Autor Tema: PROBLEM - Crn dim  (Pročitano 4137 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vlado97

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat b5.5
PROBLEM - Crn dim
« poslato: Jul 30, 2013, 12:07:02 pre podne »
Auto je passat 5+, 74 kw, tdi . Kada se auto turira i da mu se jaci gas izlazi crni dim iz auspuha, nije neki veliki dim ali ga ima. Gledao sam u drigih dizela u istoj situaciji skoro i da nema. Da li je turbina ili nesto drugo?

Van mreže Bojan5

• Sr. Member
  • Auto: Passat b5.5 tdi AVF
Odg: PROBLEM - Crn dim
« Odgovor #1 poslato: Jul 30, 2013, 12:56:45 pre podne »
Kad si zadnji put zamijenio filter od vazduha i ocistio Egr ventil? Ako je to ok, onda samo dijagnostika moze pomoci, da se preko nje ispitaju svi senzori i provjere parametri dizni.

Van mreže vlado97

• VW Početnik
  • Auto: Passat b5.5
« Odgovor #2 poslato: Jul 30, 2013, 12:25:33 posle podne »
Radjeni su i veliki i mali servis polovinom aprila

Van mreže ObrenovaC(vAMPIr)

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 karavan TDI (90ks) 2002
« Odgovor #3 poslato: Jul 30, 2013, 11:56:43 posle podne »
Brate ja jos nisam video auto u srbiji koji ne izbacuje crn dim,cak i ovi novi zbog loseg goriva izbacuju crn dim.Moj Golf isto kad mu stisnes gas i nabijes ga u 3000-3500 obrtaja on izbaci crn dim i ugusi one pozadi mene,a sve je cisceno pre 6 meseci,i turbina i egr ventil,ma sve.
I po meni koji nisam majstor al sam ovde citao po forumu,dobro je dok je CRn dim,a nevalja kad krene onaj Beli ili sivi,ili Plavi dim,kazu to nevalja,a ovo je ok.
Samo ti izadji negde na auto put i spici ti njjega 150km/h jedno 100km i videces kako ima da se iscisti auto,ako i to neuspe onda ocisti sve,egr,turbinu,izduve i sta sve vec ide uz to.

P.S. Ja znam u svog Golfa,koji je mk4 tdi da na svakih 5000-6000 predjenih kilometara odem na pumpu i sipem 0,5L dvotaktol ulja i natocim full rezervar i cepaj,da malo podmaze pumpu i dizne,i mogu ti reci da je mnogo lepsi rad auta i manje dimi,ako verujete.