Autor Tema: Grejanje kabine  (Pročitano 3993 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ripanjac

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 3
Grejanje kabine
« poslato: Decembar 17, 2013, 12:53:17 posle podne »
Opet problem-U pitanju je golf 3 1,9 sdi kad upalim auto posle par sekundi ubacuje paru kroz tunele u kabinu.Oseca se miris antifriza patos je suv i magli soferka.Predpostavljam da je mali hladnjak ima li neko iskustvo s sredstvima za zaptivanje naravno zavisi i kolika je rupa.Grejanje kabine ima i pomalo gubi tecnost.
Unapred zahvalan

Van mreže bubatk

• VW Početnik
  • Auto: golf
Odg: Grejanje kabine
« Odgovor #1 poslato: Decembar 17, 2013, 01:02:43 posle podne »
Mali hladnjak ti je pukao. ne gine ti nego da ga promijenis. Ako si na putu zablindiraj crijevo od od grijanja i dovuci se kuci pa majstoru.

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #2 poslato: Decembar 17, 2013, 02:48:54 posle podne »
nema sta da se dovlaci. samo prespoji ona creva sa malog hladnjaka i slobodno vozi ako imas obaveza. nema sanse da se pregreje po ovom vremenu. ja sam vozio 10 dana tako, i nikada kazaljka nije presla 90, jos bio kraj avgusta.

Van mreže radarac66

• VW Početnik
  • Auto: Golf 6 1.6 77KW
« Odgovor #3 poslato: Decembar 17, 2013, 09:52:00 posle podne »
kakve veze ima mali hladnjak i njegovo prespajanje sa prokuvavanjem i temperaturom motora, za to je zaduzen ISKLJUCIVO veliki hladnjak, termostat, vodena pumpa, ventilator i termoprekidac ventilatora velikog hladnjaka.

prespajanje malog hladnjaka ni leti, ni zimi NE MOZE da dovede do pregrevanja motora!!!

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #4 poslato: Decembar 17, 2013, 10:16:53 posle podne »
nema veze mali hladnjak? a reci te mi koliko vode manje stane u rashladni sistem ako se izbaci mali hladnjak, to nista naravno ne utice? a drugo, vozio sam se u peugeot, isli na bazen i drugar ga malo stiskao a pun auto i nabio temperaturu, i ukljuci grejanje i temperatura se za 3 min vratila u normalu. a ima i vec nekoliko tema na forumu da im temperatura pada kada ukljuce grejanje. tj hocu da kazem da temperatura moze da se spusti pomocu malog hladnjak.

Van mreže bubatk

• VW Početnik
  • Auto: golf
« Odgovor #5 poslato: Decembar 18, 2013, 10:43:17 pre podne »
ja sam samo covjeku rekao kako ce doci kuci ako je na putu. Moze ga voziti jos 100godina kad zablindira mali hladnjak ako mu nije hladno.

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Decembar 29, 2013, 01:37:03 posle podne »
Zdravo. Slozio bih se sa dejan921 da mali hladnjak u malom % utice na hladjenje motora. Primetio sam kod teretnjaka a narocito kod autobusa, procureo mi hladnjak
TAJFUNA , majstor je premostio creva direktno i na skali malo veca temperatura. E sad kod kamiona i autobusa i mali hladnjak stane puno vise litara vode nego kod automobila u odnosu na onu litrazu koja stane u blok motora i veliki hladnjak.
« Poslednja izmena: Decembar 29, 2013, 01:38:41 posle podne od strane Vasko-Mk »
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže Djuka1975

• Sr. Member
  • Ђука
  • Auto: VW Sharan T(DI)
« Odgovor #7 poslato: Januar 02, 2014, 08:05:35 posle podne »
Prvo Srecna Nova godina svima ....
Milsim da bi svi trebalo malo manje da se "ljutimo" jedni na druge i da se docekujemo odmah na "noz" jer smo tu pre svega da pomognemo jedni drugima koliko je to moguce ...
Sto se gore navedenog problema tice moje licno misljenje je da bi mali hladnjak trebao da se sto pre zameni, osim ako ti ne smeta hladnoca u autu a sa druge strane ne mislim da bi 'zablindiranje" moglo da nesto znacajno nasteti autu jer ionako u njega staje mala kolicina rashladne tecnosti i kao takva ne bi trebalo da mnogo utice na samo hladjenje motora

Opet , sto pre zamenis mali hladnjak pre ces se ogrejati ove zime koja za sada jos nije jaka ali nikad se nezna...

I samo opusteno  alealeee alealeee alealeee

Van mreže passat b4

• Sr. Member
  • Auto: Bora TDI
« Odgovor #8 poslato: Januar 03, 2014, 01:05:11 pre podne »
Oce da spusti temperaturu kada ukljucis grejanje samo zbog toga sto ventilator kabine duva na mali hladnjak a kroz njega protice voda i tu se malo spusti tempeatura... Ali za hladjenje je zaduzen samo vekili hladnjak
:)