Pazi, dal' je potreban ili nepotreban trošak, to je jako diskutabilno. Za nekog vrv nepotreban za mene potreban. Pumpu sam prvenstveno menjao zbog toga šta kaiš loše gazi sa njom, pa tek onda da možda i problem toplog starta nije do nje. Naravno, kad kupuješ polovno, sve je lutrija. Mogao sam moju da remontuje, a remontovao sam je pre 35kkm i šta? Na remont sam otišao ne zbog kako kaiš gazi, nego što je curela. Da bi mi čovek rekao da je jedna opruga pukla da on ne zna kako je taj auto išao palio... Onda mi je rekao da mora da mi zamene bixne, da mi ne bi navlačio kaiš ka spolja... A upravo se to dešavalo, od samog početka posle remonta. Znači remenica pravi malu osmicu i kaiš "šeta" od skoro sredine remenice pa do ivice remenice. Nije to sad bilo nešto strašno, ali nije tako bilo ranije. Auto je kod mene 15 godina. A u pitanju je ozbiljan dizel servis. 20000 km posle tog "remonta" pumpe, izgubio mi je paljenje zbog remenice radilice, koja je skidana na velikom servisu pre 70000. Znači prvih 50000 km se ništa nije dogodilo, a onda posle remonta na 20000 počeo da gubi paljenje... Ne kažem, možda bi se desilo i da nije bilo remonta, ali sad sam hteo da probam sa drugom pumpom.
Možda i nepotreban trošak, ali o guštu da nešto sam uradiš, nešto novo naučiš, znaju oni kojima je to gušt.
A i sa majstorima nešto nemam sreće, opisano u mojoj temi o gubljenju paljenja.
Radilicu sam menjao u februaru, u servisu gde je moj auto vrv bio najstariji. Išao sam par puta, svaki put je unutra bio drugi Audi.... 3.0 TDI i ostalo.... meni je neshvatljivo da ako dođeš kod servisera sa problemom koji ti se ponavlja, da on malo ne pogleda to bolje.... U mom slučaju, ok zamena radilice, servis i sve to, ali pošto sam imao problem sa remenicom da ne uzme da mi kaže da dođem na kontrolu da se vidi kako je kaiš gazio gde se jede, to se vidi posle 1000 km. Nego ja moram sam da gledam i da mozgam i da onda zaključim da ako zbog pumpe pravi osmicu, onda to možda može da se prenosi na remenicu radilice i šta opet isto....
Što se tiče testa propustljivosti, još nije došao na red. Doći će i to na red. Ali, posle ovoga vrv je motor u pitanju...