Autor Tema: Zmigavci i svijetlo u kabini  (Pročitano 1690 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DadoVW

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat 5.5
Zmigavci i svijetlo u kabini
« poslato: Septembar 11, 2020, 09:33:04 posle podne »
Pozdrav članovima grupe, htio bih vam postaviti jedno pitanje. Ne vjerujem da je bila ovakva situacija ili tema, jer sam pročitao sve što sam našao, zato i otvaram ovu novu temu.
Juče sam spajao vufer u autu, radi se o pasatu b5.5, 2002god.
Skinuo sam klemu minus (masa), jer nju mi je bilo najlakše da skinem, inače je otpuštena malo. To sam uradio da ne bih radio pod naponom u smislu da auto ima struju, nego da ga isključim sa baterije. Posle toga, prešao sam na spajanje vufera
Sproveo strujni kabal za pojačalo, priključio ga na klemu PLUS, provukao do gepeka, u gepeku spojio minus na pojačalo i šasiju, doveo pobudu sa cd plejera...sve normalno. Dam kontakt, pustim muziku, sve radi odlično.
Međutim, pokušam da uključim svijetlo u kabini, ono čas radi, čas ne radi.. Do tad nije bilo tog problema.. Pored toga neće da rade ni zmigavci na vozilu, ni lijevi, ni desni, ni sva 4. Nikakvog znaka ne daju. Prekontrolisao sam osigurač, sve je okej, na svaki dalazi struja i svaki je zdrav. Kupio sam novi automat/relej koji dolazi u dugmetu sva 4 zmigavca, spojio sve i opet nece. Sve drugo na autu radi normalno, samo zeza svijetlo u kabini i ne rade zmigavci uopšte
Je li neko imao sličan problem, zna li mozda u čemu je caka?
Jesam li sto mogao da zeznem spajanjem vufera? Ponavljam crveni kabal pojačala je spojen na crvenu klemu, a masu pojačala sam spojio na šasiju, na šarafu u gepeku... Kad sam sve spojio, na akumulatoru sam vratio klemu minus i to je to. Zna li iko gdje je nastao problem? Šta je moglo da strada skidanjem kleme ili vezivanjem vufera, bas mi nije jasno. Hvala