Autor Tema: moze pomoc oko osvetljenja na vratima i prekidacima ventilacije.  (Pročitano 920 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže argonac

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf IV 1.4 16
moze pomoc oko osvetljenja na vratima i prekidacima ventilacije.
« poslato: Jun 19, 2013, 09:51:09 posle podne »
e ovako je stanje, dakle osvetljenje u kabini lepo rade ali na vratima, vratima od gepeka ne rade svetla ni od ventilacije. osigurace sam pregledao svi su ispravni, sijalice takodje ispravne. u pitanju je golf  IV 1.4. zna li ko kako to da popravim...

Van mreže mk1 Berane

• VW Početnik
  • Auto: Golf mk1 1982
Odg: moze pomoc oko osvetljenja na vratima i prekidacima ventilacije.
« Odgovor #1 poslato: Jun 19, 2013, 10:42:42 posle podne »
Druže, pretpostavljam da će ti se javiti i neki električar sa iskustvom, ali evo i ja da svojim skromnim znanjem pokušam da ti pomognem. Ako su osigurači i sijalice u redu, uzmi ispitivač za struju i provjeri da li struja uopšte dolazi u ležište za sijalicu (ne znam kako se to zove stručno). Ukoliko struja dolazi, moguće je da masa nije u redu, ili su kontakti u ležistu sijalice oksidirali i treba ih malo očistiti šmirglom. Ukoliko struja pak ne dolazi, onda su vjerovatno instalacije u prekidu i mislim da tu ipak treba autoelektričar da pogleda. U svakom slučaju, ispitivač u ruke, pa pokušaj. Ne košta ništa, a postoji mogućnost da je upravo problem u ovom što sam ti naveo, pa uspiješ sam da riješiš.

Van mreže b5tdi

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2
Odg: moze pomoc oko osvetljenja na vratima i prekidacima ventilacije.
« Odgovor #2 poslato: Jun 21, 2013, 11:02:49 pre podne »
To je i meni bilo na passatu b5  na vratima i gepeku. Masa ti je negde u prekidu( obicno mikroprekidac zna zezati). Ja sam uzeo od golfa 3 onaj prekidac sto stoji na stubu kod vrata za paljenje svetla  u kabini, doveo mu direktno masu i radi bez problema. A u gepek sam stavi obican prekidac i super je.

Ili probaj dovesti direktno masu na sijalucu kod vrata, da vidis hoce li da svjetli.

a za ovo drugo jel mislis sijalice  na lufterima (ventilacijama)?