Autor Tema: Problem sa centralnom bravom - ne radi zaključavanje VW POLO 2003  (Pročitano 13484 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže b0jan

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Volkswagen Polo
Problem sa centralnom bravom - ne radi zaključavanje VW POLO 2003
« poslato: Jun 09, 2014, 01:33:42 pre podne »
Dragi forumaši,

Vlasnik sam VW pola 1.2, 2003. godište i imam problem sa centralnom bravom.

Naime, ne mogu da zaključam sva vrata preko centralne brave. Kada stavim kljuć u bravu na vozaćevim vratima mogu samo da otključam i zaključam bravu na tim vratima, dok brave na ostalim vratima ne reaguju.

Međutim, mogu da zaključam i otključam brave na svim vratim pritiskom na prekidač za otključavanje/zaključavanje sa unutrašnje strane vozaćevih vrata. Kada na taj način zaključam sve četiri brave onda mogu i sa ključem u bravu vozačevih vrata da otključam sve četiri brave, ali ne mogu da zaključam. Dakle, moguće je otključati sve brave koje su prethodno zaključane (pritiskom na prekidac otkuljucavanje/zakljucavane), ali ne mogu da ih zaključam.

Pored ovih simptoma, pojavljuju se i neki vezani za svetlo kabine i zujalicu za otvorena vrata. Čim izvučem ključ iz auta oglašava se zujalica za otvorena vrata iako su ista zatvorena. ISto tako i svetlo (ako je upaljeno) svetli sve vreme kao da su otvorena vrata.

Pored svega, dešavalo mi se i da se stakla sama od sebe spuste i da ujutro pronađem auto sa spuštenim staklima.

Da li neko može imati ideju o čemu se radi?
« Poslednja izmena: Jun 09, 2014, 01:41:20 pre podne od strane b0jan »

Van mreže Telje

• VW Majstor
  • Old.Jr Member
Odg: Problem sa centralnom bravom - ne radi zaključavanje VW POLO 2003
« Odgovor #1 poslato: Jun 09, 2014, 01:55:28 posle podne »
Otisli su ti mikroprekidaci u bravi, zato ti se to i desava... tako da moraces da skines tu bravu od vozacevih vrata i da ti pogleda elektricar ili da promenis drugu...

Van mreže b0jan

• VW Početnik
  • Auto: Volkswagen Polo
« Odgovor #2 poslato: Jun 09, 2014, 03:14:15 posle podne »
Skinuo sam bravu i stavio od drugog pola i opet isti problem. To znači da je brava u redu i da je problem na nekom drugom mestu.  U vratima ima neka crna plastična kutija, odmah pored motora za podizace stakla. Da li je to možda nekakv kompjuter brave? Negde sam čitao o nekakvom komofort modulu brave koji kontroliše stakla svetlo u kabini i zaključavanje? wacko

Van mreže Telje

• VW Majstor
  • Old.Jr Member
« Odgovor #3 poslato: Jun 10, 2014, 04:50:31 posle podne »
Obicno je do brave ,ali kod tebe nije taj problem, moguce da je do modula da elektronika u njemu pobrljavila pa se i to desava...ne reaguje na komande od brave, ali pogledaj ti i instalaciju od vrata do stuba gde se spajaju... ?

Van mreže marshal

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #4 poslato: Jun 10, 2014, 09:48:30 posle podne »
ja isto imam problem sa centralnom bravom, i sa svjetlom u krovu, polo 2003 god samo sto je 1.4 tdi,i nemam el .podizace stakala,mada bord mi radi normala,pokaziva kad su vrata otvorena,gepek otvoren itd itd,samo ne mogu ni rucno da ih upalim a ni centralna ne radi,kad ga skopcam na dijagnostiku javi mi neki problem oko napona
evo slike pa ako neko zna u cemu je problem nek javi,jer ruzno mi pravo,navece kad sjedam ne vidim pogoditi kljuc u bravu :)

Van mreže kaw_liga

• VW Početnik
  • Auto: Wv Polo(9N) 1.9 tDI
« Odgovor #5 poslato: Jun 23, 2014, 12:52:00 pre podne »
I ja imam slican problem/a da sad ne otvaram novu temu pomalo me iritira kad otkljucavam vrata svako malo mi se desi da mi se zadnja desna vrata ne otvore i onda moram par puta otkljucavati zakljucavati vrata da bi ih otvorio..ni meni ima godina ne radi senzor zatvorenih vrata na bordu samo gepeka i ponek mi se desava da prozori polude (jedan se uglavnom sporo spusta) a desva se da nekad kad otkljucavam da mi se svi prozori spuste to su na srecu jedine sitnice koje me muce na polo moze neki savjet dal da to diram ili ???

Van mreže Decky_Nis

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf VI 1.2 TSI
« Odgovor #6 poslato: Decembar 16, 2014, 02:56:53 posle podne »
Da ne otvaram istu temu jer imam isti auto i problem sa centralnim zakljucavanjem. Imam samo jedan daljinski upravljac i on ne radi kako treba jer u nekim delovima grada moram da zakljucavam kljucem. Kako sam procitao na internetu mesaju se niske frekvencije sa antena i repetitora za mobilnu telefoniju kada su u blizini i zbog toga daljinski ne radi. Sada je poceo  otkljucava samo kada je u garazi i poludeo sam. Baterija je nova!

Elektricar mi je rekao da moze za 5000 din da mi namesti dva nova daljinska i garantuje da ce da hvata svuda gde odem na 20 metara daljine. Nasao sam na oglasima nekakav modul sa dva daljinska koji se ugradjuje na postojecu centralnu bravu. Pitanje je da li bi ako bi sam ugradio taj modul mozda proradela centralna normalno da hvata signal kao sto bi elektricar namestio? Ovo je modul a ja ga imam za 1500 din. Nije mala razlika u ceni kada se pogleda koilko majstor uzima za ruke.

http://www.kupindo.com/Prateca-oprema/11213469_MODUL-ZA-CENTRALNU-BRAVU-DALJINSKO-ZAKLJUCAVANJE-23-NOV
« Poslednja izmena: Decembar 16, 2014, 02:58:56 posle podne od strane Decky_Nis »
VW. Das Auto.