Autor Tema: VW Jetta 1.9 TDI,trepere svetla  (Pročitano 1353 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Skajnet

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
VW Jetta 1.9 TDI,trepere svetla
« poslato: Oktobar 13, 2021, 08:48:05 posle podne »
Pozdrav svima.Imam jedan problem sa Jettom,2005 godiste,1.9 TDI...Javlja mi se neko treperenje svetala izvan i u kabini,na ler gasu.Cim malo pojacam gas,sve bude normalno.Merenjem unimerom majstor je utvrdio da ima blago odstupanje u naponu na leru.Zamenio sam regler i remenicu alternatora,jer se malo cula,ali problem nije resen.Ono sto je cudno je da to treperenje prestane(na leru) kada pritisnem i drzim kvacilo,sto nema nikakve logike.Mislio sam da se pomalo cuje i zamajac,jer se cuje neki cudan zvuk kao da nesto grebe o nesto (ne lupanje),koji takodje prestane kada je kvacilo pritisnuto.Kvacilo je meko kao pamuk,lepo salta,auto je inace odlican,rad motora savrsen,BKC je u pitanju...Ako neko ima neko iskustvo ili ideju sta bi moglo biti,neka napise

Van mreže Skajnet

• VW Početnik
Odg: VW Jetta 1.9 TDI,trepere svetla
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 13, 2021, 10:19:58 posle podne »
Definitivno sam utvrdio da treperenje svetala i to "struganje" prestaje kada stisnem kvacilo na leru,ili ako dodam malo gas...Moze li da alternator proizvodi takve zvuke,definitivno mi lici na njega...Probacu test sa skidanjem PK kaisa,da iskljucim alternator kao razlog...

Van mreže Skajnet

• VW Početnik
Odg: VW Jetta 1.9 TDI,trepere svetla
« Odgovor #2 poslato: Novembar 11, 2021, 07:21:21 posle podne »
Problem je resen.Plivajuci zamajac...Cuo se pomalo,u talasima,medjutim ko bi rekao da je pravio probleme sa naponom.Danas zamenjen setom Luk,sve OK.