Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1189049 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #2260 poslato: Januar 12, 2014, 12:11:13 pre podne »
jebiga brate.
puno srece u prodaji!
ti si vozio tog i svaka cast, a ja ih radim svaki dan godinama. i mogu ti reci da ih nema ne bi bilo ni posla.
 mahac

Van mreže Scofi

• VW Početnik
  • Pa uvek sam direktan, jasan i konkretan.
  • Auto: Vw Golf 4 R32 look
« Odgovor #2261 poslato: Januar 12, 2014, 12:12:15 pre podne »
Haha, ja sma odustao od kupovine tog auta, ali drugar prodaje i prenecu mu pozdrave :)

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #2262 poslato: Januar 12, 2014, 09:52:31 pre podne »
Prenesi drugaru da mu dajem 250 eura za kompletan enterijer.... Treba mi za mene, ne za preprodaju.... Tj mogu da mu dam i 300, al da mi kao gratis pokloni retrovizore sa instalacijom... :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Scofi

• VW Početnik
« Odgovor #2263 poslato: Januar 12, 2014, 03:05:06 posle podne »
Rekao mi drugar da napisem HAHA

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #2264 poslato: Januar 12, 2014, 04:58:28 posle podne »
Lepo su ljudi rekli... Da je ko sto pricas moguce da se "zaradi" na prodaji u delove, tvoj drugar bi to odavno uradio... Ovako samo komplet, i samo haha.... Lepo su ljudi rekli da je previsoka cena.... Sta kao neko treba da zarobi 2500 sa nadom da ce za jedno godinu dana uspeti da rasproda sve i "zaradi" par stotki...

Kad krene da ga prodaje u delove setite me se... hocu enterijer, kompletan....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Scofi

• VW Početnik
« Odgovor #2265 poslato: Januar 12, 2014, 08:34:49 posle podne »
Decko je dovezao auto, nije se nikad bavio prodajom delova i zato i daje samo ceo auto. Da se zaradi par stotki moze a to sto niko nece da se bavi time jbg. Kapiram ja sve, ali i kapiram da ako krenem da sabiram i oduzimam kolko sta kosta od delova i plus troskovi da se auto doveze u Srbiju, cifra biti i veca od 2500 e. Mislim da je vreme da prestanemo da pricamo na tu temu. Oglas stoji i sve ok :)

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #2266 poslato: Januar 12, 2014, 09:15:23 posle podne »
Zato sto bilo gde preko ovaj auto ne vredi vise od 600-700e. Da se carini ne moze nikako a i da moze to bi izaslo vise od 3000 a to je opet previse za auto tog godista i sa tim motorom.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #2267 poslato: Januar 12, 2014, 10:21:36 posle podne »
Decko je dovezao auto, nije se nikad bavio prodajom delova i zato i daje samo ceo auto. Da se zaradi par stotki moze a to sto niko nece da se bavi time jbg. Kapiram ja sve, ali i kapiram da ako krenem da sabiram i oduzimam kolko sta kosta od delova i plus troskovi da se auto doveze u Srbiju, cifra biti i veca od 2500 e. Mislim da je vreme da prestanemo da pricamo na tu temu. Oglas stoji i sve ok :)
Koliko su troskovi dostave i vrednosti vozila nema veze sa potraznjom u Srbiji. Mogao si ti imati 10.000e troskova, ali kad srpsko trziste misli da je to previse onda se to zove promasena investicija. Mozda samim tim sto se tvoj drugar ne bavi time, pa ne zna pravu situaciju. I ima ljudi koji se bave time i to jako puno, ali bave se sa onim sto moze da se proda na trzistu, a ne onim sa cime bi se zakopali.
To da li auto vredi para troskova i "svako bi ga rado posedovao" ostavi vremenu da presudi.
Ovo mi pomalo lici na komentare onih sto kace oglase za Alfe. Puna im usta kako je auto perfektan i jedinstven, a niko nece da ga kupi.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Goran2804

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3 GTI
« Odgovor #2268 poslato: Januar 17, 2014, 08:39:22 posle podne »
U pitanju je motor iz golfa 3.. 2.0 8v oznaka 2e... kakva iskustva imate sa tim motorom,izdrzljivost,performansi,potrosnja,odrzavanje... itd?
Sve se moze napraviti osim drvenog sporeta i secerne kade.

Van mreže passat b4

• Sr. Member
  • Auto: Bora TDI
« Odgovor #2269 poslato: Januar 18, 2014, 01:26:54 pre podne »
Imam ja u passatu taj motor... Zna da malo potrosi ulja, slabo ide u passatu ne ide za tih 85kw, po meni jebrzi onaj 1.6 sa 100ks. Ja nikakav problem nisam imao 290000 km preso do sad. Normalne voznje, kombinovane oko 10-11l benzina. Na otvoreno sam ga spustao 8.5 po bordu. Plin ne podnosi nikako, kako sam pricao sa jednim plinadjijom nije ni za sekvent a nije ni za obican plin, Meni je obican plin i stalno je pucao dok nije crko protokomer i sada nema funkciju i na plinu sada radi dobro. Ako hoces bas taj motor plin ne ugradjuj.

Van mreže Goran2804

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3 GTI
« Odgovor #2270 poslato: Januar 18, 2014, 06:03:00 pre podne »
Imam taj motor ne trosi mi gram ulja i ubacio sam mu nov sekvent plin i nemam nikakvih problema...  Mnogo njih kazu da nije nesto taj motor ali ja sam sa njim prezadovoljan.
Sve se moze napraviti osim drvenog sporeta i secerne kade.

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #2271 poslato: Januar 18, 2014, 09:51:01 pre podne »
@Goran2804 Nisi mi jasan.Imaš auto sa tim motorom,a pitaš u temi gde se ljudi raspituju o kupovini auta?I još imaš svoje 2 teme.

2 Busy from Sony Miro

Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže passat b4

• Sr. Member
  • Auto: Bora TDI
« Odgovor #2272 poslato: Januar 18, 2014, 02:29:03 posle podne »
Pitao si izneo sam ti moje misljenje i iskustvo...

Van mreže VW-Raja

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3
« Odgovor #2273 poslato: Januar 22, 2014, 11:06:06 posle podne »
pozdrav,planiram da kupim pasat b5 1.8 20v,nasao sam jedan koji mi se svidja,ali mi je velika potrosnja vlasnik kaze da trosi 8,5-9l na otvorenom i 11,5-12l benzina u gradu,ja mislim da je to mnogo,imao sam audi a4 98god 2.6 v6 i trosio je 10l,ali ovaj pasat ima felne 17 i gume 225,dali zbog toga toliko trosi,i kolika bi trebala da mu bude potrosnja sa fabrickim felnama 15?

Van mreže Kovacic

• Sr. Member
  • Fb: Xenon Carbon Garage
  • Auto: Passat B5.5
« Odgovor #2274 poslato: Januar 23, 2014, 10:11:18 posle podne »
menjam auto i dalje ostajem na vw vozilima,naime nasao sam jeftinu i vrlo dobru ponudu samo me interesuje misljenje vase(cenim da ovde ima iskusnih i postenih). Naime radi se o passatu b5 2.5 tdi automatik(tiptronic) 1999godina. cena smesnih 2 200e. istekla registracija. U auto nema ulaganja osim na sediste vozacevo i 2 elektro-podizaca stakala.Hvala unapred na savetima i misljenjima.
link oglasa:
http://www.pik.ba/artikal/10767890/pasat-2-5-tdi-full-oprema-tiptronic/

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #2275 poslato: Januar 23, 2014, 10:18:44 posle podne »
Koliko košta registracija za njega?

Van mreže Kovacic

• Sr. Member
« Odgovor #2276 poslato: Januar 23, 2014, 10:29:46 posle podne »
Prenos vlasnistva,nove table ne bi trbalo vise od 300e

Van mreže Bojan5

• Sr. Member
  • Auto: Passat b5.5 tdi AVF
« Odgovor #2277 poslato: Januar 23, 2014, 10:36:33 posle podne »
kako ne 300e, meni je za 1.9 tdi bilo 350e sa tablicama i prenosom vlasnistva. Registracija prva ce te kostati 400-450 min, bar u CG

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #2278 poslato: Januar 24, 2014, 09:07:55 pre podne »
ti od 150KS bi trebalo da su najslabija varijanta po pitanju pouzdanosti... ima neka bitna razlika dal na menjacu pise 4-3-2 ili samo S kao kod mene, al da me ubijes ne mogu da se setim sta..
ako imas para da ga odrzavas normalno i da sipas goriva, super je, imam samo malo noviju varijantu kod mene.
od zajebancija za plakanje je pumpa za gorivo koja zna da crkne, ovde je oko 1000e da se sredi, elektronika menjaca oko 400e, veliki servis oko 600e samo delovi.. ostalo je manje vise vezano za sasiju ili generalno turbo-dizele.
meni sa malo vise konja i pogonom na sva 4 trosi oko 12l po gradu, oko 10 po autoputu, kad bi pazio i vozio ko baba moze to dole, ali onda bolje da pazaris drugi auto jelte :)
lollol

Van mreže Kovacic

• Sr. Member
« Odgovor #2279 poslato: Januar 24, 2014, 12:15:22 posle podne »
kako ne 300e, meni je za 1.9 tdi bilo 350e sa tablicama i prenosom vlasnistva. Registracija prva ce te kostati 400-450 min, bar u CG
Proverio sam registracija me izadje 230e.

ti od 150KS bi trebalo da su najslabija varijanta po pitanju pouzdanosti... ima neka bitna razlika dal na menjacu pise 4-3-2 ili samo S kao kod mene, al da me ubijes ne mogu da se setim sta..
ako imas para da ga odrzavas normalno i da sipas goriva, super je, imam samo malo noviju varijantu kod mene.
od zajebancija za plakanje je pumpa za gorivo koja zna da crkne, ovde je oko 1000e da se sredi, elektronika menjaca oko 400e, veliki servis oko 600e samo delovi.. ostalo je manje vise vezano za sasiju ili generalno turbo-dizele.
meni sa malo vise konja i pogonom na sva 4 trosi oko 12l po gradu, oko 10 po autoputu, kad bi pazio i vozio ko baba moze to dole, ali onda bolje da pazaris drugi auto jelte :)
Jbg Lepo momacko auto za malo para,a stariji ga je covek odrzavao redovno i sve. za ove pare ili priblizno ne moze se uzeti nesto bolje,pa me zato samo interesuje misljenja ljudi koji ih voze.