Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1129561 puta)

0 Članovi i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #120 poslato: April 25, 2012, 07:16:24 posle podne »
zato sto je bolji...

Van mreže iSpirit

• VW Početnik
  • Auto: Nemam trenutno
« Odgovor #121 poslato: April 25, 2012, 07:29:38 posle podne »
Ok,hvala na sugestiji...moze jos neko ko je vozio oba modela da napise razlike....trbealo bi da se odlucim...ovih meseci...
Na sta treba da obratim paznju?koje god da gledam?

Van mreže ilija

• Master Member
  • DAS AUTO
« Odgovor #122 poslato: April 25, 2012, 07:47:38 posle podne »
To je kao da poredis porsea nekog i peglicu. GTI je benzinac sa vise konja nego dizel i brzi je, pogledaj klipove po yt. Trosice dosta vise nego dizel. Dizel je ok solidno ide ali NIKAKO ne moze da se poredi sa benzincem. Vozio sam benzinca Golf 3 1.8 (90 ks ja mislim) i dizela 1.9 TDI (ne znam od koliko ks). Zavisi kako ces da vozis auto i koliko ces da prelazis godisnje. Gledaj ono sto ti se najvise isplati. ;) Pozz
nedao bog da imas 16v. isao bi oko 290

Van mreže iSpirit

• VW Početnik
« Odgovor #123 poslato: April 25, 2012, 08:03:11 posle podne »
ah,da...mislio sam na onaj model koji ima crveno i...tdi....recite mi koji je pouzdaniji...i naravno za koji mesec ili kad vec,kupio bi auto sa foruma...sto se kvarova tice mi recite i koja je potrosnja kod oba modela?

Van mreže akreca

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5 TDI
« Odgovor #124 poslato: April 25, 2012, 08:21:23 posle podne »
Moj glas za TDI. Ja sam ti 15 godina bio zaljubljenik u benzince sa mnogo kW ali sad sam uzeo TDI i mogu ti reci da je u voznji mnogo prijatniji, jace potegne iz mjesta, bolje ide uzbrdo, manje se pregrijava, mnogo manje trosi goriva, dugotrajniji....ima jos dosta razloga. GTI je relativno skup za odrzavanje, tesko je naci ocuvan automobil, mnogo trosi, skupa registracija, brze mu opada vrijednost.
Zavisi sta trazis. ako hoces brzo, zestoko i kratkotrajno onda GTI. za sve drugo je TDI
sasa

Van mreže iSpirit

• VW Početnik
« Odgovor #125 poslato: April 25, 2012, 08:24:16 posle podne »
Hvala...tako nekako i ja mislim....ona edicija sa crvenim i ubija,mislim na tdi naravno...neverovatno kako u startu kida auto...a trosi 6,5 nafte...jos i klima....koliko su oni sada po oglasima?

pekar

• Gost
« Odgovor #126 poslato: April 25, 2012, 08:35:19 posle podne »
ako hoces sa malom potrosnjom,onda TDI
ako hoces brzinu i ubrzanja i kvalitet a i kasnije ako hoces povecanje snage u svakom slucaju onda samo GTI ;) i nikako nije kratkotrajan, uz pravilno odrzavanje i pod uslovom da nadjes dobrog driving

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #127 poslato: April 25, 2012, 10:19:14 posle podne »
covek je pitao za golfa 3... to je vec malo starije vozilo... TDI ce da se trese itd... ko je rekao da je GTI skuplji za odrzavanje,nek mi navede konkretno i precizno primer i poredjenje,bas bi voleo da cujem???

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #128 poslato: April 25, 2012, 11:18:29 posle podne »
Ne može benzinac nikad da se greje više od dizela i kod TDI samo imaš osećaj da ide dobro jer bolje vuče iz niskih obrtaja jer nema ravnomernu raspodelu snage.

Zavrti ga malo i videćeš da i ne ide tako dobro. Ako tražiš motor sličnih performansi kao TDI, traži 1.8 benzinca sa 75 ili 90 konja to je pouzdanije od TDI.

Ako gledaš GTI traži 16v ABF, 8v krmača ti ne treba

Van mreže misa-goga gti

• Hero Member
  • Auto: Skoda Octavia
« Odgovor #129 poslato: April 26, 2012, 12:18:31 pre podne »
Moj glas za TDI. Ja sam ti 15 godina bio zaljubljenik u benzince sa mnogo kW ali sad sam uzeo TDI i mogu ti reci da je u voznji mnogo prijatniji, jace potegne iz mjesta, bolje ide uzbrdo, manje se pregrijava, mnogo manje trosi goriva, dugotrajniji....ima jos dosta razloga. GTI je relativno skup za odrzavanje, tesko je naci ocuvan automobil, mnogo trosi, skupa registracija, brze mu opada vrijednost.
Zavisi sta trazis. ako hoces brzo, zestoko i kratkotrajno onda GTI. za sve drugo je TDI
ne slazem se ja sa tobom ali nikako!   batine
nemas ti pojma sta je gti zemljace......
+ za TDI ali jedino zbog potrosnje i niceg drugog  big_boss
kod oemovaca se na privatnim skupovima u vinci svi clanovi ljube u usta.
mislim da ti je sad sve jasno...

Van mreže acabg989

• VW Početnik
  • Auto: bez
« Odgovor #130 poslato: April 26, 2012, 01:43:23 pre podne »
Hocu da kupim pasata b6 2008 godiste limuzina 103 kw 2.0 tdi comfortline  ali ono sto me sprecava jeste problem dizni i remont istih,pa me zanima da li je istina da se bas toliko kvare,mnogi mi kazu da je motor 1.9 mnogo bolji za odrzavanje, ali hocu da cujem razlicita misljenja kao i onih koji imaju iskustva sa tim motorima kako bih doneo konacnu odluku po tom pitanju .Hvala unapred :)

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #131 poslato: April 26, 2012, 02:04:23 pre podne »
Vozio sam dosta puta b6 tdi sa 105ks, drugar ga ima. Mogu ti reci da se perfektno pokazao, na 120-130000km mu je zamenio set kvacila, zamajac i ostalo, i samo redovno odrzavanje, fino ide auto, ali po gradu ne spusta potrosnju ispod 8 litara, bar njegov, dok zimi zna i vise da potrosi

Drugarov je trendline, nema digitalnu klimu, nema nazad podizace, bord mu pokazuje samo brzinu u MPH...slab sa opremom

Sa 2.0 nemam nikakvih iskustava, da ne lupam sad, samo sam cuo te iste price kao i ti, nisam ga nikad vozio  ;)
« Poslednja izmena: April 26, 2012, 02:15:01 pre podne od strane Peca_Nis »
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže akreca

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5 TDI
« Odgovor #132 poslato: April 26, 2012, 08:06:32 pre podne »
Ja pricam iz par iskustava svojih prijatelja koji su vozili golf GTI (istina bio je golf 2 a ne golf 3). Bas svi su imali problema, mnogo su ulagali u popravke, redovni servisi su na manje kilometara, dosta dijelova ne odgovara sa obicnog golfa a razlike su minijaturne ali ipak dijelovi moraju biti bas za gti. Jedva su cekali da ih prodaju sto i nije islo tako lako i glatko.
Ovi sto kazu da se benzinac zagrijava manje od dizela neka razmisle o tome da benzinac (posebno gti) radi na mnogo vise obrtaja da dostigne punu snagu nego dizel. brzina eksplozija u cilindrima donosi veci broj obrtaja, znaci vise eksplozija vise obrtaja=vece zagrijavanje.
« Poslednja izmena: April 26, 2012, 10:00:54 pre podne od strane akreca »
sasa

Van mreže sAx

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV 1.6 16v
« Odgovor #133 poslato: April 26, 2012, 08:45:45 pre podne »
Hocu da kupim pasata b6 2008 godiste limuzina 103 kw 2.0 tdi comfortline  ali ono sto me sprecava jeste problem dizni i remont istih,pa me zanima da li je istina da se bas toliko kvare,mnogi mi kazu da je motor 1.9 mnogo bolji za odrzavanje, ali hocu da cujem razlicita misljenja kao i onih koji imaju iskustva sa tim motorima kako bih doneo konacnu odluku po tom pitanju .Hvala unapred :)

Druže po mom mišljenju stvari stoje ovako:
Motor na koji se navodno žale je savremeniji od 1.9 te samim tim i bolji ali i malo skuplji za održavanje, što se dizni tiče (ovo si već čuo 1000 x) problem je u lošem gorivu. bonk

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #134 poslato: April 26, 2012, 05:24:14 posle podne »
pa ne moguce da je gorivo lose na celom svetu... Bobanu rusu je auto stao u sred sibira zbog tih dizni... da nije imao vebasto zaledio bi se zajedno sa autom,posto je cekao 6 sati slep sluzbu... auto mu je stao zbog jedne dizne... 

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #135 poslato: April 26, 2012, 06:21:12 posle podne »
Drugar, motor greje pritisak u cilindrima, ne eksplozija. Možeš ga voziti nizbrdo bez goriva i opet će se grejati.

Siguran sam da običan 1.9D ima isti hladnjak kao 1.8B ako nema i veći. TDI sigurno ima najveći kao i GTD u MK2. (Isti kao u G60)

Van mreže iSpirit

• VW Početnik
« Odgovor #136 poslato: April 26, 2012, 06:46:47 posle podne »
Da li je neko vozio golf 3 tdi,crveno i i ima klimu..?i kazite mi potrosnju za GTI...plina naravno...a sledece pitanje..zasto gti 16v ABF...?

Van mreže VladaSrbijaSP

• VW Početnik
  • Svi kontra,ja naopako :D
  • Auto: Golf Cabrio 91'
« Odgovor #137 poslato: April 27, 2012, 02:11:02 pre podne »

Sto se tice dizni na 2.0 tdi motorima...Problem se javlja samo kod Siemens-ovih dizni dok kod Bosch-ovih nema tih problema.Do 150,000 km uvek crkne bar jedna.Remont je za sada bezuspesan kod nas.Cena nove je oko msm 80,000 din u Porseu a ako das staru imas neki popust.Tj, zamena staro za novo.Kod Passata b6 ne postoji motor 2.0 tdi sa bosovim diznama,samo sa siemens-ovim,dok kod audija,vw-a postoji 2.0 tdi sa bosovim diznama.Problem nije zbog kvaliteta goriva vec je to generalno problem sa siemensovim diznama.Kad crkne jedna dizna auto nece da upali,skines poklopac ventila i otkacis neispravnu diznu on upali ali normalno radi na 3 klipa.Inace Piezo u dizni probije na masu pa kompjuter iskljuci sve dizne.Kad se otkaci neispravna auto upali.

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #138 poslato: April 27, 2012, 02:18:48 pre podne »
ma da su samo dizne problem,nego i glava motora puca,losa je... 

Van mreže sAx

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV 1.6 16v
« Odgovor #139 poslato: April 27, 2012, 07:12:15 pre podne »
Gagi druže nema razloga da ti ne verujem, ja lično nisam imao dodira sa tim agregatom.
Sve navedeno zvuči kao ozbiljna greška u kontroli kvaliteta  boodala