Autor Tema: passat b3 ponovo curi hladnjak  (Pročitano 2161 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vlade

• VW Početnik
passat b3 ponovo curi hladnjak
« poslato: Januar 03, 2015, 11:15:12 pre podne »
poydrav svima molio bih vas za jednu konsultaciju ako je neko imao slican problem ili mozda zna o cemu se radi.Naime posedujem passat b3 2.0 115ks u koji sam nedavno ugradio klima uredjaj,preuyet sa istog passata b3 1.8.Po ugradnji klime ispostavilo se da hladnjak vode koji sam naknadno stavio curi.Skinuo sam i kupio drugi hladnjak medjutim poslali su mi pogresan a kako je bila subota auto je bio na dizalici nije mi preostalo nista nego da probam da zakrpim stari.Kada sam odneo kod majstora koji krpi hladnjake rekao mi je da je hladnjak odlicnog kvaliteta i da treba da predihtuje kazancice na njemu sa strane i da ce odlicno sluziti.Kada smo ugradili hladnjak i sipali tecnost svi parametri su bili ok.Temperatura je bila ok,termostat je otvarao na vreme,termoprekidac takodje ventilatori su se palili na vreme ,grejanje je bilo odlicno,creva nisu bila naduvena od vode niti bilo pod kakvim pritiskom.Medjutim posle pet dana hladnjak je procureo na mestu gde je predihtovan.Ponovo sam morao sve iz pocetka da skinem i odnesem hladnjak kod majstora koji mji je krpio nasta je on tvrdio da je nemoguce da je on lose uradio nego da auto stvara pritisak usled cega hladnjak popusti na mestima gde je on predihtovao.Ponovo je predihtovao hladnjak i rekao da je stoposto ispravan i da proverim da li negde auto stvara pritisak odnosno da li je otisao dihtung glave pa usled tog pritiska otvara hladnjak.Namontirao sam ponovo hladnjak sve je bilo okj nisam primetio da auto pusi ili trosi ulje niti da dize temperaturu niti bilo kakav pritisak da bi hladnjak popustio na mestima gde je varen.Molim sve ako imaju neki predlog da mi kazu jer mi se neskida glava motora,jer to stvara dodatne troskove.Najpre bih uzeo novi hladnjak ali ako neko ima misljenje ili predlog voleo bih da cujem.Unapred hvala svima :30 :30

Van mreže Vlade

• VW Početnik
Odg: passat b3 ponovo curi hladnjak
« Odgovor #1 poslato: Januar 03, 2015, 11:21:36 pre podne »
Napominjem da mi je hladnjak posle drugog krpljenja posle tri dana ponovo procureo.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #2 poslato: Januar 03, 2015, 01:56:26 posle podne »
Nema tu puno polemike,stavi nov hladnjak i nema problema. Hladnjak nije predvidjen da se krpi,jer nije to remont vec budzenje.

Van mreže TTS

• Master Member
  • Auto: Bora 1,8T 4 Motion
« Odgovor #3 poslato: Januar 03, 2015, 11:20:20 posle podne »
Ovdje u BiH mali hladnjak grijanja za Passata B3 košta cijelih 12,5 Eura,a pošto sam ih skinuo i promjenio u svom životu popriličan broj na raznim autima,iz iskustva i mogu reči da je Passat B3 jedan od najzajebanijih auta za mjenjanje malog hladnjaka i obično kad radim Passata B3,cijena je duplo veča nego za npr Golfa2. Da je 50 Eura,na Passata B3 bi ja stavio novi (a i na svaki drugi auto),a ne bi se zajebavao s tim "krpljenjem". Izgubio si par dana,dao si tom idiotu koji "krpi" male hladnjake nešto para,a idiot je jer neče da prizna svoju grešku,i još ti uvaljuje "muda pod bubrege" kako ti je crkao dihtung glave.
Moj ti je savjet,kad skineš opet mali hladnjak,otiđi kupi novi da sebi riješiš problem,a taj stari koji je majstor krpio,odnesi i otrcaj mu ga o glavu,možda kad ga otpremiš u bolnicu,se dozove pameti i prestane "krpiti" ono što se krpiti ne može.
Moji postovi mogu sadržavati surovu istinu i biti okrutni!

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #4 poslato: Januar 03, 2015, 11:51:30 posle podne »
Ja ovde mislim da ovde jedino za krpljenje treba da bude taj nazovi majstor posle ove price....

Послато са NOKIA 3210

nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Vlade

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Januar 04, 2015, 07:27:25 posle podne »
Jedino sto mi je mehanicar rekao da otklonimo sumnje koje i ne postoje je da u jednom malo boljem servisu imaju aparat koji meri da li ima izduvnih gasova u sistemu za antifriz pa ondko nema kao sto predpostavljamo da mi ovaj strucnjak vrati 30e sto je uzeo za dihtovanje i da dodam jos toliko pa da uzmem pristojan hladnjak i zavrsim sa agonijom.

Van mreže ststeva

• VW Početnik
  • Auto: Passat B3, 2.0 85kW
« Odgovor #6 poslato: Januar 31, 2015, 12:19:53 posle podne »
Uradis CO2 test koji kosta 10 evra i resis problem dal' jeste ili nije.

A pre toga mozes da pokusas ovako, zagrejes auto na radnu temperaturu, zatim stanes i polako otvoris cep na boci za rashladnu tecnost i ispustis pritisak, zatim se ponovo provozas 3-4-5 minuta i opet stanes i polako otvoris cep. Ako ponovo cujes ono "psss" kao kad otvaras flasu gazirane vode onda je 90% da ti je los dihtung i da nabija CO2 u rashladni sistem.

Opste je poznato da se tecnost pri povecanju temperature siri i tako nabija pritisak u sistem.
Kada je sistem vruc i voda se vec rasirila, u drugom otpustanju cepa ne bi trebalo da se cuje ono "pssss" jer se ona ne siri konstantno, vec samo do odredjene mere na radnoj temperaturi.

Pozdrav pa javi rezultate.
P.S. Odrao te taj za krpljenje hladnjaka, mali hladnjak na otpadu je 1500-2000 dinara.