Pozdrav.
Planiram kupovinu Golfa 6, obicni benzinac, 1.4 16v...
Znam da je motor trom i da mu fali snage, ali mislim da ce za moje potrebe da odradi posao.
Vec 10godina sam vlasnik Seat Ibize 1.9 dizel, pojma nemam koji dizel... sa tim autom za ovih 10 godina nikakav problem nisam imao, a za svo to vrijeme presao sam ukupno 70000km, tako da je kupovina benzinca za moje potrebe sasvim racionalna.
Sinoc sam provalio da seat koji vozim ima 65ks, pa mislim da 80ks u 15 godina mladjem benzincu i nije tako strasno, da ce raditi posao.
Nijesam neki trkac, ne razumijem se u auta bas najbolje, nemam ni neku potrebu za novi(ji)m autom, ali kako s vremena na vrijeme odem do mora ili planine, valja voziti nesto bezbjednije i jace, bar sto se limarije tice

Auto sam probao, kroz grad ide sasvim ok, na otvorenom se jasno vidi da mu fali snage, ali dobro...
Zanima me kako se pokazao taj 1.4 motor u sestici...
Na sta da obratim paznju...
Koji su kvarovi...
Negdje sam procitao da novi benzinci imaju alu zidove motora, da su slabi i da imaju ogranicen vijek trajanja... da nakon toga ni generalna ne pomaze nego da treba novi motor...
Sa druge strane, procitao sam misljenja da je ovaj motor odlican i da je najzahvalniji po pitanju kvarova...
Dakle, zanima me da kupim auto koji ce bezbjedno da me preveze od tacke a do tacke b, a da ne moram u njega da ulazem i da gubim vrijeme kod majstora.
Znam da su svi ovi dizeli iz uvoza, da su mahom obrnuli 2x vecu kilometrazu od one na satu, pa iz tog razloga bih kupio benzinjaru...
Hvala