@Ivan KS
stavi sve originalno kako je i predvidjeno,a taj mehanicar ti je sve lepo objasnio i u pravu je.vec si dobio odgovor vezan za pitanje Azbest ili Grafit i u potpunosti se slazem sa tim sto ti je receno!!!!
@za sve
LUCAS je firma koju je TRW(trgovinski lanac slican WURTH-u samo sto je orjentisan na automobilske delove)otkupio.Otkupom fabrike TRW je krenuo da radi isti proizvodni program ali sa vise razlike u kvalitetu u zavisnosti od toga za koje trziste je predvidjen odredjeni proizvod,tako da je za jugoistocnu Evropu predvidjena neka B klasa proizvoda!!!za Ferodo plocice sam isto cuo da su jako dobre,mada eto kod nas svi imaju ustaljeno misljenje Lucas pa Lucas.
nisu lose ni plocice Textar u kombinaciji sa istoimenim diskovima,ono barem se ne cuju---kod mene na mk2 se nalazi kombinacija Textar diskova 12mm i plocice TRW razlicitog oblika "mesa" i debljine istog od 19,5mm.skroz dobro kocenje imam a da se cuju plocice to stoji ali tek kad ga malo zesce vozim i samim tim i jace kocim,dok u nekim da kazem normalnim uslovima voznje nisam imao tih "zvucnih" problema!!!!