Autor Tema: El podizaci stakla Vento 1993  (Pročitano 2220 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dzoni 13

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vento 2.0 GTI
El podizaci stakla Vento 1993
« poslato: Septembar 22, 2014, 08:40:17 posle podne »
Imam problem sa prednjim el podizacima stakla na Ventu. Od kad sam kupio auto prednji podizaci rade na "seckanje" i levi i desni. Desava se kad stisnem taster prozor krene na dole 10 cm i stane, pa opet stisnem taster i opet 10 cm i stane i tako sve dok se ne spusti do kraja. Procedura je ista i za zatvaranje prozora. Isto se desava i sa desnim ali bukvalno. Krene, 10 cm stane pa opet pritisnem taster i opet 10 cm i tako do kraja. probao sam i sa vozaceve strane i sa suvozaceve strane isto. mislio sam da je do prekidaca ali ipak nije... Sta bi moglo biti nemma pojma.
Molim za pomoc  :(

Probao sam i sa forom da podignem prozor do kraja i da drzim 30 sek da "memorise" podizace i opet nista badmood

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
Odg: El podizaci stakla Vento 1993
« Odgovor #1 poslato: Septembar 22, 2014, 09:06:57 posle podne »
Trebao bi da se skine tapacir i da se vidi sta je. Moj burazer je imao taj problem na kolima. Nije VW, ali princip rada je isti. I motor je zapekao. Sve sam to skinuo, rastavio, ocistio i podmazao. Opet sam sastavio i probao da li radi. Radilo je. Iz one caure koja poklapa rotor motora (ona je ujedno i stator), nema sta nije izaslo.

A drugi slucaj koji sam imao, a da je imao takve simptome, ali je se i dodatno culo krckanje, je bilo, kada sam namestao drugaru podizac na audiju A6 C4. Kod njega se sajla rascvetala i zapinjala za crevo kroz koje prolazi.

I nemoj da ga silujes i dalje da ne crkne totalno.

I dok ne skines i pregledas, neces znati sta je sa sigurnoscu. Mozemo samo da pretpostavljamo.
« Poslednja izmena: Septembar 22, 2014, 09:08:45 posle podne od strane BladeBG »

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže Dzoni 13

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Septembar 22, 2014, 09:20:26 posle podne »
Ne cuje se nikakvo krckanje. Podizac se ekstra spusta i podize samo je problem sto mora da se spusta na seckanje sto me uzasno nervira badmood Gledao sam zice u gumi na vratima ali sve su extra. Pokusacu da sredim i podmazem motorcic sutra tj da rasturm gde je stator. Ako je neko imao slican problem neka javi veceras da ne skidam tapacire bezveze. a ako niko ne odg ona javljam sta sam napravio  majstor1 :28

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Septembar 22, 2014, 09:26:25 posle podne »
Da su ti se zice u onoj gumi gde ulaze u vrata prekinule, ako na nju mislis, ne bi radio uopste, jer ne bi imao struje.

A tapacir neces skidati za dzabe u svakom slicaju, jer moras da pregledas sta je.

Van mreže Dzoni 13

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Septembar 22, 2014, 09:30:19 posle podne »
Mislio sam da slucajno nema neki relej kod osiguraca pa da on je*e stvari. Ali pokusacu da rasturim pa javljam sta je bilo  majstor1
« Poslednja izmena: Septembar 22, 2014, 09:32:15 posle podne od strane Dzoni 13 »

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: Septembar 22, 2014, 10:06:54 posle podne »
Dzaba ces rasturati, mora tu motor da se menja.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Septembar 22, 2014, 11:50:29 posle podne »
Mozda i nece. A i svejedno mora da skida tapacir da bi zamenio motor, ako ne uspe da ga razradi. Ja sam to kod burazera na kolima radio. Zapekao motor iznutra. Nije hteo ni da se okrece, ni da se rastavi. Pa sam prskao unutra WD, pa okrenem na dole da iscuri prljavstina koju je WD razgradio. Izlazilo je crno gore od prerađenog ulja. I tako par puta. Pa sam posle uhvatio osovinu sa klestima i pokusavao da je okrenem. Nisam silio dok nije htela lagano da se okrene. Tada sam vec mogao da ga otvorim, pa sam to i uradio i bilo mi je lakse da ocistim. Podmazao sam samo vrh osovine koji ide u biksnu koja se nalazi u samom dnu tog poklopca koji je stator. I drugu stranu na kojoj je onaj konus koji vodi zupcanik.

I pazi kad ga budes vracao ako uspes da ga popravis, da ne polomis cetkice. Koje moras da razmaknes da bi rotor prosao između njih.

Novi motor podizaca uvek mozes da kupis, ali ako te ne mrzi, probaj ove stare da spasis, ako mozes. Ja sam probao i uspelo mi je.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #7 poslato: Septembar 23, 2014, 08:14:04 pre podne »
Blade da li si ti nekada video kako izgleda motor podizaca za golf 3?

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #8 poslato: Septembar 23, 2014, 09:55:24 pre podne »
Jesam. A verujem da i ti jesi, posto radis sa delovima. Ali princip rada ti je isti na svakom podizacu koji sam do sada video. Pa i na golfu 3. Imas onu elektroniku gde ubadas dzek, onda onaj deo gde je metalna kapa, ispod koje je rotor i stator. I plasticni zupcanik, koji se okrece pomocu elektro-motora. Pa je taj zupcanik sinhronizovan sa drugim, oko koga je sajla na kojoj je nosač za staklo. Znam da ti ovo sve znas, ali imam neki osecaj da se ne razumemo...

Kako da zameni motor na podizacu, ako ne skine tapacir da bi dosao do podizača?

Van mreže Dzoni 13

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Septembar 23, 2014, 09:28:20 posle podne »
Rasturio danas tapacir, ali nisam hteo da skidam motor sa vrata nego sam uzeo venta od drugara i parkirao ih jedan pored drugog leva vrata naspram leva vrata, otvorio tapacire na oba vozila i povezao njegovu kablazu na moj motorcic. I za divno cudo, motorcic podize i spusta bez problema do kraja bez seckanja. Isto sam uradio i sa desnim i funkcionise.  znaci nije do motorcica. Vido sam da dole levo kod rucice za otvaranje haube je neko "radio" sa zicama pokusavajuci da najverovatnije napakuje alarm da zatvara prozore kad se zakljuca auto ali najverovatnije je negde zaje*o stvari pa je odustao od toga. Tako da cu morati da ga vozim kod nekog strusnijeg elektricara da pogleda to.

Hvala odgovorima  :) Javljam sta se dalje desava.  :46

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #10 poslato: Septembar 23, 2014, 11:24:10 posle podne »
Ispade da je kod tebe struja slaba.

To je js gori problem nego da je mtorić, koji si svakom slucaju morao da proveris.

Zezancija je to da se isprate zice gde su prekinute i da se pohvataju. Pratim sta se desava. Struju na kolima kad zamrsi neko jednom tako, to vise ni Bog otac ne odmrsi. To je najgore nesto. Sa time i dobri elekricari imaju probleme, a ne mi amateri i hobi majstori.

Van mreže djomla.tdi

• Sr. Member
  • "if in doubt,flat out"
  • Auto: mk4 gti,mk3 TDI,mk2 vr6 syncro
« Odgovor #11 poslato: Septembar 23, 2014, 11:55:50 posle podne »
Ja sam na mk3 imao taj problem na lijevim vratima da prekida pri spustanju i podizanju i sto kaze djole dmc problem sam rijesio zamjenom motora podizaca. sta se tu pokvari ne znam,ali vjerovatno ona elektronika nesto pobudali