Pozdrav, Auto je Passat b6 2007 god 103 kw TDI....
Na opstem pregledu auta majstor kaze da su sva cetri amortizera za zamenu, dobro ok.
Odem do servisa koji ispituje ispavnost amortizera na Novom beogradu u oml. brigada i tamo kazu sve ok, da su perfektni.
evo slike rezultata:

i slika parametara po kojima se odredjuje da li su dobri:

Iz ovog testa se vidi da su odlicni, jos covek koji je radio test kaze da su perfektni i pita me da li sam radio skoro nesto na njima jer su odlicni, a ja u cudu jer mi majstor reko da ne valjaju....
Danas sam otisao kod drugog da mi ispita ispravnost amortizera preko puta arene....
Evo slike testa:

I po ovom testu covek koji ispituje mi je rekao da su dobri, kako on kaze postoji zelena zona ona je od 97 do 88 %, zatim zuta zona od 88% do 70, i crvena kada je ipod 70 %.....
Jedino sto me buni kod ova dva testa, jeste sto su granicne vrednosti razlicite u prvom je do 20 % a u ovom drugom je ova skala sa bojama zeleno zuto crveno, od 97 do 70 %
Pa me interesuje da li neko zna u cemu je razlika izmedju ova dva testa ?
Kako na prvom je granicna vrednost do 20 % a u ovom drugom objektu kod arene kod njih na ispitivanju je granica za lose amortizere kada su ispod 70 posto ?
Mozda su dva razlicita ispitivanja, pa otud i drugaciji parametri za ocenjivanje...
Ali ako se ne varam u oba slucaja ljudi koji su ipitivali po njihovim testovima amortizeri su dobri....A majstor kaze ne valjaju...Jedno veliko KAKO ?
Molim ako neko ima neko objasnjenje ili slicno iskustvo neka mi malo pojasni...
Hvala....