Autor Tema: Atest za menjanje skoljke vozila  (Pročitano 1733 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kemba123

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Buba
Atest za menjanje skoljke vozila
« poslato: Februar 21, 2014, 11:42:36 pre podne »
Molio bih vas za bilo kakvu pomoc ili informaciju.

Evo ovako, imam bubu iz 1976 i napravio sam kabriolet od nje. To sam radio prosle godine u januru i zavrsio negde u martu. E tu i nastaje moj problem posto se bas u tom periodu promenio zakon za atestiranje vozila. Interesuje me da li neko zna kako mogu zavrsiti taj ates, kako li bi mogao da registrujem auto. Pitao sam u AMSS i na masinskom fakultetu kako da zavrsim ates i oni su mi rekli da mi po novom zakonu sada trebaju smernice i ovlascenje od VW kako li bi oni pregledali vozilo i ustanovili da je sigurno za saobracaj. Zatim sam zvao porse (ovlascenog distributera za Srbiju) da se raspitam za ovlascenje koje mi treba ali od njih sam dobio odgovor da oni to ne mogu da mi daju. Auto mi trenutno boravi u garazi, i bojim se da ce tako ostati do danjeg.

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
Odg: Atest za menjanje skoljke vozila
« Odgovor #1 poslato: Februar 21, 2014, 11:57:45 pre podne »
Posto studiram na masinskom , isao sam isto da pitam kako moze da se atestira vozilo ,,bagi,, koji je napravljen od sasije za koju imaju papiri (a to je slican slucaj kao i tvoj), i na moje pitanje osobe koje rade tu , prvo su se malo smejali , pa su me onda uputili kako i sta (ukljucujuci da nemas nikakvu vezu) moras prvo da izneses tvoj plan o pravljenju kabrioleta agenciji za bezbednost saobracaja , pa ce onda oni da razmotre to i da dodju do zakljucka da li da te puste da pravis ili ne , e zatim kad napravis , ides na masinski da oni slikaju i pregledaju ceo auto , pa se opet salje sve to u agenciju za bezbednost , e tu ako te odobre , onda si na konju ides u AMSS i registrujes , mada ima dosta papirologije i dosta razlicitih misljenja , tako su meni rekli na masinskom sta treba da uradim. Mislim da je to sad skoro nemoguce uraditi , sem ako nemas zivce i debelu vezu , nek ti je sa srecom!

pogledaj malo ovde o cemu se radi
http://www.abs.gov.rs/zahtev%20za%20ispitivanje.html

Van mreže Kemba123

• VW Početnik
  • Auto: Buba
Odg: Atest za menjanje skoljke vozila
« Odgovor #2 poslato: Februar 21, 2014, 12:24:07 posle podne »
Hvala na informaciji, pokusacu pa sta bude.