Autor Tema: Koje gorivo u Euro 3 motor,Golf 4 1.9 TDi  (Pročitano 4771 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Frt69

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4 1.9 TDi
Koje gorivo u Euro 3 motor,Golf 4 1.9 TDi
« poslato: Jul 15, 2015, 02:41:18 pre podne »
Posto vidim da je ovo VW forum,mislim da cu dobiti ovde pravi odgovor koje sipati gorivo u Golf 4 1.9 TDi 74ke?
Do sada sam sipao Euro 4 jer sam cuo da je to najbolje za Euro 3 motore.Moj ujak isto ima Golf 4 Tdi 84kw,njemu su rekli da sipa Euro 5 ne znam zbog cega,zaboravio sam i da je jace to gorivo,auto ce imati bolje perfomance.Takodje je i kod njega Euro 3 motor.Oba su nam 2002 god auta.
Zanima me da li steti ako gasam auto dok jos nije dostigo radnu temperturu od 90 stepeni?

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
Odg: Koje gorivo u Euro 3 motor,Golf 4 1.9 TDi
« Odgovor #1 poslato: Jul 15, 2015, 07:24:31 pre podne »
1.Sipaj mu bilo koji EVRO DIZEL,E4 ili E5,samo nemoj D2 ili obični dizel.
2.Praktikuj da auto dostigne radnu temperaturu od 90°C.
To je isto kao kad bi te neko terao da u 6 ujutro trčiš sprint a tek si ustao iz kreveta.
mahac
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže Frt69

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jul 15, 2015, 07:40:14 pre podne »
Ok.Hvala.Citao sam da je Euro 5 suvlji pa nije za starije motore.I kao nije ni bio napravljeno gorivo Euro 5 kad su se Euro 3 motori pravili pa motor nije prilagodjen za to gorivo.
Da li ja mogu ovde postaviti nekoliko pitanjcanda ne otvaram nekoliko tema?

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #3 poslato: Jul 15, 2015, 07:47:57 pre podne »
Možeš,ali koristi i pretragu,forum je opširan.
Ima puno tema i rešenja u kojima odgovaraju majstori.

Van mreže Frt69

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Jul 15, 2015, 08:46:20 pre podne »
1.Kako mogu da vidim da li mi auto ima ESP ili ASR?Kada sam ga kupovao,bio je pored puta u gradu,na papiru je pisalo da ima ESP.Eh sad,ja nemam to dugme ESP ili ASR levo od 4 zmigavca,a vidjao sam kod drugih da imaju dugme i pise ASR ili ESP.Na internetu gde prodaju auta sam nailazio na tako auta bez tog dugmeta a pise da ima ESP.Neko kaze da mozda i ima i da je defaultno ukljuceno tako da ga ne mogu gasiti/paliti dok drugi koji imaju dugme mogu ugasiti.Malo mi je cudno da nema nista od toga jer ima board komp,trokraki volan,podesavanje volana po dubini i visini,senzore za kisu,dobra sjedista,digitalna klima,sve ovo bolje od opreme i sta jos nema,2002 je god.Dok neki koji nemaju to cini mi se da imaju taj ESP i starija su godista.
2.Imam arikadova sedista(barem tako mislim da se zovu  :20).Imaju izbaceno sa strane bas ono puno,nije kao kod ostalih malo izbaceno ili srednje,u mene je koliko sam vidio do sada najvise od svih golfova cetvorki.Vidjao sam ista sedista na jos dva auta.Na zadnjem sedistu po sredini ima da se spusti siroki naslon za ruku.E gde ima kupiti ili naruciti neke cool presvlake za takva sedista ali da su bas za ta sedista da fino sve se poklopi i ulegne i da se vide te izbocine na sjedistima kad stavim presvlake i pozadi da se moze ona klupica spustati?Vozao bi ja bez presvlaka da sam stariji,ali znate kako je nama kad zene u auto,pa tamo vamo i moze nesto da procuri na sjedista da mi ostane,pa zbog toga najvise.  :53
3.Da li zeznuto promeniti sijalice ako crknu na strani kod akumulatora jer sam citao da na 1.9 TDI se ne moze lako prici rukom od akumulatora i da se mora skidati akumulator ili nesto tako?Kolko uzmu u servisu sto promene?
4.Auto ima senzore za kisu,oni su na retrovizoru,na onom delu gde se retrovizor lepi za staklo.E sad ja imam gore gde se pali svetlo u kabini nesto crno kao mikrofon na cicak se lepi.Ne znam sta je to malo je izduljeno i zaobljeno.Ima neki kabal koji vodi gore u krov,jos nisam provalio za sta je.Citao sam na nekom forumu,neko je isto postavio to pitanje,i vidio sam sliku isto kao u mene ali sad ne mogu da nadjem i tada nije pisalo nista 100% sta je to,nije niko znao 100%.Tako da nikad nisam to vidio  da ima,prvi i zadnji put kod mene u autu i tom liku sto je postavio na tom forumu.Ako treba uslikacu.
Imao sam jos pitanja,ali sad ne mogu da se setim :)
« Poslednja izmena: Jul 15, 2015, 08:52:45 pre podne od strane Frt69 »

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #5 poslato: Jul 15, 2015, 09:50:43 pre podne »
Ovako.
Odeš u Podforum Automobili članova->Golf4->Nova tema.
Otvoriš svoju temu sa naslovom "GOLF 4 TDI 2002. " (ovo je primer naslova teme).Možeš da je nazoveš kako hoćeš,samo da naslutimo da je to Auto a ne seksualna igračka ili neki sličan rekvizit,nedaj Bože. :D
Onda uzmeš fotoaparat/telefon sa malo boljom kamerom (od 5mpix pa na više) i uslikaš svoj auto.Spolja iz svih uglova,motorni prostor,unutrašnjost auta,instrument tablu,volan,bord kompjuter,centralni greben (tamo gde ti se nalazi auto-radio).Slikaj i gepek,pa podigni tepih u gepeku i pored rezervnog točka levo slikaj belu nalepnicu sa kodovima.Ali se potrudi da se lepo vidi,ako je još uvek ima.Pomoću nje možeš saznati u kojoj opremi ti je auto,samo trebaš da potražiš na guglu sajt koji to dešifruje.Ima na forumu tema i za to,pa ako,te ne mrzi potraži i to.
Pretpostavljam da su sedišta Recaro,što je super,ali se ona u 95% slučajeva ne ruže presvlakama,posebno ne ovim našim sa buvljaka.
Kad otvoriš svoju temu o svom vozilu,u njoj pišeš sve što planiraš da uradiš na njemu:servisi,modifikacije,promene guma,delova...
Ovo što si pitao o ESP/ASR i ostalo,možeš naći na forumu.Malo se potrudi,čitaj forum,gledaj teme i koristi pretragu.I za skoro sva pitanja možeš naći odgovor.
P.S. Ne osveštavaj auto unutra,em je neudobno,em je neprimereno,a ponajmanje romantično.
:D

Van mreže Frt69

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Jul 15, 2015, 10:38:01 pre podne »
Joj,kad nadjem vremena to cu uraditi :D

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #7 poslato: Jul 15, 2015, 01:32:32 posle podne »
Bizi ti kao stari clan nemas pojma cemu sluze teme o predstavljanju automobila. Naravno da ne sluze da bi gledali istorijat svakog pojedinacnog automobila kako se servisira i odrzava vec za neke nefabricke modifikacije po ideji vlasnika.
Ovo o cemu ovaj momak govori spada u domen foruma koji se placa i to lepo pise u prvoj temi prvog dela foruma pod Obavestenja. Otimas od usta ljudima koji posteno od tudjeg znanja pokusavaju da egzistiraju cccc
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #8 poslato: Jul 16, 2015, 12:04:29 pre podne »
Wele,smanji doživljaj.Provozaj neki tenk.Nismo svi kao ti,stvoreni da znamo sve. :-P

Poslato sa MediaPad 7 Youth 2 uz pomoć Tapatoka

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #9 poslato: Jul 16, 2015, 02:44:44 posle podne »
Koja je razlika izmedju "D2 ili obican DIZEL"?
Matke brate kad se montira bi-turbo?

Послато са LG-D320 уз помоћ Тапатока

Земунчанин