Autor Tema: 1.4 tsi dize temperaturu  (Pročitano 1531 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 2.0 TDI
1.4 tsi dize temperaturu
« poslato: Novembar 17, 2024, 12:10:34 posle podne »
Pozdrav ljudi, treba mi odgovor dok ne dodjem na red kod majstora. Touran 1.4 metan 2012. Juce majstor zamenio PK set i kad sam uvece krenuo na posao posle nekih sat vremena primetim vecu temp ulja, odmah stavim obd i vidim 102 c voda, to se kretalo od 102-108c inace nikad nije preslo 94, ni u sred leta. Nije kuvao, oba ventilatora radila u tom trenutku. Jutros odvijam cep od boce, nema nikakav zvuk, voda na istom nivou kao i pre 15k km kad sam zamenio pumpu. E sad, crevo broj 1 koje ide u gornji deo hladnjaka se zagrevalo cim je auto dostigao 30c i bilo sve toplije kako je temperatura rasla, crevo br 2 se uzmlacilo tek na 92-93c i recimo na 98 isto mlako. Na 98c radila oba ventilatora, na 96 nijedan. Juce mi majstor menjao pk set i pre toga bilo sve u redu. Pitam ga da li je nesto pumpu pretegao ili sta vec, kaze nema sanse. Da li ova creva ovako trebaju da se greju ili cu morati opet pumpu da menjam? Inace kad sam izasao sinoc da radim, trebalo mu duze vremena da zagreje unutra, i opet sam cuo zubor vode ispod table, to je bio jedan od simptoma lose pumpe koji je nestao kad smo zamenili.
Slika na ovom linku

https://postimg.cc/Nyvb1wBF