Autor Tema: Potrebna pomoc oko paljenja (ocajnicka)  (Pročitano 2334 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže avax

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Bora
Potrebna pomoc oko paljenja (ocajnicka)
« poslato: Februar 09, 2021, 05:24:03 posle podne »
Pozdrav svima kolege forumasi  :)

Dosao sam ovde radi druzenja i u nadi da ce mi neko pomoci sa jednim problemom koji se konstantno suocavam a vise ne znam kome da se obratim jer sam vec mnogo novca potrosio  boodala

Moj problem je nastao kada je ventilacija u Bori počela da izbacuje sitne čestice sunđera u kabinu i prosto je bilo nemoguće da se vozi u takvom stanju.Preduzimam korake informisanja u servisima koliko bi koštalo da se to popravi i dobijam informaciju u vidu par stotina evra što mi je stvarno bilo previše.Pogledao sam na Youtube i video da je to čest problem sa VW grupom i da se može usisati i zatvoriti ona krilca u klimi sa alu folijom što sam sve i uradio pedantno prethodno skinuvši skoro celu tablu i sve sa njom.Dok sam to obavljao naravno skinuo sam kleme sa akumulatora.Kada sam završio sa klimom vratio sam kleme i tablu naravno,međutim auto je upalio i odmah ugasio,prikazujući ikonicu ključa (imobilizator ako se ne varam).Nisam znao šta da uradim i odšlepao sam Boru kod jednog poznanika mehaničara i on je ustanovio da je pao napon u akumulatoru i da sada radi.Kada sam otišao po auto upalili smo ga na starter i majstor mi je rekao da je akumulator loš i da kupim drugi što sam i uradio.Došao sam kući nastavljajući sa sklapanjem enterijera.Sklopio sam dosta stvari i stavio nov akumulator i krenuo da ga upalim,međutim,isti problem..Upali pa ugasi..Čak sam probao na kablove sa drugog automobila međutim ništa.Ovaj auto me je iskoštao dosta do sada da ga popravim (drugi menjač,veliki servis,homo zglob,nosači motora..) s obzirom da sam ga uzeo za sebe da ga vozim i da sa njim radim dostave.Ovo je neka vrsta mog vapaja i očajnički želim da popravim ovaj auto da radi opet jer stvarno više ne znam šta da radim..Ako neko ima dobar savet kako mogu to barem sam da uradim ili ako ima nekog majstora koji dolazi na adresu a da nije preskup,bilo koju vrstu pomoći bio bih jako zahvalan ako neko može da mi pomogne..Hvala vam unapred  :26

Van mreže zvezdo

• VW Početnik
  • Auto: Passat B8
Odg: Potrebna pomoc oko paljenja (ocajnicka)
« Odgovor #1 poslato: Februar 09, 2021, 05:50:20 posle podne »
Sto se majstora tice problem je naci nekoga sto zna da nesto popravi a ne da menja delove  pa ako i nadjes nekog tko nesto zna taj ti sigurno nece doci na adresu. Ti koji nesto znaju popraviti su uvek zatrpani i skupi i prica se svodi ostavi auto i zvati cu te kada bude bilo gotovo a to moze da bude i za mesec dana ovisi kakve je volje majstor.
Ovo kod tebe je nesto banalno. neku greku si naparavio kada si skidao tablu. Posto je imobilizator u pitanju a auto ipak upali pa se ugasi  treba njega proveriti. dakle prvo proveri kakvo je stanje kod brave, da nisi neku zicu ostetio ili nesto polomio, pregledaj kontakte kod brave. obicno prijemnik od imobilizatora bude kao neka zavojnica na bravi pa ako nadjes tako nesto proveri konektore.

Ovo je nesto opcenito, ne razumem se u VW grupu jos ali verovatno ima ovde pametnijih od mene pa neka daju savet.

Van mreže Rnjak

• Hero Member
  • Sta uradimo za zivota,odjekivace u vecnosti!
  • Auto: Passat b5.5
Odg: Potrebna pomoc oko paljenja (ocajnicka)
« Odgovor #2 poslato: Februar 09, 2021, 07:04:26 posle podne »
Prikaci na dijagnostiku da vidis sta ce ti ona reci,pa odatle da se postepeno trazi sta je u pitanju :84
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.