Autor Tema: nemiran rad motora u leru  (Pročitano 2702 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bambona

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B5 1.9 tdi
nemiran rad motora u leru
« poslato: Mart 13, 2013, 08:52:14 posle podne »
Pozdrav sima,

primetim već neko vreme nemiran rad motora posle paljenja, samo u leru.
Situacija je da posle  paljenja auta bez problema i u minusu i plusu, motor počne da podrhtava u leru na svakih 8-10 sekundi a 2-3 min posle startovanja motora (sa ili bez kretanja). Imam utisak kao da ga nešto guši. Tokom vožnje u tom periodu nemirnog rada ništa se ne oseti. Vuče normalno, zvuk je takođe normalan. Jedino što sam uspeo da primetim neobično, opet ne znam koliko to ima veze, na bord kompjuteru kad se dešava to trzanje pokazuje potoršnju 0,7 lit/h, a kad je motor zagrejan 0,8  lit/h i tad se bukvalno ništa ne oseti. Na dijagnostici ništa ne izbacuje.
Opet ne znam da li to ima veze, al' taj problem se javio odmah posle velikog servisa gde su te oscilacije potrošnje goriva na bord kompjuteru postale nelogične ( hladan 0,7- nemiran rad , vruć 0,8 - normalan rad motora. )
Inače u pitanju je motor 1.9 tdi, 96kw, 6 brzina.
Da li je neko imao sličan problem i zna li šta bi to moglo biti?
Možda da se počne od čišćenja EGR ventila i usisne grane... ? ( ne razumem se baš u mehaniku)

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
Odg: nemiran rad motora u leru
« Odgovor #1 poslato: Mart 13, 2013, 08:55:11 posle podne »
vrati auto majstoru koji ti je mijenjao kais. izgleda da radilicu nije dobro oznacio flomasterom kad je podesavao faze.
inace hoce to tako kad se radilica ili bregasta ne blokiraju kako treba nego se koriste boje sa likovnog

Van mreže bambona

• VW Početnik
  • Auto: Passat B5 1.9 tdi
Odg: nemiran rad motora u leru
« Odgovor #2 poslato: Mart 13, 2013, 09:40:42 posle podne »
Hvala na brzom odgovoru Gedora.
pozz  mahac