Ja vozim Pola sa ovakvim motorom od 2002g i mogu ti reci da sto se tice potrosnje ja veoma ekonomican. U normalnoj voznji na otvorenom ti nece preci 5l a u malo zescoj i na duze staze natovaren 5,5l. Ja sa svojim sam isao nekoliko puta i na relaciji Moskva- Stepojevac i obratno i mogu ti reci da je sasvim normalno podneo i auto i ja ta putovanja. Malo drugaciji zvuk motor ima zbog 3 cilindra nego motori sa 4, ali to nema nikakve veze. U gradu ti nece preci 6l ni po velikim guzvama. Ja po Srbiji napunim rezervoar goriva i smelo predjem 1000 km sa njime do rezerve, uz normalnu voznju i bez divljanja.
Za ovog konkretno proveri limariju. Zazori moraju biti svugde isti oko vrata, hauba i sl. Motor sumnjam da je mogao da strada na 100 i kusur hiljada. Ugrej motor, provozaj i malo proveri trapove po rupama. Da li cukara nesto negde. Mogu biti saleni ili gumice balans stangle ili neki kraj spone. Ma da to su sve potrosne stvari koje se sa vremenom habaju. Motor kad stanes, izvadi merac i obrisi krpom lepo. Vrati ga na mesto i sacekaj malo. Izvadi ponovo i pogledaj merac. Ako je od oznake za maksimum pa na gore suv ( bez ulja po njemu) motor je dobar. Turbinu moras osetiti pri ubrzavanju jer je auto dosta startan. Ako ona baguje to se vrlo lako oseti jer auto nema ubrzanja. nisam cuo jos da se neko na njih zalio na ovim motorima. Ja sam sa svojim Polom presao 175 000km i nisam imao nekih problema. Prodavati ga necu dok god bude mogao da ide.