Autor Tema: Golf 5 - " krči " kad vergla ...  (Pročitano 3472 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dnk

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 - 1.9 TDI
Golf 5 - " krči " kad vergla ...
« poslato: Decembar 08, 2013, 05:26:04 posle podne »
Pozz svima ..

Imam jedan problem sa autom i pokusavam da ga rijesim ... hocu da podjelim ovo sa vama i da vidim dali je neko imao ili ima slican problem ... naime, radi se o tome da kada palim auto , to nikako nije paljenje kao na ostalim autima koje sam imao ...
od 10 paljenja - 8 on upali ali cudno vergla, nekako sporo , ali upali a 2 puta krči tako da brzo moram vratiti kljuc ...

vodjen logikom otisao sam u servis gdje su mi skinuli alnaser, zamjenuli cetkice i jednu piksnu i kao napravili .... problem je ostao isti ...

opet sam otisao u isti servis , ponovo su skinuli alnaser , testirali ga i ustanovili da je on 100 % ispravan ( iako kada sam ja gledao kako ga prikljucuju i testiraju, nekako mi se cini da automat isuvise lagano uklapa, nema one sile da bendex iskoci ali eto ... ) , ali su kao nasli ostecenja na zupcaniku na zamajcu ... sto je meni i logicno kao posljedica onog krcanja ... ostecenja nisu velika i oni u servisu mi predlazu da skidam mjenjac kako bi oni zamjenuli taj prsten-zupcanik na zamajcu , kao istroseni zubi , mada se meni cini da ta ostecenja nisu toliko velika da bi trebao mijenjati zupcanik ....

akumulator je nov ..

u velikoj sam dilemi sta da radim, dali da skidam mjenjac zbog toga ili ima drugo jednostavnije rijesenje ... ??

ako neko zna nesto neka mi pomogne i podjeli to sa nama ..

hvala unaprijed ..

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
Odg: Golf 5 - " krči " kad vergla ...
« Odgovor #1 poslato: Decembar 08, 2013, 07:01:15 posle podne »
Imaš li neki video ili audio zapis toga?Možeš dosta naći i na youtube,prelistaj klipove,pa ako je neki sa istim zvukom to okači ovde.Tako sam ja uradio. :46
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže dnk

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Decembar 08, 2013, 07:21:13 posle podne »
zvuk je najslicniji ovome :

ftp://Starter grind

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Decembar 08, 2013, 08:38:50 posle podne »
Ne valja ti bendiks.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Decembar 09, 2013, 08:33:31 pre podne »
Jeb'o ti taj servis koji ne moze da pozna kad bendiks ne valja. Na ovom snimku je bendiks 100% a i kod tebe je isti slucaj najverovatnije. Zamajac ne moze tek tako da se osteti. Da bi to "krljanje" napravilo ostecenje to bi moralo godinama da se desava i morao bi da imas mnogo jaci anlaser, od nekog kamiona, teskog traktora i sl.

Idi u  neki krsten servis i trazi da ti zamene bendiks, to ti je 5 puta jeftinije od skidanja menjaca.

Van mreže dnk

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Decembar 09, 2013, 05:02:48 posle podne »
druze gledao sam anlaser svojim ocima kako ga proba na stolu ... bendex iskace uredno i nisu mu osteceni zubi ni sekunde ... samo sto sam primjetio da uskacu 1 trecinu u zube zamajca ... to mi je jedino bilo malo sumnjivo i nekako glatko iskace bendeks ... gledao sam prije recimo od golfa 2 pa on ima onu silu kad iskoci ... ovdje nekako glatko ide bez sile ... neznam ... jos se dvoumim dali da skidam mjenjac ili da mjenjam bendeks ... ili automat ...

Van mreže bolestruja

• VW Početnik
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #6 poslato: Decembar 09, 2013, 05:56:03 posle podne »

Druze ,ovako stoje stvari,Ako je zvuk kao ovaj na klipu,100%je bendix.Kada zubi na zamajcu odu to krljanje je daleko grublje,a iskreno retko,ali bas retko se to desi.Problem nije da bendix ne udje u Zamajac,on ulazi i to sto si videuo ulazi dovoljno,ali bendix ima u sebi,da prosto kazemo kvacilo,koje je oslabilo.i predpostavljam da ti se to cesce desava kad je auto hladan?Jedino sta moze da se desi a da bendix ne ulazi u zamajac jeste da nije dobro uklopljena pologica koja gura bendix u onaj klipcic na automatu,al ko se iole razume nemoze takvu gresku napraviti.Ili imao sam jedno iskustvo da bendih ne moze klizati po osovini zbog cestica od istrosene lamele koje NAPRAVE NASLAGU IZMEDJU BENDIXA I OSOVINE PO KOJOJ KLIZA,AL TO SE OD 1000 DESI JEDNOM...Tako da ako su na zamajcu neznatna ostecenja,MENJAJ BENDIX I UZIVAJ...pozdrav,javljaj kad napravis thumbup

Van mreže dnk

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Decembar 09, 2013, 07:00:44 posle podne »
hocu ... svakako cu se javiti ... hvala ..

Van mreže Telje

• VW Majstor
  • Old.Jr Member
« Odgovor #8 poslato: Decembar 10, 2013, 07:45:58 posle podne »
druze nema to veze sa iskakanjem , on mora da iskoci svakako to ti je otisao bendiks 100% , jer to se postrosi kvacilo u njemu i preskace .... idi zameni to i neces imati problema... pozdrav

Van mreže dnk

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Decembar 11, 2013, 09:22:10 posle podne »
eh ovako stoje stvari ... da ne duzim puno, ustanovljeno je da je bendeks bio natucen tj. sudarao se sa zubcima zamajca ... covjek je samo malo izostrio zube brusilicom tako da ih je prakticno zasiljio sa strane tako da bolje uklapaju .... od 30 puta paljenja uzastopno nije ni jednom zastekao ... nadam se da ce vrijeme pokazati da je to bilo to ...

Pozz za sve i hvala na savjetima ..