Autor Tema: Trosi ulje Golf 3 1.9D  (Pročitano 2775 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dzoni 13

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vento 2.0 GTI
Trosi ulje Golf 3 1.9D
« poslato: April 28, 2013, 09:50:40 posle podne »
Pozdrav drustvo.
Imam problem sa Golfom. Odradio sam motor komplet pre 500 km. Stavljao karike, klipove, letece, lezece, morao sam da menjam i glavu motora jer je bila razbijena ( duga prica )...
Problem: Auto ujutru kad upalim izbaci oblak dima (pali odlicno na pola kljuca) i kada krenem jedno vreme dimi i onda prestane. Ne javlja se neko vreme dim (pratim preko retrovizora) i onda odjednom pocne opet da izbija plavi dim pozadi
Onda dimi neko vreme pa opet prestane. Kada krecem polako i polako dodajem gas ne primecuje se toliko dim ali kad krenem da preticem sleper tu je uzas od dima pozadi. Do sad je potrosio oko 0.7l ulja-500km ( Total 15w-40).

Da napomenem:
Ujutru na prvom startovanju motora kada upali izvadim sipku meraca ulja i otvorim poklopac motora nema dima niti kada je vruc. Ne trosi rashladnu tecnost.

Glavu sam uzeo polovnu ali sam promenio samo gumice ventila.

Nisam menjao vodjice niti ventile. Da li postoji mogucnost da tu guta ulje.

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
Odg: Trosi ulje Golf 3 1.9D
« Odgovor #1 poslato: April 28, 2013, 11:05:56 posle podne »
Kakvi su cilindri?

Van mreže Dzoni 13

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: April 29, 2013, 09:44:45 pre podne »
Cilindri su odlicni. Inace ne bih radio generalnu da se nije desio problem sa glavom motora( jedan deo glave je upao u cilindar... udario u  klip... duga prica)

http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=47864.msg520109#msg520109

Kad sam vec otvorio motor onda sam promenio i sve unutra ali me buni da je manje trosio ulja na staroj polupanoj glavi nego na ovoj drugoj ( kupio polovnu ) 

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #3 poslato: April 29, 2013, 08:36:32 posle podne »
Koje ulje sipaš?

Van mreže avram986

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 3
« Odgovor #4 poslato: April 29, 2013, 08:46:29 posle podne »
izvinjavam se za off ako je off uopste,al zar se ne obradjuju cilindri kad se radi puna generalna? mislim svaka karika sebi pravi leziste u cilindru i kada se stavi nova ona na vec postojece leziste pravi svoje,pa se sa tim napravi jos vece cudo??? Ja sam cuo da se kada se radi generalna menjaju hilzne ili kako se to vec strucno zove,pa kad legnu nove karike onda je to to(mozda i lupetam al pitam jer me zanima).
prodajem rasnog vucijaka,obucen za patnju!!!! :)

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: April 29, 2013, 08:53:23 posle podne »
avreme u pravu si.kada se radi prava generalna obradjuju se stubline i to se prvo moraju kupiti klipovi pa se obradjuju po njima,a koliko sam cuo na dizelima se hilznuje.dzoni,ako su ti stubline bile ovalne dzaba si to sve radio i ako je to verovatno su pocele uljane karike da se jedu,pa ti se to desava.

Van mreže canibal86

• Sr. Member
  • Auto: Golf IV 1.6 16vTNG
« Odgovor #6 poslato: April 29, 2013, 11:20:35 posle podne »
Tu je verovatno problem sa ovalnim stublinama kao sto kolege gazu.Trebo je neko preciznim alatom mikrometrom da premeri stubline i vidi koliko je odstojanje od dozvoljenih mera.

Van mreže Dzoni 13

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: April 30, 2013, 03:37:32 posle podne »
Da se nije desio problem sa glavom motora ne bih ga ni otvarao.
Auto je preso samo 59 905 km.
Kupio sam ga od kucnog prijatelja koji je prvi i jedini vlasnik. Problem je nastao kad je komora na glavi lupila u klip i urezala ga odozgo pri cemu su popucale karike na 1,2,4 klipu i izgubio je kompresiju. Tada sam odlucio da promenim sve u motoru.
Kod mehanicara smo merili stubline(cilindre-hilzne) ili kako ih ko zove i bile su odlicne- nisu bile ostecene(ovalne) niti su imale kratere( zub, riseve).
Na staroj (polupanoj glavi) za divno cudo auto je palio, jeste trosio ulja ali nije izbacivao plav dim nego samo crn.

Sada kada sam stavio drugu glavu( polovnu) i promenio sve ovo( karike, klipove.....), poceo je da izbacuje plav dim kada se upali i tokom veznje.

Drugoj glavi nisam nista radio sem gumica ventila.

Da li postoji mogucnost da vodjice nisu dobre pa da ne naleze gumica ventila lepo i da pusta ulje tu ili je negde problem drugde???

Van mreže avram986

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 3
« Odgovor #8 poslato: April 30, 2013, 10:40:33 posle podne »
Koleginica moja je imala isti problem samo je kod nje bilo jos gore nazad je purnjalo kao iz parnjace i trosio je ulje katastrofa. Problem je bila druga glava motora. onda je tu drugu citavu glavu nosila na obradu,uradjeni su sicevi,vodjice gumice ventili i sta jos vec,u svakom slucaju menjano je sve sem kucista. i onda je sve bilo ok. sve u svemu bila je glava problem.  biggrin
prodajem rasnog vucijaka,obucen za patnju!!!! :)