Autor Tema: Upale se lampice ABS-a i ESP-a  (Pročitano 1173 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Jovo92

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
Upale se lampice ABS-a i ESP-a
« poslato: Februar 03, 2014, 07:29:00 posle podne »
Pozz svima  :)
Imam problem na Golfu 4, 1.9 TDI, 66kW, 2001 god. Normalno sam dosao na posao jutros, ugasio auto, nakon 3-4h upalio sam auto i napravio nekih 500 metara i u povratku mi se upale lampice od ABS-a i ESP-a u isto vrijeme, i na dijagnostici pokazuje gresku "Hidraulicna pumpa ABS-a (V64). Skinuo sam konektor sa pumpe da vidim ima li kakvih tragova od korozije ali nije bilo i samo sam naspricao kontakt spreja po kontaktima i vratio sve kako je bilo. Greska se uspije obrisati ali kada krecem sa autom ili jasnije kada potegnem malo veci gas tada se upale ili na proklizavanje tockova se upale lampice i greska je uvijek ista. Ako ima ko da mi pomogne jer ne znam u kojem bih smijeru isao? Hvala unaprijed. Pozz :31 :31

Van mreže Telje

• VW Majstor
  • Old.Jr Member
Odg: Upale se lampice ABS-a i ESP-a
« Odgovor #1 poslato: Februar 03, 2014, 08:36:23 posle podne »
Pa cim ti je ocitan kod za rad pumpe, znaci da ona nije izgleda u redu po tom tvom kodu, ali dobro bi bilo da odes na dijagnastiku i prikacis je u voznji i onda da se izmere parametri ocitavanja i tacno ces utvrditi sta je uzrok , da li ta pumpa nije uredu .

Van mreže Jovo92

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4
Odg: Upale se lampice ABS-a i ESP-a
« Odgovor #2 poslato: Februar 03, 2014, 08:49:03 posle podne »
Ovo je univerzalna dijagnostika Multi Diag ali cu sutra da pogledam da li su kodirani parametri ili su ovi gdje mogu da ocitam vrijednosti pa javim ako rijesim problem. Hvala  :) biggrin