjava kao ti nisi razumeo ne trazim ti da mi uplatis pare pre nego sto si video auto,nego tom mom rodjaku
« Poslednja izmena: Oktobar 19, 2012, 03:21:30 posle podne od strane sreckoas »

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #792 poslato: Oktobar 19, 2012, 06:00:53 posle podne »
Pusti sad detalje, dodjes nam po pivo :)
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #793 poslato: Oktobar 19, 2012, 08:27:09 posle podne »
Xaxaxa , minimum .   lollol

Van mreže sreckoas

• Master Member
« Odgovor #794 poslato: Oktobar 20, 2012, 03:11:48 pre podne »
hheeheh nema problema,moze i po dva :D samo ja da kupim neki auto da valja ;)

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #795 poslato: Oktobar 20, 2012, 09:34:24 pre podne »
Srecko,on ti samo trazi dokaz da imas pare,da se necima bezveze,to ti je prica. I ako posaljes pare,niko nemoze da ih podigne sem onoga kome si poslao,niko.
mozes ti dati svoje ime i mesto odakle saljes i kod za podizanje para ali dok se taj nepojavi sa licnim dokumentom,nema vajde od toga.Naj sigurniji nacin slanja para i jos niko nije uspeo da ga zajebe.Isto tako mozes da posaljes pare nekom rodjaku ili kome vec,taj da nepodigne,odes na mesto odakle si poslao posle par dana sa papirom koji si dobio kad si poslao i da podignes svoje pare.
Tako da ja nevidim nikakvu prevaru ili ista lose u tome sta ti je decko trazio. Ali za nas Srbe je sve prevara sto je veoma tuzno.
I ko ce NORMALAN da ti da seriski broj auta ili vin ,si lud. Ti bi dao? Pun q blizanaca svuda,samo ih stancuju,niko vise nije lud.
I koristi Moneygram kad saljes nekom, ne western prevarante koji zakidaju muski.
« Poslednja izmena: Oktobar 20, 2012, 09:38:46 pre podne od strane Pile »

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #796 poslato: Oktobar 20, 2012, 11:39:54 pre podne »
drustvo treba mi vasa pomoc,u glavnom posto sam u minhenu vec par nedelja,i gledao sam po oglasima da kupim neki auto za moje,naleteo sam na jedan audi a4 2005 godiste,koji je u sline opremi tj auto ima skoro sve od koznih sedista i ostalog,a motor je 2.0tfsi sa 200ks i presao je 150000km...e sad posto taj lik nije ostavio broj telefona,poslao sam mu mail,i napisao da mi se auto svidja i da hocu da ga kupim,a da inace cena auta je bila na oglasu 5300e,sto mi je previse sumnjivo,a i cudno za takav neki auto,inace lik je privatno lice, i kako mi je napisao u mail-u covek se odselio iz nemacke i sad zivi u svedskoj,i tu je prodao kucu i ostala su mu 2 automobila,taj audi i jos neki,e sad on hoce da pristane da dodje u nemacku da se nadjemo,ali pod ovim nekim uslovima,pa me zanima da li postoji mogucnost da me zezne i podigne pare,posto hoce navodno da se osigura i da ne prelazi toliki put a da ga ja ispalim,i ako sam mu rekao da cu ja da platim za gorivo....e sad mail ide ovako,inace lik je valjda amerikanac ili sta vec posto slabo govori nemacki

I am ready to meet you in Regensburg and finish the deal on saturday as we agreed.
But i am sorry that you did not understand my point. I am not asking you for a pre-payment in advance on my name! I will never ask you for sending money to me before you will see the car ! This is an exchange insurance for me and for you that our meeting will take place and we can leave relaxed our towns because we will be 100% sure that the other one will be there as we agreed!
As i told you, your wife or your friend , a person close to you must go to the Western Union Office in your town and ask to make a PERSONAL TRANSFER to you in Regensburg . So you will be the beneficiary of the money that your relative will send you,not me ! You will appear on the transfer paper as empfanger of the money and your wife/friend will be absender.
Also my wife will go to the Western Union Office in Trelleborg( if you will accept my condition ) and she will make ANOTHER transfer, on my name, she will send 4000 EURO as well on my name with Regensburg as destination. I will be the beneficiary of my transfer and you will be the beneficiary of the transfer that your relative will make for you ! We will take our money back when we will meet, we will go together to the WU Office in Regensburg . This is just a proof of coming!
After that i will scan this document and send it to you attached on your email as my coming proof. And you must do the same thing, after your wife will finish this for you. This is my only condition and without this i will not come to Regensburg for this meeting, i am sorry.
I believe a good deal is based of 100% safety for both sides and with this transfers i want to add a plus of security for me and for you as well that our meeting will take place.
But before meeting this is my condition and i hope you will respect it, i will not negotiate. If you will say me that you accept, my wife will go to the Western Union (i already informed her what she must do)  and i hope your wife will do the same.

kako se svaki put nasmijem ovome ..... srecko posalji mu jedan kulturni mail na srpskom pa nek prevodi na gugl translejt olos jedna kolko su providni .... ja sam prije cca 8godina provalio jednog takvog sto mi je tada prodavao octaviju tada skoro novu za 5300e i da ce mi je brodom poslat da je vidim pa ako mi se svidi da ja platim i kad smo se sve dogovorili ona (tobos bilo zensko) kaze posalji 2500 sad pa da ja saljem auto ostatak kad ga vidim (sto znaci nikad) i ja kazem nemoze tako nisam ja mutav da saljem pare unaprijed a ona otud kako sam ja prevarant kako sam vidio da je zensko i da ocu da je zajebem da uzmem auto a da ga ne platim kako treba da me je sramota ovo ono .... ja kazem ajde zdravo pa prevari nekog drugog ... vise se nije javljao (javljala) ... ukratko tako je bilo da ne sirim mada imam jos nedej sacuvane mejlove :D

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #797 poslato: Oktobar 20, 2012, 01:01:18 posle podne »
Miro ovo nema veze sta ti pricas i sta pricaju drugi forumasi. Covek nijednog trenutka nije napisao da mu se posalju pare,koji je vama , kakva bre prevara. Il neznate engleski ili sta je problem kad lupate ovako , ma brate prevara ovo ono. . Covek oce dokaz da imas pare,nista drugo,sta pisete gluposti.
Ajde ko bi od svih vas sto ste dali komentar isao da otera auto da neko pogleda za Bugarsku ili Madjarsku a da nisi siguran jel taj ima pare ???

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #798 poslato: Oktobar 20, 2012, 02:06:11 posle podne »
Pile tebi normalno da ispravan i zdrav audi A4 2005god kosta 5300? U njemackoj? I nije ti cudno sto u 99% oglasa na kojima prise private seler na mobile.de vlasnik nikad nije u Njemackoj nego je negdje vani? U pravilu je to ranije bila engleska pa je auto uzeo sa sobom i mislio da ga tamo registruje ali je greote saznao da ne moze da ga registruje zbog volana na "pogresnoj" strani te mu auto cuti u Englesku i otud ga salje na mjesto dje ti kazes? I sad je to postalo jako providno i onda traze nove fore. I u EU niko nece dalje da vodi s tobom raspravu preko e-maila dok mu detaljno ne pokazes slike auta, servisne knjizice i VIN-a, VIN je osnov svakog e-mail tgovanja narocito u tim predjelima Ceska, Njemacka itd. 

Ne bih ga tjerao nidje auto je tu dje je i kupceva je obaveza da podje tamo dje je auto da ga pogleda kakve bre price pricine, on bi ga prodao do sad za te pare ne bi ga morao vodit u svedsku ili dje je vec .... sta vise poveo bi ga tamo sa sobom i registrovao bez problema kad se vec tamo seli (pod pretpostavkom da se odselio uopste i pod drugom pretpostavkom da je sva ta prica oko auta i svedske istinita).

Pile ako imas malo vremena nadji neki oglas sa mobile.de onako malo sumnjiviji i kontaktiraj prodavca i napisi odje sta ti je rekao  biggrin  bice neka slicna prica ubijedjen sam uglavnom auto nece bit u njemackoj 100%  lollol

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #799 poslato: Oktobar 20, 2012, 04:07:45 posle podne »
Dobro si ti ovo sve napisao ali opet je to 2005g matoro i po meni nista nije cudno. Evo,pre tamo 6,7 meseci , mozda manje ili vise,da te nelazem,nadjem ja u engleskoj,na e-bay.co.uk Subaru Imprecu WRX STI 2004g , 385ks+nitro+jos nesto,plav,ma auto da se useres,cena 2800 funti.Zovem ja drugara i kazem idi vidi,verovatno nije STi i mozda je izgreban itd ali cena je dzabalesku za taj auto. Prvo,nije hteo da ide da ga vidi posto je cena manja za 2500 funti pa na gore,da je prevara itd. Posle silnog napusavanja ode on sa njegovim drugarom da vidi. Zove posle sat vremena i kaze da je kupio auto za 1900 funti,da je sve extra,sve papire,sve kako je bilo u oglasu. Bila im zurba ili sta vec.
Ali nebitno,iz texta sto je Srecko stavio,ja nevidim nikakvu prevaru,to sto su Srbi najveci prevaranti,nemora da znaci da je sve prevara ako je nesto jeftinije.