Pozdrav svima. Novi sam na forumu. Hocu na pocetku da kazem da sam majstor parketar. Auto mi treba svaki dan. Pre godinu dana sam imao udes sa toyotom starlet sa kojom sam bio prezadovoljan.
Toyota je bila 1988 godiste. Posle udesa prosle godine sam kupio vw polo dizel 1.9 1994. Platio 750 evra. Ulozio blizu 3000 evra. O majstorima necu da pricam. Veoma lose iskustvo. Inace tamo gde sam popravljao toyotu sad ovog pola ne mogu. Inace u Beogradu zivim.
Problem kod Pola je taj sto moram 2-3 puta paliti grejace na relej da se izgase pa onda palim. Moze on upaliti i na prvo grejanje ali vergla 2-3 sekunde. Kad upali trokira sve dok se skroz ne zagreje.
Ono sto je cudno da nekad malte ne uopste ne trokira bez obzira na temperaturu a nekad i na 80 stepeni se gasi. Ne trosi ulje uopste. Ne dimi mnogo uopste. Ne duva na motor. Otvorim poklopac motora on
upste ne prska ulje. Toliko se ja kao laik razumem.
Kad ga upalim a hladan je izbaci beo dim i onda prestane. Cak i kad je zagrejan na 90 (ostavim ga zagrejanog 5 min na parkingu da se hladi) bude oko 70 pa upalim i opet trokira i gasi se dok se ne zagreje potpuno. Kad se zagreje veoma lepo radi.
Na otvorenom trosi nesto malo ispod 5 a po gradu oko 6.5. Ja sam ubedjen da su dizne ili grejaci ili u kombinaciji to dvoje. Mozda pumpa koja je lukasova.
Majstori kazu vozi ovo na otpad ili uvali nekome. Bio sam kod ne znam vise koliko majstora. Kad vide moj auto kao da sam im samar opalio.
Ja ne mogu sad ovo da prodam kad sam toliko ulozio. Ni jedan jedini bosista nece da sam rasklopi i proveri kompresiju.
Jedan je pristao ali najavljujem se evo 5 puta i nema vremena za moj auto jer ima mnogo guzve ali doci cu na red nekad u mom zivotu. Ne mogu ni da zakazem nego mora da zovem.
Da izvade diznu ili pumpu to ih ne interesuje. Mora servis majstor da to povadi koji je isto u guzvi i cekam i njega pa onda da ja nosim od jednog do drugog (bez auta) i ne znam uopste kad ce to biti gotovo.
Za veliki i mali servis sam ostavio auto kod majstora i cekao 10 dana!!! Remenica na radilici se ostetila pa onda treba to nabaviti iz zemlje dembelije.
Dajte mi neki savet! Nemojte mi samo reci idi kod majstora

. Kad odem kod njih jedan prica jedno a drugi drugo a niko nece da radi ovo. Ovde sam dosao samo da cujem ako neko zna i ima
iskustva sta je kod mene problem. Ako je ocigledno da je motor onda da ga vozim na odpad. Ako su grejaci onda da trazim elektricare. Inace ni elektricari nemaju vremena za moje auto.
Da provere grejace treba im mnoooooogo vremena i to ne vole da rade. Dodje mi da sam povadim grejace i uzmem komad zice i na akumulator to proveravam. Bojim se zeznucu nesto.
Ja o autima nemam pojma. Izvinite na dugom tekstu. Sta cu kad sam opterecen autom!