Autor Tema: Svetlo tablice Golf plus  (Pročitano 2074 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miki Golf plus

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf plus 1.6 FSI
Svetlo tablice Golf plus
« poslato: Avgust 31, 2021, 10:46:44 posle podne »
Zdravo svima.
Pre 3 dana mi se upalila žuta lampica na instrument tabli koja prikazuje da nešto ne radi od signalizacije na autu. Proverio sve i utvrdio da mi ne radi svetlo tablice. Demontirao, sijalice i kućišta su ok. Struja ne dolazi do džeka, proverio i osigurače i sve je ok.
Da li je neko imao iskustva sa ovim ili da posetim električara?
Pitam ne zbog uštede već iz razloga što ne znam nekog ko je dobar majstor. Svi koji su mi preporučeni su jedini koje svi ovde znamo a nisu baš "na glasu". Mesto je Niš, ako neko zna nekog dobrog majstora neka mi preporuči. Hvala unapred na odgovorima.

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
  • Auto: Volkswagen
Odg: Svetlo tablice Golf plus
« Odgovor #1 poslato: Avgust 31, 2021, 11:05:25 posle podne »
Ja imam Golf Plus, nikad se nisam sudreo sa tim problemom, ali mogu da te posavjetujem šta i kako. Ako si malo vičniji, skini plastiku sa unuttašnje strane gepek vrata, imaš šrafove i nosače svetala za tablice. Pronaći ćeš džekove koji se tu nalaze. Kupi contact cleaner koji je nekih 3e. Otpoji džekove, naprskaj contact cleaner i dobro ispuhaj ostatak tečnosti iz džeka, možeš slamčicom, tako mislim da ćeš rijepiti problem.

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Avgust 31, 2021, 11:11:07 posle podne »
Inače, zaboravio sam da ti objasnim postupak skidanja plastike. Uzmi torex T25 i odvrni dva šarafa koja se nalaze na mjestu đe jenpredviđrno da se spuštaju grpek vrata. Onda uzmi i sa bilo koje strane, lijeve ili desne jsko povuci prema sebi. Nemoj se bojati, nećr pući žabice. Inače, žabice su jako Kvslitetne, metalne. Dlobodno jsče povuci i onaj dio u sredinu đe ima još nekoliko žabica.

Van mreže Miki Golf plus

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf plus 1.6 FSI
« Odgovor #3 poslato: Septembar 01, 2021, 04:43:57 posle podne »
Hvala na brzom odgovoru.
Proverio sam ispod tapacira sve kontakte, nijedna žica nije u prekidu, dalje ne znam sta bih mogao.

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Septembar 01, 2021, 07:48:23 posle podne »
Ne treba da je žica u prekidu da svjetla ne rade. Mislim da du to prljavi konektori koji ulaze na svjetlo, uzmi gore pomenuto sredstvo, skini konektor, ušpricaj i ispuhaj.