Autor Tema: Bord komjuter golf 4 r32 na golf 4 1.6 16v  (Pročitano 2185 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mikelevrelo

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw golf 4 1.6 16v
Bord komjuter golf 4 r32 na golf 4 1.6 16v
« poslato: Januar 16, 2015, 11:11:11 posle podne »
Nasao sam bord komjuter od golfa 4 r32 sportedition na ebay-u.Prelepo izgleda. Zbunio me komentar nekih likova da bord mora biti od golfa koji je isto godiste da bih se uspesno uklopio. Kod mene nepostoji bord u golfu nego je u pitanju obican kilometar sat sa simbolima,ali auto poseduje sve moguce senzore za ugradnju borda. Na ebay-u je bord sa FIS displejom. 99% sam siguran da to moze da se ugradi,ako samo neko moze da mi to jos potvrdi da bih bio siguran u to pa onda da narucim.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
Odg: Bord komjuter golf 4 r32 na golf 4 1.6 16v
« Odgovor #1 poslato: Januar 16, 2015, 11:36:31 posle podne »
znam da ima 2-3 proizvodjaca tabli za golfa 4,pa mozda tu ima razlike...

Van mreže cubeR

• VW Početnik
  • Auto: VW mk4 Golf
« Odgovor #2 poslato: April 22, 2015, 01:14:52 pre podne »
Pozdrav dakle, imao sam slican problem. .  naime, kad sam kupio mk4 1.6 16v, bio je bez boarda. .  onda sam kupio ruicu brisaca sa komandama za board, zamenio je, kupio sat za golfa sa malim boardom, nije VDO, bio je neki drugi znaci skroz obican samo je imao board. .  posle toga natrcim na sportsku verziju koji nose tdi sa jacom opremom, GTI i VR6, ima sive prstenove , prelepo izgleda, i VDO je. . 
auto mi je 2001, prvi sat bio je 200, ovaj VDO 2002. .  posle par meseci, na auto putu na 150, rikne mi regler alternatora, i zbog visokog broja obrtaja dobije ogromnu kolicinu struje, rikne par osiguraca, i par sijalica. .  posle 1000 km rikne procesor na ploci od sata, radi sve samo ne pomera skale, ni jednu. . . sija, broji km itd. .  odem kod elektricara, koji inace radi sa tim, kodiranje satova i to, i kaze mi da ti prepakujem sat drugi 30 eura, da pakujemo procesor 50, reko aj drugi, sta se desava, nalazimo neki sat od 1.9 tdi-a jos engleza, u miljama sve, i to od passata b5.5 VDO jos je 2003 god. .  rasklopi covek, izvadi plocu , nakaci dijagnostiku na moj auto, iz mog sata izvuce fabricke parametre ( parametre preko kojih procesor odredjuje motorcicima za skale koliko ce da pokazu obrataja, brzinu, temp i gorivo) menjamo plocu, kaci ovu od engleza dizela, brise njene parametre i zatim ubacuje od benzinca od mog motora tog 1.6 16v.. .  nije imalo potrebe da se kodiraju kljucevi ponovo, upalio je bez problema, provozalise, sve tacno pokazuje. . naravno sa starom plocom ne moze da upali, kako ne znam, ali sam ga pitao, rekao mi je mozes da je prodas slobodno, tj ceo sat, kaze moze da upali samo sa ovim sad sto je u kolima.. tako da sad jurim sat od passata b5.5 isto VDO godiste ne bitno, samo da je veliki board. .
pasat golf, bora, ne bitno koji je motor, i godiste, ploce su iste, potpuno, pricam za VDO, znaci samo je razlika u parametrima, to se prebaci sa starog sata i to radi posle ko svajcarski sat  tapsac

znaci sta bi trebalo da uradis ti u ovom slucaju, odes kod elektricara nakacite dijagnostiku na taj tvoj sat, izvuces parametre, skines sat, onda nakacis taj novi sa boardom, ubacite parametre i to je to. .  sto se tice sata, a da bi imao komande, moras da zamenis rucicu brisaca koja ima komande za board, i moras da prespojis jednu zicu sa plavog dzeka na zeleni ( od sata su oba ) i sa zelenog da izvuces 4 zice do rucice, za komande. . .  tu semu ima elektricar. . . uradis to sve i to radi ko fabricki  clap

jos jedna bitna stvar je da kad kupis sat da ona ko ti ga proda da ti kaze koji je LOGIN zbog kodiranja samog sata, tj ocitavanja parametara. . ako ne nadjes, taj LOGIn onda ga elektricar rasturi pa izvuce iz njega, 10tak min mu treba da provali taj LOGIN. .

ako treba nesto da se pomogne tu sam  mahac

Van mreže cubeR

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: April 22, 2015, 01:19:08 pre podne »
da jos jedna sitnica, nemoj da te lazu i da ti uzimaju pare bezveze sa pricom da bi ubacio sat sa board kompjuterom, moras da menjas pola instalacija, moras da menjas modulator, te neznam kompjuter motora itd. .  sviranje kurcu, samo otimanje para bezveze narodu!
rekao sma ti gore znaci dobar elektricar, i rekao sma ti sta i kako se radi, i to je najjeftinija varijata, sve ostalo je klempavljenje i sve ostalo su prazne price. .

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #4 poslato: April 22, 2015, 11:45:43 pre podne »
mislis mora da se izvuce pin kod iz table I da se ukodira sa postojecim kljucevima?

Van mreže cubeR

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: April 23, 2015, 07:35:14 posle podne »
pa tako nekako, ali ako ne zna login cod od table, onda mora elektricar sa nekim uredjajem da iscitava kod.   uglavnom, kada se prebace parametri, pri zameni ploce sata, ili celog sata, ne bitno, ne kodira se nista. .  jer su svi podaci iz starog sata prebaceni u ovaj drugi novi da kazem, i sa tim drugm (novim)  satom plais normalno i vozis. . . sa starim satom ne mozes vise da upalis kola, jer su sad kljucevi upareni sa drugim, novim satom, bez obzira sto na starom josuvek stoje parametri. .  :45
« Poslednja izmena: April 23, 2015, 07:57:40 posle podne od strane cubeR »

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #6 poslato: April 23, 2015, 08:04:49 posle podne »
A na polo 9n 2002 godiste pasu li table od golfa,bore i pasata ?

Van mreže cubeR

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: April 23, 2015, 09:42:57 posle podne »
nisu iste. . .  a recimo sad vidim da su ploce za tog njegovog seata i pola 9n , potpuno iste, tako da moze i na vw odpadu da potrazi sat od pola 9n, zavrsice mu posao. . . nece mu svetliti sve crveno, nego bice kao kod vw grupacije sto je, plavo crveno. .  sto je nekako lepse, a i vidjam na stranim forumima slike da u seata ubacuju ploce od vw ili audija, zavidi koje osvetljenje zele :) ( kod audija je belo crveno )  :46

Van mreže guluaz

• Hero Member
« Odgovor #8 poslato: April 23, 2015, 11:31:11 posle podne »
cubeR dobar si ti , znaci preko tebe svako ko zeli da cacka sa menjanjem table

Van mreže cubeR

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: April 24, 2015, 12:57:26 posle podne »
nisam te bas najbolje razumeo, ali tu sam uvek da pomognem  majstor1

Van mreže guluaz

• Hero Member
« Odgovor #10 poslato: April 24, 2015, 04:23:27 posle podne »
na to sam i mislio

Van mreže enkob

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: vw mk4 1.9 TDI
« Odgovor #11 poslato: Maj 25, 2016, 10:50:46 posle podne »
Evo meni treba pomoco oko sat. golf 4 1.6 sr 99 god. sat je MOTOMETAR ima mali bord na levu stranu gde je obrtometar. moram da ga zamenim strucnjaci koji mogu da ga promenu kazu da mora biti isti i po proizvodjacu i po broju. Ja takav nemogu da nadjem. Ubacio bih bilo koji samo da ima sto ima ovaj pa makar bio i kinez. Ovaj majstor u Cacku savrseno bi mi odgovaralo da odem kod njega.
Nema zanata bez alata