Autor Tema: Lampica za Maglu stalno upaljena  (Pročitano 5304 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Decky_Nis

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf VI 1.2 TSI
Lampica za Maglu stalno upaljena
« poslato: Avgust 26, 2020, 09:20:18 posle podne »
Evo jos jednog problemcica koji me nervira iako nije neki poseban problem ali mozda bi neko mogao da mi kaze kako da ga resim. Auto je Polo 9N.
Svaki put kad upalim kratka svetla pali mi se lampica za zadnje svetlo za maglu na instrument tabli ali svetlo za maglu se ne ukljucuje.

Problem mi se javio kad me je prosle godine jedna zena udarila parkiranog u zadnji deo iza vozaca i smrskala mi levo stop svetlo.
Auto limar je popravio sve to i stavio novu stopku i nesto prepravljao ono onog konektora koji se ubada u stopku jer je u udesu bio ostecen. Kad skinem to stop svetlo lampica na instrument tabli se ne pali, kad je vratim uboden u taj konektor pali se lampica za maglu.

Evo slika polomljenog konektora koji je prepravljan:

I kad odvojim ovu plavu zicu koja je zakacena za braon isti je problem. Ne znam ni cemu sluzi ta plava zica.
« Poslednja izmena: Avgust 26, 2020, 09:23:42 posle podne od strane Decky_Nis »
VW. Das Auto.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
Odg: Lampica za Maglu stalno upaljena
« Odgovor #1 poslato: Avgust 27, 2020, 10:24:32 pre podne »
Ako znas da koristis unimer, ispitaj o cemu se radi i prevezi kako treba. Ako ne znas, kod elektricara, struja nije stvar za zezanje.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže jveselinovic

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Avgust 28, 2020, 09:16:12 pre podne »
Problem je lako rjesiv.
Ako lampica za magla svjetla gori i kad izvadis taj konektor greska je u konektoru ili ( sumnjam) zicama do konektora,
Ako tada ne svijetli ali svijetli kad ubacis konektor greska je u ploci stop svjetla. Negdje ima spoj izmedju pozicije i maglenke. Pogledaj malo bolje i naci ces gdje je spoj.
Braon zica kod svaba je obicno masa, pa je neko pojacao masu plavom zicom koja je drugim krajem ispod nekog sarafa.

Van mreže Decky_Nis

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #3 poslato: Avgust 30, 2020, 09:28:19 posle podne »
Pod konektorom mislis na one kablove koji se ubadaju u stop svetlo pretpostavljam. Ako je to, konektor je prilicno ostecen kao sto moze da se vidi na slici. Ne znam da li ima da se kupi nov pa da prelemim zice? Gledao sam tu plocu stop svetla mnogo je isprepletana, tesko se snalazim ali nigde nisam video neku rdju ili nesto neobicno. To stop svetlo mi je napuklo pa se razmisljam da kupim drugo polovno sa sve onim nosacem za sijalice. Mada opet bi zamenio i polomljeni konektor nervira me.
Hvala za pojasnjenje za plavu zicu bas me je zbunilo sta se tu desava, sta je budzeno. 
VW. Das Auto.

Van mreže Decky_Nis

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #4 poslato: Avgust 30, 2020, 09:29:56 posle podne »
Problem je lako rjesiv.
Ako lampica za magla svjetla gori i kad izvadis taj konektor greska je u konektoru ili ( sumnjam) zicama do konektora,
Ako tada ne svijetli ali svijetli kad ubacis konektor greska je u ploci stop svjetla. Negdje ima spoj izmedju pozicije i maglenke. Pogledaj malo bolje i naci ces gdje je spoj.
Braon zica kod svaba je obicno masa, pa je neko pojacao masu plavom zicom koja je drugim krajem ispod nekog sarafa.

Nisam bas strucan za stuju, nesto malo znam da ceprkam ali ovo je malo tezi zadatak za mene. Nije neki poseban problem ali ne volim kad mi svetle lampice koje ne treba da svetle.
VW. Das Auto.

Van mreže Goske

• VW Početnik
  • Auto: VW
« Odgovor #5 poslato: April 15, 2022, 07:37:26 posle podne »
Da li je problem rešen?
Imam isti problem
Na autu je sve fabricko
Proban drugi prekidač ali opet isto

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka