Autor Tema: Kupovina uraedjaja za dijagnostiku vw vozila - savet  (Pročitano 2676 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže alexa71

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
Kupovina uraedjaja za dijagnostiku vw vozila - savet
« poslato: Septembar 07, 2014, 10:34:26 posle podne »
Pozdrav svima! Nisam pronasao na forumu ono sto me zanima, pa resih ovde da otvorim temu. Naime, resio sam za pocetak amaterski da se bavim dijagnostikom posto me to strasno zanima, jer se inace profesionalno bavim racunarima, odnosno dijagnostikom i otklanjanjem kvarova kako na harveru, tako i na softveru PC i laptop uredjaja i smart telefona. Takodje mi je hobi i autoelektrika, a autoelektronika je od skora pocela da mi odvlaci paznju. Iz tog razloga planiram da kupim opremu za dijagnostiku vw grupe vozila, ali vrlo malo znam o tome sta mi konkretno treba. Dakle, objasnio sam da bih se za pocetak time bavio iz hobija, a kasnije, ako krene onda i na nekom visem nivou..To iz hobija podrazumva skeniranje vozila, personalizacija, podesavanja, ciscenje gresaka, a po mogucstvu i dijagnostika mehanickih kvarova. Dakle, opisao sam ukratko sta ocekujem od opreme koju bih kupio. Na raznim oglasima sam gledao razne varijante te opreme, naisao sam i na VAG dijagnostiku (pa moze neko objasnjenje i za nju) itd..Ali bih voleo da me neko ko zna vise o tome posavetuje sta da radim i koliko novca treba da izdvojim? Kao i uopsteno nesto reci o toj i takvoj opremi. Hvala unapred!

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
Odg: Kupovina uraedjaja za dijagnostiku vw vozila - savet
« Odgovor #1 poslato: Septembar 07, 2014, 11:44:31 posle podne »
VCDS , kineska varijanta - 35e
laptop - ???
to je to sto se tice osnovnog softvera/hardvera za VAG grupu
od brisanja gresaka se neces leba najesti.. ako neko dodje sa problemom, ocekuje od tebe i da ga popravis, sto uglavnom spada pod domen mehanicara, za sta ti treba dosta druge opreme i godina iskustva, poznanstva itd
od dijagnostike dobijes recimo greska 00550, pogledas na sajtu http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00550 i vidis da ima lepo izlistano 5-6 obicnih uzroka.. i sta sad? :)
ako znas da fino lemis, mozes da popravljas LCD-ove na cajgeru i sl.. to cesto crkava, a nema previse ljudi koji rade tako pipav posao, plus ti ne treba preskupa oprema.
ukratko, dobro je da ima radnja i to pored drugih stvari, ali tesko samo s tim da bi ti neko dolazio.. po mom skromnom misljenju.

lollol

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Septembar 08, 2014, 12:15:57 pre podne »
Isto ovo sam htio ja da mu kažem,al me mrzilo da pišem.
Hvala ,Gu ;)

Van mreže alexa71

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4
« Odgovor #3 poslato: Septembar 08, 2014, 01:28:51 pre podne »
Hvala puno na odgovorima i pomoci. Pa da, znam da od toga nema leba, na ovaj nacin, naravno, bez mehanicara. Medjutim, imam druga koji radi mehaniku, dobro radi. Cesto tj. vrlo cesto potrebno je da plati dijagnostiku koju odradi neki lik, da bi imao pojma gde sta da radi. Tako da bih mu ja dobro dosao, po njegovim recima. Dakle, on mi je na neki nacin ubacio tu ideju u glavu. E sad, ovo od 35 evra, VCDS kineski, da li je dobar? Da li moze da odradi vecinu stvari ili,,,? Cena je naravno suuper  biggrin
Tokom pretrage sam naisao i na ovo, neka profi varijanta od 250 evra:

http://www.kupindo.com/Prateca-oprema/11010789_VAS-5054A-FABRICKA-Dijagnostika-VW-Skoda-AUDI-SEAT

Pitanje je koliko ova kineska VCDS moze da zameni ovu VAS? Izvinite ako postavljam glupa pitanja..

Koji je domen rada ove kineske varijante?

Stvarno ljudi, mnogo mi znaci vasa pomoc!

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #4 poslato: Septembar 08, 2014, 08:33:48 pre podne »
kabal/kontroler unutra je isti, samo je kod kineske varijante piratska verzija softvera.
pogledaj na sajtu ross-techa sta ima od opcija/funkcija.. VCDS je manje-vise standard za VAG grupu. nema srpski i ne kaze ti sta koji kod znaci (bar nisam jos provalio, uzeo sam pre par dana) .. dal ti to vredi 200e razlike ne znam :)
lollol