Autor Tema: passat b6 1.9 bxe motor naglo curenje ulja na cepu od filtera  (Pročitano 2421 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže azalejax

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat b6
passat b6 1.9 bxe motor naglo curenje ulja na cepu od filtera
« poslato: Februar 17, 2021, 02:09:55 posle podne »
Zdravo svima

Jednog prohladnog dana upalio sam navedenog passata posto je bio parkiran na nzbrdici spustio ga na leru u rikverc do kapije. Kada sam se okrenuo video sam trag ulja. Izadjoh iz kola (auto jos uvek bio upaljen) ispod kartera barica ulja a ulje se slivalo niz karter. Vratim ga ja ponovo na parkirano mesto gde je bio posto je vec bio polu mrak. Sutra dan ga upalim vidim da ulje curi kod cepa filtera ulja. Skinem cep vratim ga ponovo cisto da vidim da nije ga izbila zima ili nesto tako vratim cep kada ono ponovo curi. Otvorim poklopac filtera ulja odem do kuce i ostavim otvoreno tako, vratim se zavijem ponovo poklopac filtera ulja. Upalim auto curenje prestalo (doduse otvorio sam i poklopac gde se sipa ulja na dekliju motora). Dolio sam novo ulje sigunro je izbacio 1.5 2l ulja. Auto normalno funcionise sad. Pa me zanima da li je neko imao ovakav slucaj da li se neki ventil zaglavio od zime pa je nabio prtiaisak u karteru pa je na najslabiojoj tacki izbacio ulje, ili je u pitanju neki drugi problem.   

Unapred zahvalan