Autor Tema: kontakt brava  (Pročitano 7735 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nemanja5322

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2,Citroen zx,Yugo Koral 4
kontakt brava
« poslato: April 09, 2010, 07:57:42 posle podne »
Ovako da ne off-ujem teme otvorio sam svoju. HOcu da stavim umesto kljuca da palim auto na prekidac i taster  e sad nezna koje zice idu za kontakt a koje za paljenje pa ako neko zna jel moze da mi kaze koji je to dzek i gde je on koje zice ima na sebi koje su boje itd...???? i posto necu nositi kljuc kako sad da namestim da mi ne zablokira volan bez kljuca????video sam negde da ima neki zub jel on moze da se ukloni nekako?pozzz hvala svima puno unapred
Rodjen za volan

Krle

• Gost
Odg: kontakt brava
« Odgovor #1 poslato: April 09, 2010, 08:03:26 posle podne »
To moze da se izvede, ali treba znanje, tj da se razumes malo u struju, i uopste da poznajes auto elektriku..... Ja sam svojevremeno kao klinac nesto slicno radio, ali na Yugu.. Meni je crkla brava, pa nisam hteo da kupujem drugu, i umesto da lomim zub koji zakljucava volan, ja sam koristio kljuc, a zice sam prevezao na jedan prekidac bas iz Yuga, prekidac zadnjeg brisaca... On ima jedan polozaj, i jos jedan na oorugu, znaci kad pustis vraca se u prvi.. Prvim dajes kontakt, a drugim koji je na oprugu palis auto.. Moj ti je savet da ne lomis zub, jer u tom slucaju, auto moze da se provoza kad god hoces, tu ti nema spasa.. Cuo sam negde da nko radi daljinsko paljenje auta, da moze nesto da se napravi, preko alarma itd itd, ali sve je to sviranje k....

U svakom slucaju, ne znam koje zice bi isle na golfu, a i za Yugo sam zaboravio, bilo je pre 7-8 godina...Pozz

Van mreže nemanja5322

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: April 09, 2010, 08:09:54 posle podne »
ma moze i taj od juga prekidac zavucicu ga ispod skroz skoro da se ne vidi.a jel moze zub da se slomi cimanjem ovako cimnem levo - desno i da slomim?mislim ako si ti tad uspeo uspecu i ja sam samo neko dam i kaze koji dzek i koje se zice za sta spajaju.....a i to daljinsko mi netreba jednostavno sta ce mi .......a ako neko bas oce da ga provoza nek vozi i sad dacu mu kljuc i kljuc od lavlje i nek tera.....pozzz
« Poslednja izmena: April 09, 2010, 08:15:31 posle podne od strane nemanja5322 »
Rodjen za volan

Krle

• Gost
« Odgovor #3 poslato: April 09, 2010, 08:23:24 posle podne »
Moze da se slomi zub, ali citaj, nisam ga slomio, vec sam ubacivao kljuc u bravu i otkljucavao volan... Kod elektricara, pa nek ti napravi... Ili dodji kod mene, napravicu ti ja uz odgovarajucu cifru (trebaju mi pare)  biggrin

Van mreže nemanja5322

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: April 09, 2010, 08:36:20 posle podne »
znaci cimnem jako i slomim zub i onda ne treba ni kljuc?i cemu sluzi taj zub kad ga bilo ko moze slomiti???ja tu i tamo znam elektriku u mojim kolima sve skoro razvlacio sam i za radio i u gepeku svetlo i na gepeku poziciju za tablu jer nije radilo i na menjacu imam svetlecu rucicu pa sam smanjio napon pa stavio da svetli kad ukljucim poziciju svetli plavo a metalik boje je rucica.samo ovo ne znam nikad nisam to prckao pa da ne zeznem nesto pa sta onda cela plata majstorima.....to
sigurno neko zna sigurno je radio nesto slicno.....hvala ti inace...
Rodjen za volan

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: April 09, 2010, 09:43:48 posle podne »
Moze taj od yuga da se stavi da na njemu dajes kontakt i da palis ali moras da nadjes takav da ne prekida "prvi " polozaj kad stisnes na drugi tj. da ne prekida kontakt kada palis jer vecina je tako konstruisana.

Sto se tice zica ovako ide:

Crvena je stalna struja, nju rasporedjujes na prekidac za kontakt i taster za paljenje...
Crno-zuta je izlaz kontakt-struje, nju preko prekidaca povezujes na glavu struju (treba da povezes tako da kada verglas da se na njoj prekine struja)
Crno-plava je isto izlaz kontakt-struje ali nju povezujees tako da se ne prekida kada verglas.
Crno-crvena je izlaz za anlaser, znaci ona mora da ide preko tastera za paljenje
Braon-crvena sluzi za napajanje CD-a, na njoj dobijas struju kada je kljuc ubacen u bravu, bez obzira da li je dat kontakt ili ne.
 mahac

aleexis

• Gost
« Odgovor #6 poslato: April 09, 2010, 09:47:22 posle podne »
bolje ti to druze ne diraj...ili vrati na standard ili pravac elektricar

Van mreže nemanja5322

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: April 09, 2010, 09:52:08 posle podne »
a ova crno zuta nju treba da spoji kad uplai ili kad da kontakt a kako ce prekidati kad vergla? i ovaj zub jel moze obicnim cimanjem ili mora se skida volan ablenderi sve?hvala svima puno pomaze mi da skapiram samo jos ova crno plava nju nemogu da razumem sta sa njom?
« Poslednja izmena: April 10, 2010, 12:46:16 pre podne od strane nemanja5322 »
Rodjen za volan

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #8 poslato: April 10, 2010, 12:56:46 pre podne »
Nemoj da lomis zub cimanjem...  i ako ga slomis on ostaje na bravi,moze se zakljucati volan u voznji.

Van mreže nemanja5322

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: April 10, 2010, 01:04:59 pre podne »
a moze cimanjem?kako da cimnem levo desno ili samo na jednu stranu da vucem?nece valjda da se zakoci dok vozim...
Rodjen za volan

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #10 poslato: April 10, 2010, 01:10:14 pre podne »
Tesko ces to slomiti cimanjem,nije to napravljeno tek tako da se moze slomiti lako...mozes samo nesto vise da pokvaris... Nemoj to raditi bez potrebe.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #11 poslato: April 10, 2010, 07:47:55 pre podne »
Nemoj cimanjem da lomis, sjebaces nesto drugo.
Ja sam sto njih cuo da moze da se polomi zub tako a niko mi nije rekao "ja sam tako polomio"
UZmi lepo skini bravu i odseci ga ili kljc drzi stalno u bravi.

Crno-zutu mozes da namestis da se pali posto upalis auto a crno plava napaja elektroniku motora i ako na njoj nemas kontakt dok verglas neces moci da upalis uopste.

Van mreže nemanja5322

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: April 10, 2010, 08:38:28 pre podne »
au sad crno zuta kako ona da se pali tek kad upalim motor?zasta je ona uopste jel ce se ugasiti ako kasni nedaj boze da spoji posle paljenja ili nesto tako?ako na prekidacu stavim da je prvi polozaj spoji crvenu i crno plavu a drugi polozaj da spoji crvenu i crno crvenu a da ne odvaja kontakt da nadjem prekidac koji ne prekida prvi polozaj kako kolega rece a sta ce onda da spoji tu crno zutu ??
Rodjen za volan

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #13 poslato: April 10, 2010, 10:50:29 pre podne »
Crn0-zuta napaja sve potrosace na autu, npr. svetla, brisace, ventilaciju itd.
mozes i nju da stavis da ne prekida kad verglas ali to nije dobro za aku.

Mozes ovako da uradis, stavi jedan prekidac za kontakt i taster za paljenje, crno-plavu namesti preko prekidaca za kontakt da dobija direktno + a crno crvenu preko releja koji aktivira taster.
Crno-zutu stavi preko releja jer ona trpi svu struju na potrosacima a relej povezi tako da kontakt 85 bude povezan na prekidac kojim dajes kontakt a da 86 ide na crno-crvenu zicu koja od releja za paljenje vodi ka anlaseru (znaci posle releja). Na toj crno-crvenoj imas - kada ne verglas a kada veglas tu dolazi + i sve dok verglas relej za kontakt (za crno-zutu) ce biti iskljucen.
Nadam se da si razumeo sta treba da uradis blink

Van mreže marko.jovanovic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #14 poslato: April 10, 2010, 09:56:37 posle podne »
Zvuci komplikovano big_boss

Van mreže nemanja5322

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: April 11, 2010, 12:02:28 pre podne »
anstajna bi zbunili jel mi verujete...izvinite sto tako kazem ali napricaste ko da je to neznam nesto bas komplikovano. jel ta zica treba da spoji tek kad upali da nebude spojena pre ako je tako stavim specijalni prekidac za to i to je to jel moze tako kad upalim spojim i eto?
Rodjen za volan

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #16 poslato: April 11, 2010, 10:00:38 posle podne »
Moze i tako, nije nikakav problem samo ti komplikuje voznju...
Uvece moras da ga ukljucis jer svetla idu preko te zice ali moze da bude problem danju ako zaboravis da ga ukljucis jer preko njega idu svi potrosaci a najbitniji su migavci, rikverc, sirena...
Bolje je da uradis tako da se uopste ne prekida kada verglas nego da bude na posebnom prekidacu...