Već nekoliko mjeseci imam čudan problem sa sledećim simptomima kada odstoji koji sat ugašen na plin:
1. ako probam da ga upalim a ugašen je na plin upali se ali se odmah ugasi, tačnije ne drži obrtaje na leru i teško pali,
2. nekada neće ni da se upali kada prekidač prebacim na benzin, kao da ne povlači gorivo,
3. ako probam krenuti onako u brzini (kada je upaljen na plin) prije nego što ugasi, gas prima sa zadrškom, i čim pustim kvačilo ugasi se,
4. ako ga ugasim na benzin, pali odlično i mogu odmah da ga prebacim na plin i tada su obrtaji na leru stabilni, tačnije zakucani,
5. dešava se jednom u 4 paljenja da na benzin kada odmah krenem i pokušam ga prebaciti na plin trzne i izgubi gas, tačnije kao da ne povuče plin i tada se ugasi. Zanimljivo je da poslije toga teško upali i kada ga vratim na benzin.
6. Dešava mi se nekada (vrlo rijetko) dok je hladan i pod opterećenjem da počne i na plin i na benzin jako da trza pa moram stati i sačekati da dođe sebi (ne gasim ga samo pustim da radi u leru i obrtaji su zakucani na 1000),
7.Generalno ako ga palim i gasim na benzin nemam problema, čak radi perfektno, ali mi se dešava da ga ugasim na plin sjednem negdje 2-3h i moram da se patim sa paljenjem.
Bio sam kod plindžije i on mi je zamijenio svjećice i filter, probali smo ga (bio je i dalje zagrijan) i radio je perfektno dok ga nisam ostavio da prenoći i opet ujutro na plin neće.
Da li ima neko bilo kakav prijedlog?!
Ja kontam da nije do struje, loših kablova, lošeg motora (troši ulje kao lud), nekih problem sa rashladnim sistemom, lerom (da ne ostane neka klapna zaglavljena kada se upali na plin, a koja hoće samo na benzin) ili ima još nešto?!