Autor Tema: Problem golf IV 1.9TDI 110hp  (Pročitano 2214 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže radovanovic88

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw golf 6 1.4TSI
Problem golf IV 1.9TDI 110hp
« poslato: Decembar 20, 2013, 11:11:08 pre podne »
Ljudi imam problem sa golfom.Problem je u tome sto oce ponekad ne stalno da se desi da se ugusi iskljuci se turbina nece da vuce i motor pocne da se trese.Cistio sam EGR-ventil i nije jedno vreme to se desavalo,ali je sada ponovo pocelo.I ona grana od od EGR ventila je isto puna cadji ali to nisam cistio.Hvala na pomoci. beer
« Poslednja izmena: Decembar 20, 2013, 11:16:17 pre podne od strane radovanovic88 »

Van mreže Sarajlic

• VW Početnik
  • Auto: Passat V5 4motion
Odg: Problem golf IV 1.9TDI 110hp
« Odgovor #1 poslato: Decembar 20, 2013, 11:24:37 pre podne »
U tebe je VNT turbina tj varijabilna geometrija te ima obicaj da se krilca geometrije zaprljaju od cadji i sl te nemaju kretanje u punom opsegu kao sto bi trebali :)
Ja sam radio sebi na proslom pasatu i na par auta od frendova sljedece:
Ciscenje trubine,usisne grane,ispusne grane,ispiranje intercoolera i cijevi,ciscenje crijeva dovoda i odvoda ulja u turbinu,ciscenje EGR-a i kontrola N75 ventila i MAP senzora i nisu imali vise problema a ni ja licno i problem je nestao :)
Ako budes cistio probaj posuditi i MAP senzor i N75 ventil za koji 100% znas da je ispravan da bi se uvijerio da su oni ok :)
Mada prije svega otidji na dijagnostiku da vidis imas li boost spike zbog neispravnosti MAP senzora ili N75 ventila,tj odradi mjerenja u voznji  :)

Van mreže radovanovic88

• VW Početnik
  • Auto: vw golf 6 1.4TSI
Odg: Problem golf IV 1.9TDI 110hp
« Odgovor #2 poslato: Decembar 20, 2013, 12:23:18 posle podne »
HVala na brzom odgovoru. majstor1