Do sada se nisam ukljucivao u ovu temu. Evo sada cu napisati par redova, ako nesto napisem cime skrecem sa teme ili na bilo koji drugi nacin krsim pravila foruma, neka administracija reaguje brisanjem.
Do sada sam tri automobila kupio i isto toliko prodao. A sada sam u fazi kupovine cetvrti put. Sva tri bivsa auta sam doveo do perfekcije, svaka sijalica na njima je radila. A svaki sam prodao ispod realne cene. O tome kakav je profil vecine kupaca, mislim da je suvisno trositi reci. Sigurno se vama ili nekom vasem drugaru ili rodajku desilo da prodaje ato star 15 godina i dodje mu da gleda auto ekipa ,,strucnjaka,, i nalazi mane kao da kupuje nov auto sa 0 km. A izmisljanje mana je posebna prica. A ja zivaca za to bas nemam, a nemam ni zeludac. A za pojedine su potrebni konjski zivci i mnogo jaka zeludacna kiselina pomocu koje bi ste mogli da svarite sve te komentare.
Ok, postujem, nasao si manu. To jos i mogu da razumem. E to sto to ne prija mojim usima, vec je moja stvar. Ali kad krene izmisljanje mana, a ja sam pritom bio maksimalno korektan i ispricao sve sto znam o autu od kad je kod mene.
A da ne pominjem one koje idu sa idejom da ce kupiti auto koji recimo kosta 3000 za 2000...To necu da komentarisem. I ja naravno kazem da to ne dolazi u obzir on i dalje nastavlja da me smara. Nemam ja nista protiv da on ponudi i 2 evra. Ali ako ja tu ponudu odbijem i pritom budem vrlo jasan, sta imamo dalje da pricamo?
Kad vidim da je neko korekatan, voljan sam da se dogovaram oko cene. Ali kad je neko drcan i bezobrazan, samo kazem: Cena ti je ta i kraj.
A kao kupac sam vrlo kratak. Nemam sta da komentarisem pred prodavcem, jer znam da time sto cu ga provocirati takvim komentarima , sigurno je da necu podstaci da spusti cenu, vec cu ga samo iznervirati, ako i malo vrednuje svoj auto, a ne da samo zeli da ga se resi jer je dres. Mogu da kazem da mi se auto svidja ili ne svidja. Ako mi se svidja, nudim onoliko para koliko mogu da dam. Ako prodavac pristane, idemo dalje, ako ne, zahvalim se i to je to.
Kilometrazu ne gledam kao validan podatak, a svi znate zbog cega, da ne objasnjavam. Ali nas narod voli da bude slagan pa to ti je. I ako je svestan da je nemoguce da je auto D segmenta star 10 godina presao pravih 150000 km, on laze sebe da je istina to sto pise na satu. A pritom bio medju jeftinijima na oglasima. I po tome ispadose kod nas automobili jeftiniji nego u Nemackoj. A ti koji su stvarno presli 150000 ni u Nemackoj nisu jeftini.
Uz te kilometraze cesto ide prica da je taj auto vozila zena nekog bogatasa koja ga je malo vozila i te fore. Ili vozio deda, isao jednom nedeljno samo do vikendice. Ili vozila baba, nije imala muza, nije imala decu, pa je zato auto tako ocuvan. Pa onda vozio slikar. Ili cuvena, da ga je vozio pukovnik sa Novog Beograda, koji je stalno bio na putu, terenu i nije ga skoro ni vozio.
Ja se nadam da cu kupiti auto uskoro, naravno predstavicu ga na forumu, pa cete vi izvoliti da hvalite ili kudite. I budute slobodno otvoreni i iskreni u komentarima, jer sam ja spreman da cujem negativan isto koliko i pozitivan komentar.