Taj modul što spominjete nalazi se ispod plastike oko volana, ti ga već imaš, on je vezan za ručice žmigavaca, brisača, air-bag. Nije integrisan sa špulnom za air-bag. Pitanje je šta tvoj modul podržava. Kod G5 i G6 imaš tri vrste modula, običan, onaj koji podržava Tempomat i Boardcomputer, i treći koji podržava sve što i drugi + volan sa komandama. Pretpostavljam da je isto ili slično i za Passat. Ovi moduli neki su isti za Golf i Passat, a neki su različiti.
Treba da skineš plastiku oko volana, pogledaš kataloški broj tvog modula i na RossTech site-u proveriš šta tvoj modul podržava. Vrlo je verovatno da ne podržava volan sa dugmići.
Ako podržava volan sa komandama treba da nabaviš volan sa komandama koji odgovara tvom modelu auta (ne znam da li može od Golfa na Pasata, ali znam da su skoro svi G5, G6 i Jette, kompatibilni). Promeniš volan i kodiraš ga preko dijagnostike.
Ako modul ne podržava volan, menjaš i modul, i kodiraš i njega.
Ovo sve znam jer se bavim sličnom stvari, ugrađujem tempomat na G6.
Sad se setih, vrlo je moguće da mora da se menja i ta špulna za air-bag, jer ona ustvari vodi komunikaciju od procesora do volana.