Za sve one koji su pratili temu od početka, evo posle oko 10000 km, polako je ponovo počeo da gubi paljenje. Nisam siguran kad je počeo, verovatno negde u drugoj polovini ovih 10kkm, jer sam fazu proveravao dva puta od kada sam ravnao čelo radilice, i bilo je sve u redu. Obzirom da mi je paljenje (početak ubrizgavanja) padalo na dijagramu, posumnjao sam da ponovo gubi paljenje. Danas pogledam, pobegao reper na radilici oko pola zuba.
Nisam mogao da mirno gledam, razupčio sam ga i ponovo stavio u fazu. Reper na radilici sam stavio malčice ranije, što reče neko raniej u temi, što ga ne staviš malo ranije, pa kad polako gubi paljenje taman dođe na nulu....

, tako sam nešto uradio. Takođe sam početak ubrizgavanja stavio iznad gornje linije dijagrama na VAG-COMU, paljenje je na 3,1 BTDC.
Nema tu 'leba izgleda, radilica je vrv u problemu. Mislim, mogu još jednom da probam da poravnam čelo radilice, i stavim novu remenicu, da se sad malo bolje pogleda, pošto je prošli put rađeno na brzinu, kad mi je pukao šraf ( u 8 uveče), ali msm da tu nema pomoći. Šeta pomalo remenica PK kaiša, imam dve, obe šetaju, što bi rekao onaj majstor što me je prvi put zajebo, radilica ti je u srcu kriva. Da li je to moguće nemam pojma. Jel 'moguće i od čega to tako?!
Postoji da možda da nismo lepo zategli šraf, pa je on popustio, što je vrlo malo verovatno, jer sam bio tu kad je dečko zatezao, zategnuto je poprilično. 90 nM (9 Kila), pa onda još malo, možda ne baš 1/4 kruga kako kaže fabrika, ali ipak je dosta jako.
Ne znam više šta da mislim a ni šta da radim, pratiću sad da vidim kolikom brzinom gubi palenje, pa vidim šta mi je činiti. U auto je puno uloženo, a vidim da su cene za trojke baš niske.
Obzirom na njegovu potrošnju ulja, i ovaj problem, izgleda da ću i ja početi da učestvujem u temi "Remont VW motora - cene".

Edit: Jel' voljan neko od majstora sa foruma, a da je ovde iz Beograda ili okoline, da mu platim da dođem da mi prekontroliše da li je šraf remenice stegnut propisno? Hvala unapred