Autor Tema: Lucas plocice za kocenje  (Pročitano 10238 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ZOKI GTI

• Full Member
  • Pol: Muškarac
    • http://kiza
Odg: Lucas plocice za kocenje
« Odgovor #20 poslato: April 17, 2009, 12:29:22 pre podne »
samo po katalogu  ;)
Some say that even if he takes off his helmet, you still can't see his face....
all we know is, he's called the STIG!

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #21 poslato: April 25, 2009, 08:18:10 posle podne »
@Ivan KS
stavi sve originalno kako je i predvidjeno,a taj mehanicar ti je sve lepo objasnio i u pravu je.vec si dobio odgovor vezan za pitanje Azbest ili Grafit i u potpunosti se slazem sa tim sto ti je receno!!!!
@za sve
LUCAS je firma koju je TRW(trgovinski lanac slican WURTH-u samo sto je orjentisan na automobilske delove)otkupio.Otkupom fabrike TRW je krenuo da radi isti proizvodni program ali sa vise razlike u kvalitetu u zavisnosti od toga za koje trziste je predvidjen odredjeni proizvod,tako da je za jugoistocnu Evropu predvidjena neka B klasa proizvoda!!!za Ferodo plocice sam isto cuo da su jako dobre,mada eto kod nas svi imaju ustaljeno misljenje Lucas pa Lucas.
nisu lose ni plocice Textar u kombinaciji sa istoimenim diskovima,ono barem se ne cuju---kod mene na mk2 se nalazi kombinacija Textar diskova 12mm i plocice TRW razlicitog oblika "mesa" i debljine istog od 19,5mm.skroz dobro kocenje imam a da se cuju plocice to stoji ali tek kad ga malo zesce vozim i samim tim i jace kocim,dok u nekim da kazem normalnim uslovima voznje nisam imao tih "zvucnih" problema!!!!
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #22 poslato: Maj 02, 2009, 01:50:26 pre podne »
Zamenio sam plocice i diskove. Kad sam odneo majstoru diskove i plocice on mi je rekao da nema nameru da mi stavlja plocice koje su mi dali u radnji nego da idem da zamenim za jednu vecu a drugu manju. Rekao sam da u tom slucaju moram da menjam i diskove na sta mi je rekao da ja samo zamenim plocice i nista ne brinem. Bio sam skeptik da ce to moci da se napakuje s' obzirom da su ove nove plocice deblje. Ali kad je krenuo da radi pao mi je kamen sa srca. Mogu samo da vam kazem da pre nego sto pocnete da radite nesto na kolima da prvo potrazite po netu, po forumima, programima isl. kako i sta jer kod nas po prodavnicama rade nepismeni ljudi. Meni su u radnji rekli da nema sanse da stavim plocice sa razlicitom velicinom na disk od 12mm jer na njih po njihovom katalogu i programu ide disk od 10mm. A sve se uklopilo kako treba - disk od 12mm i plocice razlicite velicine. Toliko o strucnosti "prodavaca".

Van mreže DejanxD

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #23 poslato: Maj 02, 2009, 12:26:18 posle podne »
Kad smo vec kod kocnica - sta je bolje GRAFITNE ili AZBESTNE plocice?

Azbest je kancerogen,i izbacen je iz upotrebe dugi dugi niz godina. Ne znam odakle vam to pade na pamet?  Pa pre nekih 8-10 god sve velike firme su se HVALILE sto u njihovim prolicama nema ni trunke azbesta,i na svim kutijama je pisalo 100% Azbest free.. Cak imam neke plocice kuci koje su tako iz 99-2000 god na kojima to pise..

Azbestna prasina krajnje krajnje kancerogena..

Sto se gore navedenog problema tice,vecina prodavaca radi samo po teoriji,iskustvo je presudno u tim situacijama. Program ti samo kaze sta je namenjeno,a ne sta moze. Ima tu i mnogo gresaka sa brojevima,tipa za jednu firmu ti kaze da pasuje samo na lupam Golf 3 1.6,a za drugi firmu pise da pasuje na skoro sve modele,ma i jos neka druga vozila itd itd..
« Poslednja izmena: Maj 02, 2009, 12:28:45 posle podne od strane DejanxD »