Autor Tema: raspored kablova na razvodnoj kapi  (Pročitano 7002 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slobodan.djakovic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: LT 35e LWB 1979.
raspored kablova na razvodnoj kapi
« poslato: Novembar 14, 2016, 07:21:00 posle podne »
s.o.s. imam manji problem oko paljenja, ali pre toga pomislio sam da sam mozda pogresno vratio kablove, ovo je slika - treba mi pomoc oko rasporeda kablova - svecice sam obelezio sa 1/2/3/4 a razvodnu kapu sa A/B/C/D i onaj centralni ide na bombinu. da krenem prvo sa tim.

probao sam da proverim da li glavni kabl baca varnicu, ali nisam uspeo da primetim varnicenje sto mi ukazuje verovatno da je stradala od vlage a i stara je. da li mora odredjena bombina (masina je lt35, benzinac, 4 cilindra, 1884ccm, oldschool). akumulator je nov, vergla, do skora je sve bilo ok, sad je doduse hladnije vreme ali opet, da proverim ovde sta bi mozda bio uzrok.

p.s. da li neko zna okvirno koliko bi kostala generalka motora? dakle da se motor skine, pretrese i dotegne. pevao bi kada bi dobio generalku. hvala unapred na pomoci.

Van mreže bojmil0306

• VW Početnik
Odg: raspored kablova na razvodnoj kapi
« Odgovor #1 poslato: Novembar 14, 2016, 09:25:56 posle podne »
A1-B3-C4-D2

Van mreže slobodan.djakovic

• VW Početnik
  • Auto: LT 35e LWB 1979.
« Odgovor #2 poslato: Novembar 14, 2016, 09:37:32 posle podne »
hvala, idem prvo to da proverim, ako i dalje samo vergla, onda cu poceti sa bobinom, posto mi je cudno da ne baca varnicu. moram da proverim koji je tacno model bobine (bombine) - ostaje mi mogucnost da je skinem i onda nekako proverim a ako je bobina ispravna, onda je ili razvodna kapa (kablovi su flash, kvalitetniji u njih ne sumnjam), taman nesto novo naucim  :+ taman da tacno zapisem koja je oznaka bobine ako se pokaze da je gotova (kao sto rekoh sumnjam u vlagu, posto sam imao problem sa krovnim poklopcem i ulaskom vode u tovarni prostor).

p.s. koliko sam na forumima uspeo da procitam o ovim motorima ( Audi 100 VW EA831 2.0 L 4cilindra), prednost je sto dosta toga odgovara motoru sa a80/a100 modela.

Van mreže bojmil0306

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 15, 2016, 08:34:49 pre podne »
Tako je stim sto tu treba da se slozi da bude u GMT reperne tacke poklopljene prvi na paljenje,četvrti vaga razvodnik ozubljen da je ruka okrenuta na kapi na slovu A. Ako nece doteraj reperne tacke i pogledaj gde je ruka okrenuta ka kom slovu na kapi i spakuj redosled 1.3.4.2.u smeru okretanja razvodne ruke.

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока