Autor Tema: Jeka iz diferencijala? Passat b6 4mottion  (Pročitano 2726 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miljan17

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat b6
Jeka iz diferencijala? Passat b6 4mottion
« poslato: Decembar 13, 2019, 12:05:05 posle podne »
Pozdrav svima, pretraživao sam forum ali nisam uspio naci nista slicno
U pitanju je Passat b6, 2.0 103kw, 4mottion
Pri voznji, u bilo kojoj brzini, na leru, uzbrdo, nizbrdo pri kocenju motora.... cuje se jeka koja dolazi iz zadnjeg trapa, po mom iskustvu rekao bih da je u pitanju  neki lezaj, ali ne bih rekao da je lezaj tocka jer se zvuk ne mijenja pri ulasku u krivine.
Majstori su ustanovili da nisu lezajevi tocka
Ulje u diferencijalu je zamjenjeno, i majstor koji je mjenjao je rekao da je falilo ulja i da su u pitanju lezsjevi zadnjeg diferencijala
Drugi majsor iskljucuje mogućnost diferencijala jer nema kuckanja i lupkanja, trzanja... isto kaze da bi se diferencijal raspao nakon sipanja novog ulja... ili je u pitanju pocetni stadijum koji vodi ka radu na diferencijalu
Ovaj zvuk se gubi u momentu otpuštanja gasa, i to traje mozda 1sec, a zatim nastavlja da "ječi"

Dodao bih, skoro je zamjenjen hladnjak dpf-a, i pri tom su morali da skidaju komplet prednji trap, cak i diferencijal i kardan kako bi prisli hladnjaku jer se nalazi izmedju kabine i motora. Nakon toga sam dobio blago brujanje u drugoj brzini na otprilike 2000obrtaja, znaci brzina otprilike 30 - 40km/h
A jeku sam imao i prije zamjene hladnjaka dpf-a

Interesuju me vasa mišljenja i iskustva
Postoji li mogućnost da nesto nisu odradili kako treba pri vracanju trapa na svoje mjesto i da sam dobio brujanje?
Od cega moze poticati jeka koju imam konstantno u voznji?
P.S. montirane su nove zimske gume, izbalansirane, reglaza trapa je ok...

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
Odg: Jeka iz diferencijala? Passat b6 4mottion
« Odgovor #1 poslato: Decembar 13, 2019, 09:32:58 posle podne »
Citat
u pitanju pocetni stadijum koji vodi ka radu na diferencijalu

napala ga neka Troletnica ...blizi mu se kraj  :46
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.