Autor Tema: mk5 reparacija instrument table  (Pročitano 5264 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže salek

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: PassatB6 2.0TDI comfortline
mk5 reparacija instrument table
« poslato: Novembar 03, 2013, 11:47:21 pre podne »
ljudi,da li je neko imao problem na mk5 (oprema trendline) sa presvlakom instrument table... na nekoliko mesta plastika je ispucala i čini mi se da se pukotine vremenom i šire (naročito posle letnjih temperatura, golf je inače crne boje i baš ga sunce prži :yawn! )
Da li je moguća neka reparacija, i kako se to izvodi.
 Rad sam da mi to uradi neko stručan, gledao sam neke klipove za scratch remover-e na youtube, ne deluje naivno, a ne znam kakav je finalni rezultat... inače par pukotina ima i od po 5cm, bas ružno za takav auto :(

I da, li neko zna gde se može povoljno nabaviti novi prekidač za svetla ( u porscheu cepaju - sa maglenkama je cena prekidača 85 EUR!!!), ima lik prodaje samo prekidače , vw i audi program na pol.automobilima, da li  je neko imao iskustva sa tim?

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
Odg: mk5 reparacija instrument table
« Odgovor #1 poslato: Novembar 03, 2013, 12:25:03 posle podne »
za prekidac prosvrljaj po otpadima.. A za tablu, ja sam gledao da presvucem svoju skajem ili necim sto lici na alkantaru, pa bas nije jeftina procedura, mozda je cak jeftinije da nadjes celu zamenu na otpadu

Van mreže salek

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 03, 2013, 12:58:26 posle podne »
gledao sam polovnu instrument tablu na oglasima pre mesec dana, bila 150 eur kod jednog tipa. Šta znam , i nije toliko skupa ali nisam baš pristalica rasturanja kompletnog prednjeg enterijera (posle sklapanja nešto da zvrcka i krcka itd.) baš da to neko ekstra radi pa i da imam preporuke, možda bih i razmislio.
neko presvlačenje preko postojeće plastike, šta misliš o tome?

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #3 poslato: Novembar 03, 2013, 05:26:46 posle podne »
A kako mislite da postojecu presvucete da valja bez skidanja iste?   ;)  I opet nece svi savovi, spojevi i pregibi biti odradjeni kako treba jer je to skoro pa nemoguce kolko god dobar majstor bio ... polovnu metni i mirne duse  :)

Van mreže salek

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 03, 2013, 06:27:01 posle podne »
OK Miro, cenim tvoje mišljenje, uzimam i nabavku i montažu polovne table u razmatranje ;)
ali , da li je neko sa foruma nešto radio slično kod plastičara ili tapetara, na you tube rekoh ima par varijanti kako se to radi, doduše nisam našao ništa u domaćoj radinosti... mislim da prvo probao nešto da rešim na staroj tabli, pa baš i ako ne ispadne onda zna se - kupovina polovne na otpadu.
zar niko nema dobru šemu za kupovinu prekidača za svetla, pa to bi kod mk5 trebalo da je baš "potrošna" roba s obzirom kakvog je kvaliteta!

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #5 poslato: Novembar 03, 2013, 07:47:25 posle podne »
aj da tu sliku ostecenja da vidimo na sta to lici mozda nam pane nesto pametnije na pamet kad vidimo konkretno o cemu se radi  biggrin

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
« Odgovor #6 poslato: Novembar 03, 2013, 09:00:55 posle podne »
nemozes popuniti rupe nikako neogu ni ja, podledaj izbliza tablu ima tu teksturu, nikad neces potrefiti bas taj dizajn ako je punis necim, ja sam moju premazao silikonskim mlekom, blago poravnao rupe i ostavio tako, ne vredi popunjavati hemijom